Sunt multe cazuri în care forma sprâncenelor este neregulată, întreruptă sau prezintă goluri parțiale. Multe femei recurg, în aceste condiții, la utilizarea unui machiaj corector, fiind dependente de creioane dermatografe sau de farduri pentru sprâncene.
În acest caz, salonul Machiaj Permanent by Elisabeta Vlădescu vă sugerează tatuajul permanent al sprâncenelor, care conferă feței un anumit echilibru și pune în evidență feminitatea mult mai expresiv. Ochii lipsiți de sprâncene sunt lipsiți de vitalitate și, nu fără motiv, se spune că sprâncenele sunt „rama feței”, influențând simetria totală a chipului. Astfel, primul salon de micropigmentare din România, cu o experiență de peste 17 ani, vă pune la dispoziție diverse servicii, de la adăugarea unui fir de păr, până la a defini sprâncenele, fără a fi nevoie de tunderea firelor de păr. Am discutat cu Elisabeta Vlădescu, fondatoarea brandului și specialistul în micropigmentare la care apelează cu încredere vedetele din România și nu numai, despre serviciile pe care le oferă la salonul ei, dar și despre concursurile internaționale la care a participat.
Elisabeta, ești unica dermopigmentistă din România care folosește tehnica „Face 2 Face” pentru micropigmentarea sprâncenelor, ochilor și buzelor, o tehnică revoluționară pe care chiar tu ai creat-o. Din câte știm, această tehnică oferă numeroase beneficii atât clientei, dar și artistului. Despre ce este vorba?
Pe întreaga perioadă de când am ales acest drum, am căutat să găsesc metode care să ofere un rezultat la superlativ clientelor mele. Și, dacă se poate, unul rapid – pentru că toți ne aflăm întotdeauna sub presiunea timpului. Prin urmare, am descoperit că, realizând procedeul de micropigmentare față în față cu clienta, obțin un acces ideal la expresiile acesteia, fapt care mă ajută să creez sprâncene, buze sau un contur al ochilor cu un rezultat cât mai natural, care i se potrivește acesteia. Obțin astfel simetria perfectă, pe care nu o obțineam atunci când clienta stătea întinsă pe pat, fapt ce contribuie la o arhitectură plină de naturalețe a sprâncenelor, respectând fizionomia și tiparul diferit al fiecărei fețe. Bineînțeles, ideea acestei tehnici a apărut în urma unui cumul de experiențe personale și profesionale care mi-au trasat liniile către „Face 2 Face” și au definit întregul concept, până la versiunea sa ideală. În anul 2003, am devenit manager la primul salon de tatuaje corporale din România. M-au atras operele efectuate de către colegii mei și, astfel, dintr-un hobby, am început să cochetez cu tatuajele corporale. Am avut de învățat de la cei mai buni și, în timp, am reușit să fac performanță în această zonă. Și cum lucrurile se leagă întotdeauna, fiind pasionată și de make-up, cele două îndeletniciri s-au îmbinat cu succes și am ajuns să activez și să evoluez în fiecare zi în tehnica machiajului permanent. Astfel, într-o zi, m-am dus în fața oglinzii și, în loc să-mi creionez sprâncenele cum făceam în fiecare dimineață, am pus mâna pe aparat, mi-am potrivit culoarea tușului și mi-am creat de una singură micropigmentarea sprâncenelor. Rezultatul a fost unul bun și, iată, așa mi-a venit ideea tehnicii „Face 2 Face”. La acea vreme, în România nu existau școli de micropigmentare, astfel că am fost autodidactă, de nevoie, de plăcere… Eram stăpână pe arta machiajului profesional și a tatuajelor, așa că nu am făcut decât să înlocuiesc pensulele cu aparatul electric special destinat micropigmentării.
