MAC Cosmetics a prezentat tendințele în machiaj pentru sezonul toamnă-iarnă 2015

Scris de Luxury
Publicat la data de: 21-08-2015

în: News & Features

_DSC8022

În conversațiile constante și mereu schimbătoare despre ceea ce definește frumusețea astăzi, adevărata artă a machiajului extinde propunerile și deschide ochii la opțiuni inspirate despre cum putem sărbători frumusețea prin machiaj. În cadrul prezentării de trenduri, organizată de MAC Cosmetics în incinta Galateca, make-up artiștii invitați, Netta Szekely și Alexandra Spyrydopolou, au vorbit în avanpremieră pentru România despre trendurile în materie de make-up pentru sezonul toamnă-iarnă 2015.

_DSC7869

Frumusețea clasică este reinventată în contextul noului realism explorat în ultimele sezoane. Beautiful and Damned, prima direcție estetică majoră dezvăluită de MAC, propune o viziune modernă asupra feminității, prin îmbinarea eleganței cu o atitudine rebelă ce reiese din jocul extremelor și al accentelor edgy. Iar noul trend, Strength of Beauty, pune accentul pe evidențierea trăsăturilor printr-un machiaj subtil, voit simplificat, dar nu lipsit de sofisticare (blush delicat, pudră bronzantă, sprâncene drepte și mascara, toate aplicate într-o manieră modernă). Direcția estetică Love Worn propune jocul cu diverse nuanțe erotice de gri, oferind o abordare contemporană smoky eyes. Machiajul „purtat”, „imperfect” nu mai este încadrat în categoria „erorilor”, ci este privit drept stylish, plin de personalitate. Un look prea studiat devine plictisitor și repetitiv în contextul preocupărilor din ultimele sezoane pentru femeia și frumusețea „reală”.

_DSC7860

„Este un sezon al extremelor, atât întunecat, cât și foarte luminos”, ​​explică Terry Barber, make-up artist MAC, despre faptul că machiajul este puternic influențat de accente anarhice, dar și de accente romantice, luminoase, provocarea fiind aceea de a  alterna aceste contraste într-un singur machiaj fără a crea un efect dur.

„Există multe propuneri pentru a ne evidenția trăsăturile; modernitatea nu înseamnă, însă, să te conformezi cu strictețe unui trend”, consideră Lyne Desnoyers, director artistic MAC Cosmetics