Ecosistemul Samsung Galaxy – La granița dintre lux, artă și funcționalitate

„I joined the Fold side... and I liked it!”

Scris de Alexandra Popescu
Publicat la data de: 29-09-2023

în: Lifestyle

Samsung

Samsung a lansat în această toamnă o multitudine de noi gadget-uri: telefoanele pliabile Galaxy Z Fold5 și Galaxy Z Flip5, seria de ceasuri Galaxy Watch6, căștile Galaxy Buds2 Pro, precum și tabletele din seria Galaxy Tab S9. Telefoanele au fost deja analizate în detaliu pe site-ul colegilor de la Connect România, cu mult accent pe potențialul lor tehnic și ceea ce reprezintă cifrele și specificațiile celor două pliabile.

Pe lângă analiza aceasta în detaliu, se evidențiază, însă, câteva aspecte de netăgăduit: toate dispozitivele Samsung din noile serii sunt „best of the best” în ceea ce reprezintă tehnologia respectivă la acest moment. Ceasurile vin cu toate funcțiile pe care le-ai aștepta, pentru antrenament și pentru viața de zi cu zi, tableta oferă mai multă versatilitate ca niciodată, iar telefoanele pliabile rămân un standard al segmentului inaugurat tot de Samsung, și în care compania sud-coreeană rămâne cel mai prezent nume.

Am vrut să avem, însă, o altfel de perspectivă pentru ceea ce reprezintă, la acest moment, ecosistemul Samsung Galaxy, și pentru asta am recurs la vocea redactorului-șef LUXURY România, Rosalie Kanda, întruchiparea femeii puternice în zona de business, care îmbină funcționalitatea, arta și luxul constant, atât în viața profesională, cât și în cea personală, cu o viziune și abordare diferită de tot ce înseamnă „normalitatea”.

Samsung

O altfel de perspectivă

Rosalie este o persoană care se află constant la intersecția dintre fashion și lux, pentru care versatilitatea este un cuvânt-cheie. Un om atipic la care ținuta primează întotdeauna, însă pentru zilele lungi la birou sau pentru prezența la diferite evenimente, trebuie să fie însoțită de o anumită funcționalitate, un twist și de posibilitatea de a o transforma în ceva mai mult sau mai lejer, ceva care să nu te împiedice să te simți în largul tău întreaga zi.

Aceasta este și propunerea lui Samsung Galaxy Z Fold5, un device care vrea să îmbine designul unic, care iese în evidență, al unui telefon pliabil cu funcționalitatea unui ecran mare, care îți permite să folosești multiple aplicații în același timp. Și reușește acest lucru, ne spune chiar Rosalie: „Z Fold5 îmi oferă posibilitatea de a verifica rapid mailul, un Excel și task-urile pe care le am de făcut într-o zi în același timp. Pot să îmi organizez foarte ușor drumurile încă de la începutul zilei, să văd locurile în care trebuie să ajung și itinerarul. Sunt multe momente în care verific un Excel și în același timp scrollez prin mailuri să adaug informații în el, sau îmi iau notițe în timp ce verific diferite site-uri. Este foarte convenabil și surprinzător de confortabil, pentru că pot oricând să îl pliez și să îl folosesc ca pe un telefon obișnuit”.

Pentru o persoană atât de conectată la tot ce înseamnă lux și fashion, evident că designul unui telefon are o importanță aparte. „Sunt o femeie excentrică și simplă în același timp… Trebuie să iasă cumva în evidență – nu îmi plac lucrurile banale nu sunt un om care se încadrează într-un tipar clasic, vreau ca gadgetul pe care îl dețin să îmi ofere un echilibru între funcționalitate și aspect. Să îl pot asorta ușor la ținute și să îmi și permită să fac tot ce vreau, oricând vreau, fie că vorbim de o fotografie, o postare pe social media sau verificarea unui articol.” Samsung Galaxy Z Fold5 vine cu un ecran protejat de sticlă Gorilla Glass Victus 2, foarte rezistentă împotriva căzăturilor sau zgârieturilor, și cu un design unic în piață, pe care nici măcar alte telefoane de tip Fold nu l-au replicat.

Alte lucruri esențiale în utilizarea lui Z Fold5 de către Rosalie sunt bateria și ecranul, ambele fiind considerate de top în ceea ce privește cerințele telefoanelor din ziua de azi. Pliabilul celor de la Samsung vine cu o capacitate a bateriei de 4400 mAh, suficient de mare pentru utilizare pe durata întregii zile, și un ecran foarte luminos, capabil să strălucească și în lumina directă a soarelui. „Nu cred că aș putea să folosesc un telefon a cărui baterie să nu reziste o zi întreagă. Nu pot să am un încărcător după mine constant, deci lucrul acesta e un must. Iar asta, combinat cu multitasking-ul pe care mi-l permite, face din Samsung Galaxy Z Fold5 un telefon perfect pentru mine acum.”

Samsung

Mai mult decât un telefon – un ecosistem

De ani buni, Samsung a început să împingă în față ideea de ecosistem, o sinergie între toate device-urile pe care le produce, precum căști, tablete, ceasuri și telefoane. Ecosistemul Samsung s-a dezvoltat, a căpătat contur și este acum unul dintre cele mai bine integrate din sfera tehnologiei.

„Toate device-urile Samsung funcționează împreună, sunt legate între ele. Pot să conectez căștile Galaxy Buds2 Pro și la telefon, și la tabletă în același timp, un avantaj uriaș. Sunt momente în care mă uit la un serial seara, după o zi de muncă, dar inevitabil sună telefonul și trebuie să răspund imediat, iar căștile fac tranziția automat de la un gadget la altul”, ne explică Rosalie. „Tehnologia de anulare a zgomotului de fond mă ajută să am discuții clare oricât de zgomotos ar fi locul în care mă aflu, iar carcasa, fiind atât de mică, e foarte ușor de ascuns și în cea mai micuță geantă.”

Galaxy Tab S9 Ultra este „workhorse-ul” ales de Rosalie, care folosește des tableta pentru realizarea de schițe, moodboard-uri și designuri din lumea fashion: „S Pen-ul mă ajută foarte mult la schițe, iar faptul că acum există și o protecție specială, care imită perfect senzația de scris pe hârtie, face toată experiența de a crea un design mult mai satisfăcătoare și mai plăcută”. Tab S9 Ultra este folosită des și ca un PC, pentru că funcționează alături de o tastatură dedicată, transformând astfel experiența de utilizare oriunde s-ar afla.

Samsung

Samsung Galaxy Watch6 este nelipsit de la mâna lui Rosalie, de-a lungul întregii zile. „Îl folosesc ca să văd notificările și e foarte ușor – de multe ori uit că îl port până seara”, spune ea. Dimineața este perioada din zi în care ceasul este însă cel mai utilizat, pentru că Rosalie nu își poate începe ziua fără sport și meditație: „E o parte foarte importantă din mine și folosesc constant ceasul ca să monitorizez dacă antrenamentul pe care l-am avut a fost atât de bun pe cât am crezut”.

„Mi se pare extrem de importantă sinergia aceasta dintre telefon, ceas, căști și tabletă. Pot să schițez ceva pe tabletă și să îi arăt câteva ore mai târziu pe telefon cuiva ce am realizat. Pot avea pe ceas toate reminderele cu lucruri pe care le am de făcut, ca să nu verific constant telefonul, și multe alte lucruri de acest fel, care poate nu par atât de semnificative, dar cumva îmi ușurează munca zi de zi și nici nu mă fac să simt că aș face un sacrificiu din punct de vedere al stilului pe care vreau să îl afișez”.

Samsung