SFIDEAZĂ GRAVITAȚIA – Gravity Chandelier, designer Paul Cocksedge pentru Moooi

Scris de Luxury
Publicat la data de: 12-11-2021

în: Art & Design

Paul Cocksedge

O reimaginare a candelabrului clasic, designerul Paul Cocksedge a fost inspirat de transformarea a ceva rigid în ceva elastic. Rezultatul oferă aspectul unui candelabru clasic, dar cu posibilitatea de a-l compune după necesități, în timp ce gravitația îi definește forma.

Paul Cocksedge
Paul Cocksedge – Photographed in his Studio.

Gravity nu își dezvăluie de la început secretele care îl definesc.

Ingeniozitatea conceptului combinată cu flexibilitatea „brațelor” permit un dinamism aparte care îl face foarte versatil, adaptându-se la orice fel de spațiu fără a fi rigid, un adevărat candelabru adaptat spațiilor contemporane.

Cablul folosit oferă posibilitatea de a forma arce mari și sinuoase, astfel încât voi decideți forma arcelor în conformitate cu spațiul și ambientul, fără a sacrifica aspectul de candelabru. Indiferent de formă, gravitația își spune cuvântul în rezultatul final. Elementele din sticlă presată poziționate la capătul fiecărui braț oferă un aspect de sclipire atunci când candelabrul este aprins, iar cablurile delicate care fixează brațele în poziția și locul dorite păcălesc ochiul în a crede că Gravity este format din brațe rigide. 

Rigid în aparență, dar maleabil și adaptabil în esență. 

„Candelabrul Gravity a fost despre mine uitându-mă la ceva ce era făcut să fie rigid și imaginându-l ca ceva foarte ușor și flexibil” – Paul Cocksedge 

Galerie Foto