3D Dental viziune, experiență, profesionalism

Scris de Luxury
Publicat la data de: 31-01-2019

în: Beauty

În fiecare zi, clinica 3D Dental se bucură de cele trei avantaje care descriu activitatea acesteia: viziune, experiență, profesionalism. Viziunea, bazată pe deschidere și inovare, îi ajută pe specialiștii de la 3D Dental să ofere cele mai bune soluții pentru sănătatea dentară a pacienților. Am discutat cu doamna doctor Dana Caranovic, cea care a pus bazele clinicii, despre începutul acesteia, despre ce servicii oferă echipa 3D Dental, dar și despre ce înseamnă un zâmbet perfect.

Cum v-ați descoperit pasiunea pentru medicină?
Cred că dintotdeauna m-a pasionat medicina. Mică fiind, mă jucam de-a doctorul cu păpușile. Am crescut cu convingerea clară că voi vindeca oamenii. Am terminat un liceu de matematică-fizică, dar am continuat cu Facultatea de Medicină Generală din Craiova, unde am făcut patru ani. Din anul al cincilea, mi-am dat seama că adevărata mea pasiune este stomatologia, așadar m-am transferat la Facultatea de Stomatologie din București.

3D Dental - Dr. Dana Caranovic
Dr. Dana Caranovic

Ne puteți face o scurtă prezentare a clinicii 3D Dental? Cum ați pus bazele ei?
Clinica 3D Dental este prezentă pe piața serviciilor medicale încă din 1997. Ne-am dezvoltat organic, prin muncă susținută și ținând pasul cu tehnologia. Atunci când am pornit pe acest drum, am știut că va fi unul lung, în care vom învăța continuu și ne vom perfecționa zi de zi. Un drum care ne va da satisfacția lucrului bine făcut.

Am pornit la drum cu un cabinet aflat în cartierul Tineretului, loc și acum drag sufletului nostru. După ce am acumulat tot mai multă cunoaștere, după ce pacienții noștri au devenit tot mai numeroși, a urmat pasul firesc: ne-am extins! Așa s-a născut cea de-a doua clinică, cea din Piața Alba Iulia.

3D Dental

Aici, într-un spațiu generos, am creat o clinică în care am inclus și serviciile, atât de necesare, de radiologie dentară. Am fost cei dintâi în utilizarea laserului chirurgical în stomatologie, în București. Ne-am lărgit aria specializărilor, oferindu-le pacienților noștri cunoștințele și dăruirea medicilor cu expertiză profesională în diverse domenii: endodonție, implantologie, protetică și estetică dentară, ortodonție și pedodonție, parodontologie, chirurgie oromaxilofacială.

Dezvoltarea continuă a orașului și lărgirea bazei de pacienți ne-au făcut să înțelegem necesitatea extinderii în zona de nord a Bucureștiului. Astfel, la sfârșitul anului 2013, a apărut cea de-a treia clinică din lanțul 3D Dental. Situată pe Șoseaua Nordului, clinica este dotată cu tehnologie de ultimă generație și există medici pregătiți să ofere servicii de calitate și celor mai exigenți pacienți.

Toate cele trei clinici sunt recunoscute pentru profesionalismul, competența și promptitudinea cu care sunt tratați toți cei care ne trec pragul.

3D Dental

De ce servicii pot beneficia pacienții la clinica dumneavoastră?
Echipa noastră este formată din medici stomatologi de specialitate, igieniști dentari și asistente medicale, cu scopul comun de a oferi tratamente de calitate. Atât formarea continuă a personalului, cât și echiparea cu mijloace tehnice dintre cele mai avansate garantează pacientului cele mai adecvate și actuale tratamente.

Cabinetul nostru vă oferă servicii complete, incluzând toate tratamentele specifice ale unei clinici moderne (ortodonție, implantologie, parodontologie, chirurgie maxilo-facială, stomatologie pediatrică etc.), care acoperă toate nevoile pacienților. Avem cunoștințe vaste în domeniul sănătății orale, oferind siguranță pentru pacienți.

Cu o experiență pe care ați dobândit-o în cei peste 20 de ani de activitate, la clinica dumneavoastră se găsește o echipă de profesioniști care lucrează cu aparatură de ultimă generație. Spuneți-ne mai multe despre echipa dumneavoastră și despre dotările clinicii.
La cabinetul nostru veți găsi o echipă de profesioniști care adună o experiență vastă în domeniu, pregătiți în orice moment să vă ofere soluții de calitate superioară pentru orice problemă stomatologică. În urmă cu 20 de ani, am adus primul laser stomatologic din București, într-un moment la care oamenii nu știau despre laser decât din filmele SF. Am studiat foarte mult diverse echipamente și tehnici de tratament. Avem în clinică microscoape, scannere pentru amprente digitale, tot ceea ce este necesar pentru un tratament modern și corect. Medicii sunt supraspecializați în diverse ramuri ale stomatologiei, fiecare pacient fiind tratat de către o echipă, nu doar de un singur medic. Tratamentul parodontozei făcut cu laserul de către specialiștii noștri este unul de cel mai mare succes din țară. Noi primim pacienți din toate colțurile țării, dar și din străinătate. Experiența dobândită în cei peste 20 de ani de activitate este dovada că rămânem partenerii dumneavoastră fideli pentru sănătate și confort.

