Adriana Petrescu – Manifest pentru esența frumuseții

Scris de Luxury
Publicat la data de: 15-09-2017

în: Cover

Adriana Petrescu – Manifest pentru esența frumuseții

Echilibrul și demnitatea ce au ghidat-o pe Adriana Petrescu printr-o lume a strălucirii iluzorii, cum se arată reversul fascinației modelingului, vor evolua spre noblețea discreției în devotamentul față de familie, pentru ca aceeași înțelegere a valorii să fie transpusă într-o promovare a frumuseții prin autenticitate. O concluzie dăruită de o industrie în serviciul căreia s-a aflat încă de la 16 ani, un ideal ce-i însuflețește eforturile antreprenoriale, dar mai întâi de toate, cea mai de preț dedicație a unei mame.

Adriana Petrescu împreună cu fiica sa, Jennifer Ann-Mary Petrescu, Adriana Petrescu poartă sacou și pantalon STYLAND
Adriana Petrescu împreună cu fiica sa, Jennifer Ann-Mary Petrescu, Adriana Petrescu poartă sacou și pantalon STYLAND

Ca profesionist ce activează în domeniile beauty și wellness, care ar fi propriile exigențe pe care le-ați dezvoltat atât în elaborarea programelor și terapiilor dedicate îngrijirii și modelării corporale, cât și în introducerea tehnologiilor și soluțiilor menite a garanta eficiența?
Am fost mereu de părere că trebuie să ne menținem frumusețea naturală astfel încât să evităm pe cât de mult posibil intervențiile chirurgicale. Nu aș vrea să fiu înțeleasă greșit, nu am nimic împotriva operațiilor estetice. Pe mine, personal, însă, mă sperie complicațiile ce ar putea surveni în urma unei intervenții, perioada de recuperare post-intervenție și transformările radicale. Nu neg însă că sunt persoane care au motive întemeiate să recurgă la astfel de metode invazive. Doar că decizia aparține fiecăruia dintre noi. Și la urma urmei, dacă industria de beauty a evoluat atât de mult încât să înlocuiască aceste proceduri cu metode non-invazive, de ce nu am alege a doua variantă?

Pentru mine, frumusețea înseamnă naturalețe. Frumusețea există în fiecare dintre noi și depinde mult de cum o păstrăm, de cât de multă grijă avem de pielea noastră, de stilul de viață pe care îl adoptăm, dar și de deciziile pe care le luăm zilnic.

Ca profesionist în această industrie, consider că prevenția joacă un rol esențial în felul în care arătăm. Nu ar fi oare indicat să te lași pe mâna unui specialist, care să îți prescrie tratamentele anti-aging potrivite? Sau să apelezi la VelaShape III imediat ce observi celulita sau câteva kilograme în plus și să nu aștepți până ce corpul tău devine un motiv maxim de frustrare? Eu am selectat două proceduri de ultimă generație, care m-au convins prin rezultatele spectaculoase pe care le oferă. Sunt cunoscute la nivel mondial, testate și de vedetele de la Hollywood care nu mai vor sub nicio formă să apeleze la bisturiu. Mi-au plăcut pentru că nu pun sănătatea în pericol, nu au efecte secundare și rezultatele sunt vizibile chiar de la primul tratament. Practic, în cel mai scurt timp cu putință, fără durere, obții un efect de lifting spectaculos (Ultherapy) și o remodelare corporală rapidă (VelaShape III) – ceea ce cu ani în urmă nu ar fi fost posibil.

Dintre o mulțime de metode pe care le-am testat, Ultherapy și VelaShape III s-au dovedit a fi cea mai bună alegere.

Când vorbim despre felul în care arătăm, să nu uităm totuși de importanța sportului și a unei alimentații echilibrate și sănătoase. Aparatele funcționează, dau rezultate, dar dacă ai un stil de viață haotic, efectele nu se vor menține.

