Hotelul Ritz Paris s-a redeschis

Scris de Luxury
Publicat la data de: 04-08-2016

în: Lifestyle

După mai bine de patru ani, unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din lume, Ritz Paris, a fost complet renovat și este acum deschis publicului, întruchipând un adevărat spectacol de istorie, mister și opulență.

Ernest Hemingway a scris odată: „Când mă gândesc la viața de apoi, în Rai, acțiunea se petrece întotdeauna la hotelul Ritz din Paris”.

Veritabil simbol al luxului și al extravaganței, acesta a fost închis în august 2012 și ar fi trebuit să se redeschidă în urmă cu câteva luni. Totuși, un incendiu care a avut loc în luna ianuarie a distrus parțial două dintre suite și o parte din acoperiș, întârziind marea inaugurare.

Bugetul inițial alocat renovării era estimat undeva la 160 – 200 milioane de dolari, însă un purtător de cuvânt al hotelului a declarat că suma a fost, de fapt, mult mai mare, ridicându-se la circa 450 milioane de dolari. Omul de afaceri egiptean Mohamed Al-Fayed, care este proprietarul hotelului, a precizat că întregul proces de renovare era necesar pentru a-l păstra la standarde ridicate.

ritz paris1 ritz paris7

Fațada clădirii datează din anul 1705, fiind proiectată de Jules Hardouin-Mansart, arhitectul-șef al regelui Ludovic al XIV-lea, ce reușea să îmbine opulența cu eleganța și stilul specific secolelor XVII – XVIII. În anii ‘20, hotelul era preferat de figuri celebre ale literaturii, printre care Marcel Proust, Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald sau Jean-Paul Sartre.

Fostul palat, ce a fost inaugurat în 1898 ca hotel, a suferit o serie de îmbunătățiri în urma amplului proces de renovare, printre care schimbarea instalațiilor sanitare, a sistemelor de încălzire și de aer condiționat, precum și trecerea la servicii de internet Wi-Fi cu viteză foarte mare. Având inițial 159 de camere, Ritz Paris numără în prezent 142 de camere – incluzând 71 de suite, dintre care 15 afișează o tematică inspirată de oaspeții de seamă găzduiți de hotel de-a lungul timpului, printre care Maria Callas și F. Scott Fitzgerald.

Toate suitele sunt decorate acum cu obiecte de artă și antichități de talia celor expuse în muzee, dispunând, de asemenea, de încălzire prin pardoseală. Printre noutăți se numără primul Chanel Spa din lume, o sală de bal subterană, o grădină imensă, dar și un salon Proust, unde oaspeții pot servi ceaiul de după-amiază. Hemingway ar fi fost, cu siguranță, mândru să știe că barul denumit după el în 1994 a fost, de asemenea, recondiționat. Acesta păstrează vie amintirea scriitorului, etalând fotografii rare cu acesta în uniformă militară.

Thierry Despont este designerul proiectului ce readuce în contemporaneitate spiritul Ritz, prin atenția oferită fiecărei zone a hotelului. Îndrăgitul Ritz Health Club – cu, probabil, cea mai elegantă și extravagantă piscină din oraș, realizată în stil neoclasic cu influențe Art Deco – și-a schimbat numele în Ritz Club Paris. Oaspeții se vor putea bucura, de-acum, de tratamente Spa și masaj, dar și de îngrijire cu produse Chanel, într-un cadru rafinat ce amintește de culorile atât de iubite de Mademoiselle Coco, o paletă de bej și negru lăcuit, cu motive chinezești.

Cert este că experiența Ritz Paris a devenit, astfel, cu mult mai impresionantă și mai cuprinzătoare, cei care vor trece pragul hotelului urmând să beneficieze de o paletă largă de facilități moderne într-un spațiu ce și-a păstrat misterul și aerul aristocratic. Adevăratul lux nu cunoaște limite impuse de timp și spațiu.

www.ritzparis.com

Galerie Foto