Haideți să ne gândim la un make-up artist – de ce credeți că face machiajul stând față în față cu clienta? Pentru că trebuie să lucrăm pe față când este în poziție verticală – aceasta fiind, de fapt, fizionomia reală a feței – și numai așa putem observa toate particularitățile și putem avea o viziune corectă asupra trăsăturilor feței, putând realiza o simetrie perfectă. Sau câte dintre noi am rămas cu sprâncene asimetrice și inestetice, în urma unui pensat la salon, deoarece cosmeticiana a lucrat stând la creștetul clientei, ochiul nefiind obișnuit să calibreze trăsăturile privite invers. Vă sună cunoscut? Această teorie se aplică și în cazul micropigmentării la pat. Teoretic, dacă make-up-ul profesional se realizează face to face cu clienta, iar procedura de micropigmentare are la bază același procedeu de realizare, m-am gândit că pot face asta într-un mod identic, obținând rezultate mult mai bune… și mi-a ieșit cu succes!
A fost un feeling bun, după cum spuneam. În ultimii 12 ani, am tot perfecționat această tehnică, iar acum sunt foarte mulțumită și pot spune că dețin toate instrumentele și experiența necesară pentru a oferi un rezultat natural și personalizat pe chipul și trăsăturile clientei. Spun asta pentru că acest mod de a face micropigmentarea ne scutește de multe măsurători speciale, deoarece, în timp ce lucrăm, observăm particularitățile feței mult mai bine, fapt care va conta în realizarea unei simetrii perfecte a sprâncenelor. În caz contrar, în situația în care clienta este așezată pe pat, mușchii feței sunt relaxați. Automat, fizionomia este schimbată și, din această cauză, forma cerută de clientă nu mai coincide cu rezultatul final, clientele plecând ușor dezamăgite.
Mai mult, aflându-ne în secolul vitezei, clientele nu au răbdare, nu au timp și le este teamă de un disconfort îndelungat. De aceea, tehnica „Face 2 Face” câștigă încă o bilă albă, fiind foarte apreciată de către cliente: procedura durează maximum o oră (și nu două ore, ca în cazul micropigmentării tradiționale), iar în timpul procedurii, clienta are oglinda în mână și se poate privi oricând dorește.
Ne poți dezvălui care sunt secretele tale pentru a scăpa de tatuajele vechi nereușite, asimetrice sau cu culori inestetice?
Aproximativ 80% dintre cliente vin cu micropigmentări vechi, iar mai mult de jumătate dintre acestea au sprâncenele de culoare mov, gri sau albastră. Groaznic! Avem foarte multe cazuri în care clientele ajung la noi cu forme pline, inestetice, geometrice, care nu le avantajează deloc, dimpotrivă, le aspresc trăsăturile și le îmbătrânesc. Prin urmare, am pus la punct un procedeu unic de neutralizare, prin care putem elimina aceste „tragedii” într-o ședință sau două, prin „decolorarea” sprâncenei vechi, chiar dacă a fost realizată cu tușuri permanente. Această depigmentare se realizează tot prin intermediul unei tehnici de micropigmentare și are ca scop transformarea nuanței inestetice într-una naturală și plăcută. Obiectivul nostru este ca, mai întâi, să scăpăm de culoarea veche, iar apoi să creăm o formă nouă, într-o culoare naturală, care să avantajeze chipul, să scoată în evidență trăsăturile și, cel mai important, să ne întinerească prin efectul de lifting pe care poate să-l creeze o sprânceană corect conturată.
În general, când doamnele sau domnișoarele apelează la mine, își doresc o schimbare de look, iar eu le pot îndeplini această dorință pentru că îmi place și am curajul (din fericire, și succesul) de a face schimbări îndrăznețe. Și îmi asum acest lucru, pentru că am o satisfacție extraordinară în clipa în care clientele se privesc în oglindă, după procedură, și mărturisesc că se simt cu zece ani mai tinere, fapt ce le oferă încredere și bucurie.