Ținută STYLAND; Cercei Laura 8
Ținută STYLAND; Cercei Laura 8

În ciuda șocurilor pe care intervențiile invazive le aduc organismului, adepții unor tehnici de modelare corporală cu rezultate aparent instante contestă rapiditatea, eficiența și limitele pe care le poate atinge un program de îngrijire conceput sub principiul respectului față de frumusețea naturală. Care ar fi argumentația prin care anulați aceste prejudecăți?
Ultherapy și VelaShape III înlocuiesc cu succes liftingul chirurgical și lipoaspirația. Sunt aparate concepute de cei mai experimentați oameni de știință la ora actuală în această industrie. Totodată, medici esteticieni din întreaga lume prescriu VelaShape III după o liposucție sau Ultherapy înainte de liftingul chirurgical. Cei cu adevărat informați nu contestă beneficiile acestor tratamente.

Chiar și fără intervenții chirurgicale, însă prin obediență față de șabloane în modelarea corpului sau prin tehnici și tendințe de machiaj precum renumitul contouring, o altă contradicție adusă frumuseții naturale ar fi această uniformizare în chipuri, expresivitate, siluete și chiar atitudine. Care este angajamentul echipei dumneavoastră în promovarea individualității și, astfel, a cultivării unicității frumuseții pe care fiecare o dezvăluim și o putem maximiza?

Fiecare pacient e unic și este important ca tratamentele să fie personalizate. Tocmai de aceea, în proiectul meu, Natural Beauty by Adriana Petrescu, am încheiat un parteneriat cu Ana-Maria Nedelcu și dr. Irinel Nedelcu, fondatorii Institutului Dermato-Estetic. Sunt doi specialiști cu experiență, a căror viziune despre frumusețe se potrivește cu a mea și care știu să sublinieze autenticitatea și trăsăturile individuale ale tuturor celor care vin la clinică și le solicită serviciile.

Având parte de o viață de familie supusă la permanente relocări spre culturi extreme ce pot descuraja eforturile de adaptare, ați lucrat la o superbă integrare a fetiței dumneavoastră în sistemele de învățământ și acea convivialitate spre care aspirăm cu toții, odată mutați într-un loc nou. Ce sfaturi aveți pentru părinții care întâlnesc presiunea acestei provocări odată cu o detașare în străinătate?
Mai mult ca sigur nu sunt singurul părinte în această situație. Indiferent de deciziile adulților, binele copilului primează. Copilul are nevoie de stabilitate, iar atunci când te muți din țară, trebuie să îi creezi un mediu favorabil, să fii foarte prezent în activitățile lui, să îl susții necondiționat și să îi fii cel mai bun prieten, mai ales până se integrează într-un grup nou. În ceea ce mă privește, datorită job-ului soțului meu, a fost nevoie să călătoresc mult. Chiar dacă a fost obositor și uneori dureros, am preferat să fiu dintr-un avion într-altul, încercând să-i fiu alături soțului, fără să stau însă mai mult de o săptămână departe de Jennifer. Până nu ne-am decis exact unde ne vom stabili, nu am mutat-o din România. Cunoscând Dubaiul din vacanțele de iarnă petrecute în familie, ne-am simțit oarecum acasă, fiind familiarizați cu obiceiurile și cultura acestui oraș. Înainte de relocare, am discutat cu Jennifer și le recomand tuturor părinților să aibă înainte dialog cu copilul, să comunice foarte deschis. Întrucât Jennifer s-a adaptat foarte rapid la școală și simte că în Dubai e acasă, chiar și atunci când Dan a primit un contract fulger de la Cluj, am decis ca noi două să rămânem în Emirate pentru ca ea să își continue studiile în mediul în care îi place atât de mult. Ca să îți vezi copilul fericit, faci orice sacrificiu. Jennifer are acum 9 ani, putem călători mult mai des împreună, iar Dan va veni cât de des îi va permite programul.

Sunteți printre mămicile care au refuzat serviciile unei bone, dedicându-vă pe deplin, chiar și implicată în dezvoltarea proiectelor profesionale, în creșterea și educarea fetiței dumneavoastră. Povestiți-ne despre împlinirile, provocările și învățămintele pe care vi le-a dăruit această alegere.

