JetBlue – Inovație la Business Class

Suite cu uși care se închid în avion

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 07-04-2021

în: Aviație

Dezamăgiți de condițiile de la clasa business, mai ales în aceste vremuri pandemice? Vă doreați un surplus de intimitate, asemănător zborurilor private? Ei bine, vești bune deasupra norilor! Călătoriile transatlantice tocmai au primit un plus de farmec datorită celor de la JetBlue. Compania aeriană cu sediul în New York a dezvăluit de curând câteva opțiuni de scaune de lux pentru cei care încă mai călătoresc și nu renunță la un stil de viață dinamic și aventuros. Măcar acum o pot face și mai protejați. 

Proiectul a presupus o reproiectare completă a cabinei premium Mint a JetBlue, care a debutat în 2014. Două duzini de locuri au fost transformate în suite private noi și echipate cu uși glisante, perne de scaune personalizate de la experții în comoditate Tuft & Needle, alături de alte „ajustări” și reglaje fine la nivelul interiorului. 

Ca parte a acestei „reîmprospătări” – a se citi „facelift & upgrade”, compania aeriană a introdus, de asemenea, o nouă opțiune ultra-luxoasă, cunoscută sub numele de Mint Studio. JetBlue susține că această configurație oferă cel mai mult spațiu (suprafață pătrată pe scaun pasager) din orice experiență de tip premium oferită de companiile aeriene din Statele Unite ale Americii.

Somn liniștit deasupra norilor
Pentru început, JetBlue va instala 24 de suite pe avioanele Airbus SE A321LR cu un singur culoar, care urmează să înceapă să zboare de la New York și Boston către Londra, în al treilea trimestru al acestui an. Transportatorul va adăuga, de asemenea, 14 suite și două studiouri la noile avioane A321 de „densitate redusă” care vor începe să zboare între New York și Los Angeles în luna iunie.

Atât suitele, cât și studiourile abundă în materiale luxoase, cum ar fi lemn prețios și piele vegană (da, există așa ceva în industria luxului), împreună cu iluminarea de dispoziție, ambientală, pentru a spori confortul în zbor. Suitele sunt echipate cu un ecran de divertisment, înclinabil, de 17 inchi, o cotieră integrată pentru telefon și spațiu pentru depozitarea laptopului, pantofilor sau a genții de mână.

Pe de altă parte, studioul dispune de un ecran IFE de 22 de inchi, plus un scaun suplimentar și o masă „pop-out”, care permite ca doi pasageri să ia masa împreună. Totodată, JetBlue oferă cel mai mare pat dintre toți transportatorii din SUA. Proiectată de Tuft & Needle, salteaua promite o experiență de somn răcoroasă și confortabilă, în timp ce lenjeria de pat include o pătură convertibilă, o pernă cu spumă de memorie și un kit de „ațipit”.

„Am pus mult suflet în această reproiectare a Mint și am fost inspirați de viziunea noastră originală de a oferi clienților o experiență excepțională la un tarif mai mic – ceea ce definește, practic, JetBlue”, a spus Joanna Geraghty, președintele și directorul operațional al JetBlue, într-un interviu.

Într-adevăr, de când conceptul Mint a fost introdus pentru prima dată, s-a extins la 30 de rute și a făcut călătoria premium mai accesibilă în acest proces. JetBlue nu a dezvăluit cât vor costa suitele și studiourile în comparație cu un loc obișnuit în avion, dar chiar poți pune preț pe confort atunci când acesta primează pentru client? În orice caz, se pare că deja există multe cereri, astfel încât se confirmă faptul că cei de la JetBlue au oferit prin inovația lor un nou standard de calitate, pentru care ne putem doar bucura. 

Galerie Foto

Energy Expo 10-13 octombrie