Bianca Drăgușanu, Oana Zăvoranu, Andreea Mantea, Anda Adam – toate aceste vedete, plus multe altele, ți-au trecut pragul și se bucură de sprâncene mai frumoase și mai naturale. De ce consideri că au ales serviciile tale?
Îmi face plăcere să lucrez cu persoane publice, recunosc că acest lucru se întâmplă de foarte mult timp. Având în vedere că un număr mare de vedete au ales salonul meu pentru micropigmentare, inevitabil s-au creat recomandările. Faptul că te alege o persoană care este foarte atentă la imaginea sa, pentru că apare tot timpul în fața publicului și trebuie să arate întotdeauna impecabil, iar în urma rezultatului te și recomandă colegelor de breaslă este o confirmare a experienței noastre și a valorii serviciilor pe care le oferim și sunt foarte mândră de asta. Este o adevărată carte de vizită pentru salonul meu.
Poți să ne prezinți procedurile cu care îți răsfeți clientele la salon?
Avem o gamă vastă de servicii, pentru ca ale noastre cliente să regăsească la noi încrederea, naturalețea și, de ce nu, un spațiu în care se simt perfect. Salonul meu este foarte căutat în special pentru micropigmentarea sprâncenelor, unde abordăm diverse tehnici, însă excelăm printr-o tehnică inovativă – tehnica ombre (hyperrealistic), un procedeu foarte apreciat la nivel mondial, datorită faptului că oferă expresivitate și naturalețe privirii, în același timp. Totodată, în salonul nostru oferim și micropigmentarea conturului ochilor – eyeliner tattoo. Majoritatea clientelor optează pentru micropigmentarea pleoapei superioare, cât și inferioare, deoarece elimină neplăcerea din diminețile în care încercăm să ne aplicăm tușul, pentru că știm că nu este o operațiune simplă. Mai ales la prima oră din zi! Evident, astfel economisim și timp, pe care îl putea aloca câtorva minute în plus în care ne putem bea cafeaua în tihnă. Conturarea buzelor este, de asemenea, un alt serviciu foarte cerut, pentru că oferă culoare și volum, obținând astfel buze pline și senzuale fără acid hialuronic. Procedura este ideală și în cazul corecțiilor, asimetriei buzelor și depigmentării conturului. Clientele pot alege de la cea mai naturală nuanță, până la nuanțe intense și stridente, asemănătoare rujului, în funcție de preferințe.
Nu în ultimul rând, în cadrul salonului nostru puteți beneficia și de body piercing, ce poate fi executat în orice zonă: buric, ureche, limbă, nas, chiar și în zonele intime. Spre deosebire de alte saloane, aici se montează direct cercei permanenți – folosim cercei sterili din metal chirurgical –, trecând astfel peste regula de a purta cercei provizorii timp de trei luni.
Ai participat, în calitate de invitat special, la conferința World PMU, care s-a desfășurat în luna septembrie la Moscova. Cum se vede tehnica machiajului permanent la nivel internațional? Care sunt tendințele și ce diplome ai adus acasă?
Am fost la World PMU pentru a prezenta tehnica „Face 2 Face” de micropigmentare, subiect care a fost primit cu interes, entuziasm și multă curiozitate, având în vedere că, după conferință, am fost asaltată cu foarte multe întrebări legate de modul concret al realizării acestei tehnici. În urma participării, am primit un premiu de excelență pentru tema abordată ca speaker. Având în vedere că a fost o conferință la nivel global, la care au participat și prezentat nume sonore, importante din domeniul machiajului permanent, nu am ratat oportunitatea de a lua parte la diverse masterclasses și workshop-uri. Am venit, așadar, cu multe diplome și un pic mai multă experiență care, evident, ca de fiecare dată, mă vor susține în a oferi servicii premium clientelor mele. La rândul meu, am acordat diplome celor care au fost prezente la momentul meu de la Moscova și m-am bucurat de aprecierea lor. A fost o experiență din care am tras concluzia că, raportându-mă la standardele internaționale, fac foarte bine ceea ce fac!