Weekend Feeric la Alba Iulia

Scris de Luxury
Publicat la data de: 18-07-2016

în: It happened

Cea mai mare cetate din România, Alba Carolina, a fost pentru două zile gazda Feeric Fashion Week, cea mai importantă săptămână a modei din Europa de Est. Designeri din toate colțurile lumii, invitați de onoare și personalități marcante ale modei mondiale s-au bucurat cu toții de frumusețile cetății din orașul unirii și de prezentări de modă extraordinare pe parcursul weekendului ce tocmai s-a încheiat.

FFW Gala 2_1

Sâmbătă, Feeric Fashion Week s-a deschis cu un show sublim, plin de candoare și delicatețe. Asociația Open Your Heart, în colaborare cu Feeric Fashion Week, a organizat cea de-a 10-a ediție a Atipic Beauty, un eveniment menit să atragă atenția asupra dificultăților cu care se confruntă persoanele cu handicap motoriu. 12 fotomodele în scaune cu rotile au parcurs pasarela amenajată la poarta a 4-a a cetății însoțite de o parte din invitații festivalului. 

Caresta Bags, brand de tradiție în Alba Iulia, a deschis șirul prezentărilor de gală cu o colecție de negru predominant, Iconic Black. Rafinamentul culorii negre a fost transpus într-o serie de modele statement, ce redau forță, unicitate, prestigiu și mister. 

11-3-683x1024-horz

Gențile prezentate au fost realizate integral din piele naturală, accesorizate cu elemente metalice aurii sau argintii. Chiar dacă negrul este culoarea oficială a colecției, articolele vor fi recreate pe o paletă mai largă de culori. Apoi, tânărul designer Maria Nastacă a prezentat publicului o colecție pentru femeia elegantă, clasică și non-conformistă în același timp, aceasta fiind cea de-a patra colecție realizată de ea. Prima seară de gală s-a încheiat cu prezentarea Irinei Zgâia. Colecția sa recreează o viață dincolo de timp, o evadare dintr-un prezent și un acum pe care nu le înțelegem. 

FFW Gala 2

A doua zi de festival a debutat la înălțime. Cricss a creat o colecție extrem de curajoasă și interesantă, prezentată publicului pe acoperișul clădirii Primăriei Municipiului Alba Iulia. Colecția The Beautiful People surprinde povestea sălbăticiei noastre, a demonilor ascunși în fiecare și transpune dorința oamenilor de libertate, transformând grotescul în frumos și fantezia în realitate. În ciuda norilor amenințători, ploaia s-a ținut deoparte de a doua seară de Gală și a permis designerilor să își prezinte colecțiile sub superba poartă 3 a cetății Alba Carolina. După reeditarea prezentării Caresta, Ioana Călin a adus în fața publicului una dintre cele mai diafane colecții de rochii de mireasă, Believe in Fairytales, o colecție ce vorbește despre povești cu prințese. Ținutele sunt lucrate cu multă dragoste, pe mătase, tafta, dantele, tulle cu fir de mătase, cristale Swarovski și perle aplicate manual.

1-1-683x1024-horz

A patra colecție a serii a fost una exclusiv masculină, prezentată de Cristian Crăciun sub brandul Spencer. Primul designer argentinian care a prezentat pe scenă o nouă colecție în această ediție a Feeric Fashion Week a fost Pimpi Smith. Tema de inspirație a acestei colecții a fost viața tumultoasă a unui simbol al argentinei, Evita Peron, soția președintelui argentinian și una dintre figurile iconice ale feminismului din întreaga lume. Prezentarea s-a încheiat chiar pe acordurile piesei Don`t cry for me Argentina. Penultima prezentare a serii a fost una pur tradițională, realizată de Adriana Timofti și inspirată din opera marelui Constantin Brâncuși. Reînnodări are în centru simbolul nodului sacru al operei lui Brâncuși iar întregul proiect din spatele colecției urmărește posibilitatea de a îmbrăca omul în simboluri scăpate din lanțurile istoriei. Cea de-a doua seară de gală s-a încheiat tot cu influențe argentiniene, cu Eduardo Perez care a prezentat o nouă colecție sub brandul premium Ocantos. Colecția are puternice inspirații din arta plastică, o a doua pasiune a designerului argentinian și a adus pata de culoare dorită pe superba pasarelă de la poarta 3 a Cetății Alba Carolina. Ambele seri de gală au fost prezentate de vedeta TV Cosmina Păsărin, gazda întregii săptămâni a modei de la Alba Iulia și Sibiu.

Galerie Foto