Deși am fost întotdeauna o persoană foarte activă, focusată pe carieră, primul job avându-l ca model încă de la 16 ani, atunci când Jennifer a apărut în viața mea, am decis ca toate acestea să treacă pe locul doi. Asta pentru că eu, la rândul meu, am învățat de la mama mea cât de mult contează că familia să se implice în creșterea și educația copilului. Pentru nimic în lume nu am vrut să fiu departe când fetița mea a vorbit pentru prima dată, când a mers prima dată… Nu am vrut să pierd aceste momente unice pe care nu le poate înlocui nicio satisfacție profesională. Dan nu putea să renunțe la contractele lui și, de multe ori, am suplinit și lipsa lui. Între mine și Jennifer există o relație foarte strânsă, indestructibilă și comunicăm enorm de mult. Începând însă de anul trecut, fără a o priva de atenție, m-am reîntors în sfera de business.

Pantalon și bluză STYLAND
Pantalon și bluză STYLAND

Ca mamă, prietenă și profesionist al unei industrii ce atinge inevitabil cele mai sensibile simțăminte ale unei femei, de la apreciere și stimă de sine până la modul în care ea se va dezvălui societății, va dezvolta relații interumane și se va prezenta în fața unui potențial partener, care ar fi decalogul de reguli de viață pe care i l-ați dedica lui Jennifer? 
Să ai încredere în tine, indiferent de ceea ce ar putea crede sau spune cei din jur! Să alegi întotdeauna cu inima! Să îți șlefuiești talentul și să nu renunți niciodată la visul tău! Să faci sport! Să fii independentă! Să citești! Să îi respecți pe ceilalți așa cum te respecți pe tine! Să fii optimistă și pozitivă! Să iubești pe cineva chiar și atunci când crede că nu merită! Să îndrăznești să visezi!

Cum ar putea luxul să inspire evoluția noastră spirituală ca indivizi, dincolo de beneficiile asociate imaginii și statutului?
Pentru fiecare, luxul poate căpăta o altă semnificație. Dacă pentru unii înseamnă avantaje și statut social, pentru mine înseamnă respectul suprem. Fie că eu cumpăr ceva, fie că vând ceva (serviciile Natural Beauty), luxul înseamnă corectitudine și un echilibru echitabil între calitate și preț. Totuși, nu tot ceea ce este scump înseamnă lux. Luxul îți oferă, de asemenea, deschiderea unei lumi în care ai acces la oameni de succes, inspiraționali, cu povești de viață remarcabile. Inevitabil, stând în compania lor, te dezvolți spiritual. Și, dacă ai remarcat, oamenii din industria luxului au ajuns acolo pentru că au făcut ceva notabil, fără să trișeze. Oameni care au avut o viziune, au muncit, s-au sacrificat și, paradoxal, luxul nu era țelul lor.

În ce branduri de lux, din orice domeniu, vă regăsiți?
Valentino, Chanel, Rosenthal, Christofle, Villeroy & Boch, Aquazzura, Francis Kurkdjian, La Mer.

Ce loc dintre cele vizitate v-a inspirat cel mai profund și ce destinație ați dori să bifați într-o viitoare vacanță?
Australia e pe lista călătoriilor viitoare. Mi-au plăcut mult Rusia, China, Spania, însă orașul meu de suflet a fost și va rămâne Roma, atât ca o consecință a experienței de a locui acolo pentru mulți ani, dar și pentru că îl asociez cu oameni veseli și plini de viață, autentici în trăiri și foarte deschiși. Roma e un muzeu în aer liber, unde mă întorc de fiecare dată și descopăr ceva nou. Vibrăm pe aceeași frecvență.

Cu ce proiecte ne va surprinde Adriana Petrescu pe viitor?
Momentan, îmi concentrez întreaga atenție pe dezvoltarea proiectului meu, Natural Beauty by Adriana Petrescu. Cu siguranță, voi ține pasul cu noutățile din domeniu și le voi aduce și în România. 

Foto: Marius Bărăgan, Studio Bărăgan
Styling: Rosalie Kanda
Make-up artist: Ana-Maria Barbu
Hairstylist: Radu Măriuță