Povestea continuă: SSAB prezintă noua legendă – Hiro

Scris de Luxury
Publicat la data de: 13-12-2021

în: Art & Design

Hiro

Proiectul Hiro își dorește o abordare holistică a temei de proiectare. Aflat pe malul lacului Herăstrău, acesta îmbină elemente naturale și culori calde pentru o integrare cât mai simplă și coerentă.

Structura din lamelate încleiate din lemn sub formă de arce ne duce cu gândul către structura unei corăbii vechi abandonate pe un țărm. Viața i-a fost insuflată printr-o organizare coerentă și vie a spațiului interior. 

Hiro

În centrul structurii se (re)găsește barul care are deasupra o făptură dintr-o poveste fantastică pe nume Hiro. Se prezintă sub o formă ovală și un design unic care evocă universul fantastic din scrierile lui Jules Verne. Placat cu solzi din lemn și alamă prin intermediul luminilor indirecte, barul îți dă impresia unei creaturi în mișcare ce face ca întreaga atmosferă să fie vibrantă prin reflexii și contraste. 

În jurul barului sunt organizate o serie de platforme circulare acționate individual. Acestea au rolul de a pune vizitatorul permanent într-o nouă perspectivă, putându-se raporta diferit atât față de bar, cât și față de lac. Își poate muta tot timpul poziția, fără să se ridice de pe canapea. 

Hiro

Revenind la tema barului central, creatura Hiro, născută în apele adânci ale oceanului, era aducătoare de noroc și speranță pentru marinarii naufragiați pe mare. Cunoscută ca o vietate pașnică, apariția extraordinară se făcea simțită mai ales atunci când cei naufragiați erau prinși în mrejele sirenelor. De fapt, era singura creatură de care se temeau nimfele apelor. Hiro apare doar de două ori pe an, la solstițiul de vară și la cel de iarnă.

Toate aceste elemente spectaculoase sunt închegate prin utilizarea lemnului natural, folosit în diferite forme și nuanțe. 

Povestea se încheie în ascunzătoarea creaturii legendare. Contrastul dintre lemnul natural și placajele de dimensiune XXL mixate cu parfumul, luminile și oglinzile în formă de hublou îți oferă experiența unei călătorii subacvatice într-o atmosferă mistică plăsmuită de SSAB Ambientare și Design & Metropolis Architecture, arhitecți: Dragoș Epure, Cătălin Ivanov, Alexandru Niculescu, Gianina Toader.

București / Bacău / Iași / Suceava
Contact București: Calea Dorobanți, nr. 134 
Tel.: 0745 571 526, www.ssabimpex.ro

Instagram: ssab.ambientare.design

Foto: Rareș Dima și Bogdan Fundali

Galerie Foto