3D Dental

Care sunt realizările cu care vă mândriți până în acest moment, din punct de vedere profesional?
Cum spuneam, am fost cei dintâi în utilizarea laserului chirurgical în stomatologie, oferindu-le pacienților noștri cunoștințele și dăruirea medicilor cu expertiză profesională în diverse domenii: endodonție, implantologie, protetică și estetică dentară, ortodonție și pedodonție, parodontologie, chirurgie buco-dentară. Și, de asemenea, am reușit să dezvoltăm trei clinici în București, dotate cu cea mai înaltă tehnologie. Profesionalismul este principiul după care ne ghidăm zi de zi, oferind servicii de înaltă calitate. În cabinetul nostru stomatologic, medicul va evalua starea sănătății dumneavoastră, apoi veți discuta împreună despre diferite variante de tratament. Scopul nostru este să asigurăm tratamente stomatologice de calitate, care să garanteze pe termen lung menținerea stării dumneavoastră de sănătate dentară.

Care este prima condiţie pentru a fi un medic stomatolog bun și care este motorul ce stă în spatele motivației profesionale?
Grija pentru pacient este prima condiție. Eu cred că, în primul rând, empatia pe care o arăți pacientului stă la baza unei legături pe care o stabilești în timpul tratamentului. Apoi, cunoștințele stabile, clare și de cel mai înalt nivel sunt condiții fără de care nu se poate lucra la un nivel foarte înalt.

Ce ne sfătuiți să facem pentru a avea un zâmbet perfect?
Estetica a început să fie o condiție a vieții cotidiene. Multe poziții în companii includ, în standardul lor, această condiție. Un zâmbet perfect este frumos, admirat și creează o stare de bine atât posesorului, cât și interlocutorilor. Prima condiție pentru realizarea lui este o vizită la dentist de minimum două ori pe an, control și detartraj. Urmează, desigur, albirile, obturațiile sau lucrările dentare necesare. Și, bineînțeles, o bună igienă orală, o îngrijire permanentă a danturii, pentru că știm prea bine că grija înseamnă, în primul rând, prevenție!

Albirea dinților este o procedură cosmetică foarte comună, la care apelează numeroase persoane care își doresc înfrumusețarea zâmbetului. În schimb, efectele se vor pierde cu timpul, motiv pentru care odată la câțiva ani este necesară reluarea tratamentului. Clinica noastră dispune de sistemul de albire profesională „ZOOM Advanced Power”. Aceasta este o procedură de albire a dinților, ușor de utilizat și lipsită de disconfort. Tratamentul se poate efectua într-un timp scurt, iar dinții dumneavoastră vor căpăta nuanțe mai deschise chiar și decât cele obținute în cabinet. „ZOOM” este destinat mai ales celor care nu vor să piardă timp așteptând la dentist sau purtând gutiere acasă. Participi la un eveniment important pentru tine? Trebuie să apari pe covorul roșu? Ai nevoie de un zâmbet perfect într-un timp foarte scurt? Această tehnică de albire cu lampă este soluția ideală. Sistemul de albire oferă rezultatele dorite într-un timp foarte scurt. Dentistul îți poate oferi nuanțe mai deschise în câteva minute, în cabinet, utilizând o lampă cu o lumină foarte puternică. Mai întâi, îți vom acoperi buzele și gingiile, pentru a fi protejate. Apoi, vom aplica gelul de albire pe dinți, expunându-i pe aceștia luminii unei lămpi speciale ce sporește intensitatea albirii. Tot procesul durează o oră, iar rezultatele sunt spectaculoase. Ce este și mai interesant este că, în timpul procedeului, vă puteți relaxa, uita la televizor, naviga pe internet, citi, chiar. În tot acest timp, dinții dumneavoastră devin din ce în ce mai albi. Așadar, recomand această tehnică! Zâmbetul strălucitor înseamnă încredere, iar încrederea înseamnă succes!

Zâmbetul perfect este un lux sau o necesitate?
Zâmbetul perfect sănătos este o necesitate. Din nefericire, asigurările din România nu acoperă decât în cuantum foarte mic aceste lucrări dentare, de aceea pentru majoritatea oamenilor tratamentul stomatologic este, practic, un lux, costurile nefiind unele neglijabile. Zâmbetul unei persoane este cartea ei de vizită, acesta fiind obiectivul nostru: să oferim pacientului o dantură sănătoasă și un zâmbet perfect.

Cum plănuiți să dezvoltați clinica pe viitor?
Este o întrebare la care este dificil să răspund pentru moment. Important este că nu ne vom opri din a fi în topul clinicilor din București și din România, atât ca tehnologie, cât și ca servicii pe care le oferim.

Ce înseamnă luxul pentru dumneavoastră? Ce produse, branduri sau servicii de lux apreciați?
Luxul înseamnă calitate și, de ce nu, respect pentru tine însuți. Eu conduc de cinci ani o mașină Tesla, prima adusă în România. Nu există, în opinia mea, lucruri de calitate și ieftine. Nu înseamnă că fiecare dintre noi nu ne putem permite ceea ce este scump. Important e să știi să alegi – este ca în medicină: diagnosticul. Dacă știi exact ce are valoare, poți face tot posibilul să îl obții.

Sunt multe branduri care îmi plac, dar întotdeauna un serviciu de lux, un Spa sau o excursie exotică le-aș alege, în detrimentul unui simplu obiect vestimentar sau de altă natură.

Foto: Aurel Șerban

www.3ddental.ro