Cele mai spectaculoase rooftop-uri din lume

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 29-10-2018

în:

Atunci când vremea o permite, ce poate fi mai plăcut decât să savurezi un cocktail la înălțime și să te bucuri de o priveliște spectaculoasă? De la o vreme, barurile construite pe acoperișurile clădirilor, cunoscute ca „rooftop bars”, au devenit extrem de căutate și apreciate în întreaga lume. De la vederea panoramică asupra New York-ului pe care o oferă un astfel de local și până la cel mai neobișnuit bar la înălțime din Chile, am alcătuit o listă cu cele mai atractive rooftop-uri, pentru care merită să faci o excursie de neuitat.

High Note Sky Bar, Aria Hotel, Budapesta

Acest rooftop all season combină cele mai deosebite elemente istorice și contemporane din Budapesta. Designul modern al localului și priveliștea sublimă spre Bazilica Sfântul Ștefan, dar și preparatele și cocktail-urile delicioase fac din High Note Sky Bar un loc ideal pentru a-ți petrece o după-amiază însorită în capitala Ungariei.

Sir Elly’s Terrace, The Peninsula, Shanghai

Spațioasa terasă Sir Elly oferă o experiență nocturnă unică, prin panoramele magnifice asupra râului Huangpu, golfului Suzhou și futuristelor turnuri din Pudong. De asemenea, aici poți savura whisky-uri rare, cocktail-uri rafinate și șampanii de epocă.

Moon Bar, Banyan Tree, Bangkok

Thailanda găzduiește unele dintre cele mai uimitoare sky bar-uri din lume, iar unul dintre acestea este Moon Bar, amplasat, împreună cu restaurantul Vertigo, pe acoperișul hotelului Banyan Tree, din Bangkok. Localul oferă o perspectivă splendidă de 360 de grade asupra orașului, apusul privit de aici fiind de-a dreptul spectaculos.

L’Oiseau Blanc, The Peninsula, Paris

Situat la etajul șase al clădirii și dispunând de o priveliște impresionantă asupra celor mai faimoase obiective ale Parisului și a unei superbe terase de vară, L’Oiseau Blanc este unul dintre cele mai frumoase și mai elegante restaurante din capitala Franței. Acesta își încântă oaspeții cu o bucătărie tipic franțuzească și cu produse proaspete în fiecare zi. De asemenea, săptămânal prezintă un nou meniu, inspirat de ingredientele sezoniere. Designul interior (care include un avion real) și cocktail-urile (cum ar fi „Aviation” și „Take Off”) aduc un omagiu piloților francezi Charles Nungesser și François Coli, care au încercat primul zbor transatlantic între Paris și New York cu avionul L’Oiseau Blanc, în 1927.

 

Room 09 at Tinto Boutique Hotel, Santiago

Unul dintre cele mai moderne localuri din Chile este Room 09, un bar clandestin care, deși este un club destinat exclusiv membrilor, îți oferă șansa de a-i trece pragul, atunci când cinezi la Restaurantul 040. După ce ai trecut printr-o intrare secretă și ai urcat într-un ascensor, te vei trezi în fața ochilor cu un spațiu industrial-chic, unic în America de Sud. Una dintre licorile cu care tentează Room 09 este un cocktail pe bază de citrice, castraveți și whisky, servit în „lampa lui Aladin”.

Rock Bar, Bali

Cu siguranță, cel mai potrivit loc de unde poți privi apusul în Bali este Rock Bar. Deși este mai degrabă „rock-top” decât rooftop, ineditul Rock Bar, ce face parte din Ayana Resort & Spa, nu putea lipsi din această listă. El este amplasat pe stânci naturale, la 14 metri deasupra Oceanului Indian, oferind o priveliște inegalabilă.

Aer, Four Seasons, Mumbai

Zgomotul neîncetat al orașului Mumbai este lăsat în urmă complet la skybar-ul Aer. Situat la etajul 34 al renumitului hotel Four Seasons, lounge-ul în aer liber funcționează pe timp de zi ca restaurant ce oferă preparate rafinate, iar noaptea, se transformă în club.

The Rooftop at The Cape, Cabo San Lucas

Pe „acoperișul lumii”, la The Rooftop at The Cape, poți admira un apus incredibil, cu o vedere minunată spre centrul stațiunii Cabo San Lucas și spre spectaculoasele formațiuni de rocă El Arco. Pe lângă atmosfera relaxantă, aici îți poți delecta papilele gustative cu cocktail-uri speciale și cu numeroase sortimente de bere artizanală din regiune.

Baba Nest, Phuket

Integrat în cadrul resortului Sri Panwa din Phuket, rooftop-ul Baba Nest oferă vizitatorilor o perspectivă panoramică uluitoare, de 360 de grade. Acest loc incredibil este înconjurat de o piscină infinity, unde te poți relaxa ascultând muzică ambientală și admirând frumoasele insule din jur, dar și Marea Andaman.

Le Bain at The Standard, New York

Fie că dorești să te destinzi în timpul zilei sau să petreci pe timp de noapte, Le Bain at The Standard este locul ideal. De la etajul 18 al hotelului The Standard, din New York, priveliștea orizontului și a râului Hudson îți taie respirația. În plus, Le Bain se laudă cu o ambianță electrizantă, dată de muzica asigurată de cei mai faimoși DJ-i din lume.

 

Text: Ozana Mazilu