OMEGA SEAMASTER BULLHEAD „RIO 2016”

Scris de Luxury
Publicat la data de: 27-08-2015

în: Jewels & Watches

Peste fix un an, cei mai buni sportivi din toată lumea se vor afla în drum spre Brazilia, unde vor avea loc Jocurile Olimpice de la Rio. În aşteptarea marelui eveniment, OMEGA lansează ediţia limitată Seamaster Bullhead Rio 2016, care celebrează precizia şi excelenţa în sport, componente atât de importante ale ADN-ului brandului.
a53a56c18d31afde6691ed0315b3f29e

 

Lansat la un eveniment special găzduit de OMEGA pe 3 august chiar în oraşul în care va avea loc Olimpiada, Bullhead „Rio 2016” atrage toate privirile. La prima vedere, ceasul se remarcă prin designul şi stilul său unice. Albastrul ales pentru curea este acelaşi cu cel folosit pentru logo-ul Jocurilor Olimpice de la Rio, iar culorile cusăturilor de pe margine (galben, verde, roşu şi negru) amintesc de cercurile iconice ale Jocurilor Olimpice. Ca un memento al unităţii şi armoniei simbolizate de inelele din logo-ul Jocurilor Olimpice, asocierea culorilor continuă şi pe bezelul rotativ.

Carcasa ceasului, pe care oaspeţii au admirat-o la evenimentul de lansare, are de asemenea legături puternice cu lumea sportului şi cu istoria. Acest model de carcasă a fost lansat pentru prima oară în 1969 şi era folosit în special de către piloţii de raliuri.

omega-bullhead-wrist

La fel ca şi predecesorii săi, modelul Bullhead „Rio 2016” dispune de un cronograf al secundelor poziţionat central şi un cronograf care măsoară şi înregistrează timpii de până la 30 de minute şi care este poziţionat în dreptul orei 12. Este interesant de subliniat faptul că „bullhead” a fost iniţial o poreclă dată de către colecţionarii care au admirat forma carcasei şi au asociat-o cu forma capului unui taur.

Lansat cu exact un an înaintea începerii Jocurilor Olimpice, ceasul Seamaster Bullhead Rio 2016 este disponibil într-o ediţie limitată de 316 piese. Numărul ediţiei limitate nu este ales întâmplător, ci marchează atât anul în care se desfăşoară, cât şi cea de a treia ediţie a Olimpiadei în care golful este recunoscut ca sport olimpic. Echipat cu mecanismul OMEGA Co-Axial, calibrul 3113, ceasul are gravat pe carcasă logo-ul Jocurilor Olimpice de la Rio şi va deveni cu siguranţă una dintre piesele preferate de către colecţionari.

Omega_Seamaster_Bullhead_Rio_2016

Odată cu lansarea acestui model special, OMEGA a prezentat publicului şi trei noi prieteni pe care marca îi are în lumea sporturilor nautice. Torben Grael este câştigătorul a cinci medalii olimpice și un renumit navigator brazilian, iar fiica lui (Martine Grael) şi partenera ei (Kahena Kunze) domină cursele olimpice de 49erFX.