„Istorie cu Parfum” – cea mai mare expoziţie de sticle de parfum din România

Scris de Luxury
Publicat la data de: 19-08-2015

în: News & Features

Esenţa unui parfum este cea care ne învăluie de fiecare dată într-o armonie a aromelor şi a senzațiilor, ce dăinuie pe pielea noastră ore întregi. Cu toţii suntem îndrăgostiţi de mireasma parfumului, ce readuce amintirile unui trecut dispărut, însă prea puţini dintre noi îi cunoaştem povestea. Pentru a prezenta publicului bucureştean, şi nu numai, ceea ce înseamnă istoria parfumurilor, Beautik Haute Parfumerie, în colaborare cu Casa Regală a României şi Castelul Pelişor, a organizat un vernisaj menit să marcheze 140 de ani de la naşterea Reginei Maria.

IMG_9274

Expoziţia „Istorie cu Parfum” adună o colecţie impresionantă, de peste 3.000 de sticle, și este o iniţiativă culturală unică, privată, născută din pasiunea pentru parfumuri şi din impactul emoţional pe care acestea îl au. Vizitatorii vor fi, cu siguranță, fascinați de parfumul preferat al Reginei Maria, creat de Houbigant, de sticlele din cristal Baccarat vechi de aproape un secol, de diverse parfumuri româneşti sau ediţii limitate ale celor mai iubite şi mai apreciate esenţe.
IMG_9229

În perioada 1 iulie – 15 septembrie, decorul regal al Castelului Pelişor este completat de parfumurile care ani de-a rândul au încântat minunatele doamne ale culturii, politicii şi vieţii mondene de pretutindeni şi au sedus generaţii de domni.

Colecţiile permanente ale Muzeului Parfumului pot fi vizitate în cadrul Beautik Haute Parfumerie, str. Lt. Av. Radu Beller, nr. 9, Bucureşti.

Galerie Foto