Atmosferă de poveste în aeroporturi, de Crăciun

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 19-12-2019

în: Travel

Să călătorești de sărbători poate fi uneori o povară, fiind cea mai aglomerată perioadă a anului în aeroporturi – cozi mari la controlul de securitate, săli de așteptare arhipline, întârzieri ale curselor și multe alte complicații care pot transforma un zbor către familie și cei dragi într-o corvoadă. Însă, unele aeroporturi din jurul lumii sunt atât de frumos decorate, încât parcă uiți de problemele inerente unei călătorii cu avionul în plin sezon festiv. Feeria sărbătorilor de iarnă a pus stăpânire pe aeroporturile pe care urmează să vi le prezentăm, atmosfera festivă cuprinzându-i pe călători, cu decorațiuni sclipitoare, brazi frumos ornați, mii de beculețe, dar și surprize și cadouri pentru aceștia.

Singapore Changi Airport
Pe lângă faptul că a fost desemnat cel mai bun aeroport din lume în 2019, este greu să găsești un aeroport mai plin de veselie decât Changi Airport din Singapore. Pădurile interioare, ținuturile ca de basm și decorațiunile colorate de sărbători transformă aeroportul într-unul dintre cele mai festive din lume. Anul trecut, a existat chiar și un spectacol cu fulgi de zăpadă, în timp ce personajul animat Hello Kitty saluta călătorii. Astfel, dacă aveți o escală mai lungă pe acest aeroport, merită să-l explorați pe îndelete și să faceți multe poze! Anul acesta, în Changi Airport va fi amplasat un brad gigantic, înalt de 16 metri, dar va fi organizat și un show de lumini la Rain Vortex. Odată cu venirea Crăciunului, toate terminalele, cât și mall-ul Jewel sunt decorate într-o tematică inspirată din filmele Disney și vor avea activități pentru călători, dar, mai ales, pentru copii.

Munich International Airport
Gazdă renumită a celor mai frumoase piețe de Crăciun din lume, München se mândrește și cu unul dintre cele mai festive aeroporturi. De sărbători, Munich International Airport se transformă într-un adevărat târg de iarnă pe care merită să-l vizitați dacă sunteți în tranzit prin acest aeroport. Toată povestea se petrece sub o cupolă imensă, viu colorată, iar acustica este una senzațională. De jur împrejur este amenajată o pădure de pini, în mijloc se află un patinoar, iar pe margini sunt amplasate o sumedenie de căsuțe de unde puteți cumpăra tot felul de produse de Crăciun, de la mâncăruri tradiționale, până la hăinuțe și jucării pentru cei mici.

Chicago O’Hare International Airport
Nu numai că Aeroportul Internațional Chicago este unul dintre cele mai aglomerate din Statele Unite în perioada Crăciunului, dar este și unul dintre cele mai frumos împodobite. Mii de luminițe, brazi frumos ornați, dar și spectacole live te transpun imediat în atmosfera de sărbătoare. Odată ce ați aterizat aici, puteți alege să ajungeți în oraș cu trenul CTA Holiday care se transformă iarna într-un veritabil Expres Polar, condus chiar de Moș Crăciun.

Helsinki Airport
Helsinki este destul de aproape de Polul Nord, așa că e normal ca aeroportul din acest oraș să fie poarta oficială a lui Moș Crăciun către întreaga lume. Ascultați clasicele colinde de Crăciun, în timp ce savurați o ciocolată caldă și vă îndreptați către terminalul de plecare, dar nu uitați să vă întâlniți și cu Moș Crăciun! Anul acesta, Moșul va saluta călătorii între 1 și 24 decembrie, alături de elfii săi, pentru a răspândi spiritul sărbătorilor.

Denver International Airport
În perioada sărbătorilor, pe aeroportul din Denver se deschide un patinoar, dar și un târg de Crăciun impresionant. Anii trecuți, în terminalele din acest aeroport se organizau concursuri cu tematică de iarnă, dar se amenajau și spații unde puteau fi vizionate filme de Crăciun în situațiile în care se întâmpla să existe întârzieri în orarul avioanelor.

San Francisco International Airport
Ce face deosebit aeroportul din San Francisco este chiar intrarea în incinta sa, drumul care duce la aeroport fiind străjuit de brazi împodobiți cu beculețe și lumini colorate. Iar dacă vă aflați doar în tranzit prin acest aeroport, puteți căuta zonele în care, deseori, artiști renumiți din San Francisco oferă reprezentații live, spre încântarea celor prezenți.

Vancouver International Airport
Aeroportul din Vancouver descrie probabil cel mai bine spiritul sărbătorilor de Crăciun, deoarece se transformă într-un univers al darurilor și al binefacerii. Astfel, cei din administrația aeroportului au amenajat locuri speciale unde pasagerii pot dona bani sau bunuri pentru familiile nevoiașe. În plus, cei care donează au ocazia de a participa la activități distractive, cum ar fi o întâlnire cu Moș Crăciun sau diverse ateliere de decorat fursecuri de Crăciun.