Caritabil: Proiectul pilot „Descoperă sportul nautic!” a fost finalizat cu succes

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 08-12-2021

în: It happened

1 decembrie 2021 este Ziua Națională a României iar pentru Echipa ASA reprezintă o dată importantă: ziua în care s-a sărbătorit încheierea cu succes a primului proiect pilot dedicat integral educației pentru viață sănătoasă prin sport. Acesta face parte din „Programul de educație pentru sănătate prin sport și mișcare”, atât de necesar în ziua de astăzi. Implementarea a scos la iveală numeroasele probleme de mobilitate și sedentarism din cadrul generațiilor tinere, un adevărat flagel al societății moderne.

 

Cel puțin 100 de copii și tineri din 6 comunități rurale și defavorizate s-au bucurat direct de activități de mișcare specifice sportului nautic pentru 3 luni.

Peste 450 de locuitori au avut acces direct și indirect la informații legate de importanța sportului și au căpătat cunoștințe temeinice despre sportul nautic.

În ciuda vicisitudinilor create de pandemie, au fost găsite soluții, de a lucra cu copiii în deplină siguranță, chiar dacă astfel timpul de implementare s-a mărit, dar siguranța tuturor celor implicați a avut prioritate.

 

„Tragem linie azi și spunem cu toată convingerea că proiectul pilot „Descoperă sportul nautic!” a avut un real succes. Zilnic, avem cereri de la copii de toate vârstele și de la adulți să vină la orele de sport coordonate de instructorul de fitness și viitor kinetoterapeut Iulian Tătaru. Cei peste 100 de copii, care au învățat despre sportul nautic abia așteaptă să se redeschidă sezonul de ieșit pe apă iar echipa ASA caută în permanență soluții pentru a dezvolta proiecte care să promoveze sportul și să îi ajute pe beneficiari să fie mai sănătoși la trup și minte. Recunoscători echipei ASA: Iulian Tătaru, Mihaela Oprea, Raşca Teodora, Raşca Claudia, Voluntarilor ASA Sami și Ionuț și antrenorilor de la @Asociația Clubul West Sport: @Reinhardt West, Liliana Tătar pentru munca și implicarea lor!

Mulțumim din suflet finanțatorului Fundația Alber, prin sponsorul Via Carmina, care au crezut în noi și ne-au oferit șansa să ducem un plus de bine și de sănătate copiilor din satele în care lucrăm” – Carmen Daniela Stepan, fondator ASA Asociația Social Activ.

 

„Echipa ASA caută continuu resurse pentru implementarea de proiecte de educație fizică și sport în comunitățile prevăzute în acest proiect, precum și pentru alte zone defavorizate ale României. Avem o relație bună cu reprezentanții locali și populația de toate vârstele și avem încredere că împreună vom găsi soluții la toate provocările și riscurile ce pot apărea și tot împreună vom găsi resurse de finanțare pentru continuarea programului. Echipa ASA Asociația Social Activ este percepută ca o resursă umană și beneficiarii au incredere în recomandările oferite și activitățile propuse de noi”, a adăugat Carmen Daniela Stepan, fondator ASA Asociația Social Activ.

„Sportul creează comunități – bazate de modele de viață sănătoasă, cooperare, disciplină, perseverență, non-violență, încredere, valori pe care ne propunem să le transmitem prin programul „Descoperă sportul nautic – canotaj / caiac / Dragon boat”. Avem mai mult ca oricând nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru a le oferi copiilor și tinerilor o educație susținută de un stil de viață sănătos, din care sportul nu poate să lipsească”.