Raffles Istanbul – o oază modernă în inima unui oraș atemporal

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 06-12-2023

în: Travel

Raffles Istanbul

Raffles Istanbul este o destinație unică, cu o vedere de neegalat către această metropolă înfloritoare. Panorama uluitoare se întinde de la Marea Neagră, în nord, până la Marea Marmara, în sud, îmbrățișând vilele pitorești de pe malul apei, Turnul Maiden, recent restaurat, care împodobește elegant Bosforul, peninsula istorică și orașul vechi, și se extinde dincolo de Insulele Prinților.

În vârful unuia dintre dealurile proeminente ale orașului se află Raffles Istanbul, situat într-o locație privilegiată în partea europeană și învecinat cu cartierele prestigioase ale orașului, Levent, Ulus și Etiler. Adiacent hotelului se află vibrantul Zorlu Center, unde inima orașului bate în ritmul unei serii de restaurante, magazine de modă, branduri de lux și un centru cultural care găzduiește spectacole de talie mondială.

Raffles Istanbul

Raffles Istanbul oferă 185 de camere și apartamente și 66 de reședințe – unele dintre cele mai mari din oraș –, toate cu ferestre din podea până în tavan și balcoane private cu vedere la peisajele splendide ale orașului. Interioarele moderne și elegante sunt puse în valoare de o mare colecție de artă contemporană, mare parte dintre aceste lucrări fiind comandate special de la artiști locali. Bosphorus Lounge oferă rezidenților și oaspeților un spațiu de întâlnire, de lucru și de petrecere a timpului, în timp ce se bucură de priveliștile magice ale Istanbulului, cu privilegii exclusive. Iar atingerea autentică Raffles este întruchipată de legendarul Raffles Butler Service, care se extinde în prezent din Singapore până la hotelurile companiei din întreaga lume.

Piscina în aer liber oferă o priveliște uluitoare la orizontul Istanbulului, iar piscina interioară, care se bucură de lumină naturală, își întâmpină oaspeții în fiecare anotimp. Raffles Spa, conceput pentru minte, corp și suflet, oferă tratamente de marcă și opțiuni de wellness cu o gamă de facilități, inclusiv băi turcești tradiționale și saune, piscine de wellness și dușuri senzoriale. Cu mai multe puncte de acces la terasă, Raffles Spa dispune de nouă camere de tratament, dintre care șapte camere single și două camere dedicate cuplurilor, precum și o cameră privată cu jacuzzi. Oaspeții care doresc să se răsfețe și să se relaxeze în ambianța calmă și senină a Raffles Spa pot opta pentru tratamente exclusive, cum ar fi Hydrafacial, terapia cu lumină cu plasmă, sauna cu ozon, programul Detox Days și gülsha hammam.

Raffles Istanbul

Oferta culinară excepțională de la Raffles Istanbul include numeroase baruri și restaurante, de la mese casual la experiențe gastronomice de clasă mondială. Restaurantul Lavinia, situat în inima lobby-ului și înconjurat de opere de artă uimitoare, oferă un meniu bogat de gustări sănătoase și răsfățuri dulci expuse într-un bufet estetic, elevând experiența tradițională a ceaiului de după-amiază. Sakhalin Istanbul, un restaurant al faimosului lanț White Rabbit, va ajunge în curând, cu meniul său autentic de fructe de mare, în lobby-ul Raffles Istanbul. Accesibilă direct de la Zorlu Center, terasa găzduiește câteva dintre excelentele puncte de servire a mesei din cadrul hotelului, fiecare în parte promițând să încânte oaspeții. Unul dintre acestea este Isokyo, care aduce aromele exotice ale bucătăriei asiatice prin intermediul Thailandei și Japoniei, cu un meniu îmbogățit cu note gastronomice turcești, un stil de bucătărie deschisă interactivă actualizată și un design interior unic.

Un alt restaurant este Rocca Grill & Terrace, care servește preparate delicioase de grătar mediteranean (din Rivierele franceză și italiană) într-un mediu spațios, cu două baruri, unul în interior și unul pe terasa luxuriantă. Situat între Isokyo și Rocca Grill & Terrace, Champagne Bar este locul potrivit pentru întâlniri elegante și pentru a trăi momente speciale, cu o colecție exclusivă de șampanie prezentată cu o notă de strălucire. Writers Bar, pornind de la conceptul de „club al domnilor” și inspirat de geniile literare ale secolului, creează experiențe memorabile pentru un număr limitat de membri. Cu un design arhitectural sofisticat, care îmbină elemente clasice și moderne, Writers Bar oferă un mediu exclusivist membrilor săi și oaspeților lor, cu servicii impecabile și abordarea de lux a Raffles Istanbul.

Raffles Istanbul

Mai mult decât atât, Raffles Istanbul oferă o varietate de spații pentru evenimente, inclusiv o sală mare de bal și săli de conferințe, cu o capacitate cuprinsă între 10 și 1.200 de persoane. Sala de bal Raffles, întinsă pe o suprafață totală de 1.200 de metri pătrați, pune la dispoziție un spațiu magnific pentru a găzdui evenimente sociale locale și internaționale, gale, ceremonii și conferințe de prestigiu. Raffles Istanbul oferă, de asemenea, opt săli de conferință de diferite dimensiuni, pentru evenimente corporate și întâlniri de firmă. Iar situarea în vecinătatea Zorlu PSM, unde bate inima culturii și artelor din Istanbul, vine cu beneficii precum accesul ușor la unele dintre cele mai populare locații pentru evenimente din oraș, inclusiv Turkcell Stage, Turkcell Platinum Stage, Sky Lounge, %100 Studio, Cheers și Touché.

Cândva sediul imperiilor roman, bizantin și otoman și casa multor civilizații de-a lungul istoriei, Istanbulul nu seamănă cu niciun alt oraș din lume. Iar Raffles Istanbul, cu vedere la frumosul Bosfor, este o oază modernă în inima acestui oraș atemporal, îmbinând luxul modern cu patrimoniul și cultura bogată, pentru călătorii exigenți din întreaga lume.