Rosewood Jumby Bay – Comoara din Marea Caraibilor

Scris de Luxury
Publicat la data de: 22-07-2014

în:

 jumby7

Imaginează-ți că te afli într-o barcă, însă nu știi încotro te îndrepți. Aluneci ușor, simți freamătul valurilor și te cuprinde o stare de liniște totală. Îți deschizi încet ochii și în fața ta apare nisipul alb și întinderea de topaz a Mării Caraibilor. Torțele se aprind, flăcările se joacă în lumina apusului, iar podul vechi te întâmpină așa cum i-a întâmpinat pe mulți alți doritori de aventură. Pășești încet către o vacanță de neuitat, în peisajul sălbatic al Rosewood Jumby Bay.

Inițial, insula Jumby Bay a purtat denumirea de Long Island, însă mai târziu, i-a fost împrumutat numele de Jumbie, însemnând „spirit jucăuș”. Situat la câțiva kilometri în largul coastei de nordest a insulei Antigua, vechiul recif de corali a devenit o parte importantă a descoperirii lui Cristofor Columb – cel care, de altfel, a și denumit insula Antigua, după icoana Santa Maria de la Antigua, aflată în catedrala din Sevilla, acolo unde navigatorul se odihnește și astăzi. Totuși, istoria acestui ținut se întinde pe o perioadă și mai îndelungată: se pare că, în jurul anului 3000 î.Hr., locuitorii precolumbieni ai continentului America au fost cei care au pășit pentru prima oară pe insula sălbatică.

jumby4

Mult mai târziu, insula s-a aflat sub ocupație britanică pentru scurte perioade de timp și a ajuns, într-un final, să fie deținută de diferiți proprietari și antreprenori, devenind o insulă privată și o destinație de lux în anii 1980. Astăzi, Jumby Bay, cu fauna sa abundentă, peisajele unice și plajele sălbatice, reprezintă refugiul perfect pentr u turiștii care își doresc o experiență memorabilă.

Resortul Rosewood Jumby Bay se află pe o plajă privată, în apropierea unor atracții turistice precum Dutchman’s Bay, Hell’s Gate Island, Jabberwock Beach sau St. Peter’s Church. Cuprinde 40 de camere și vile, ideale atât pentru familiile cu copii, cât și pentru persoanele mai în vârstă sau cuplurile proaspăt căsătorite. Jumby Bay oferă o gamă variată de facilități, de la piscine exterioare cu vedere spre mare sau restaurante cu preparate exotice, până la beach bar, poolside bar, Spa, un club pentru copii, un teren de tenis și un centru de fitness.

jumby9

Jumby Bay Beach se află în partea de est a insulei, unde plajele cu nisip alb și curat se împletesc ușor cu valurile Mării Caraibilor, aceasta fiind imaginea perfectă a resortului – o experiență de neuitat și o aventură desprinsă parcă dintr-un film. Palmieri impunători adăpostesc la umbra lor șezlonguri confortabile și hamace primitoare, unde turiștii se relaxează ore întregi și savurează cocktail-uri specifice zonei, în timp ce gândurile lor alunecă spre linia orizontului. Beach bar-ul, aflat puțin mai sus de țărm, invită oaspeții să încerce băuturile tradiționale sau deserturile din fructe proaspete.

Pentru cei ce preferă plajele izolate, pe cealaltă parte a insulei se află Pasture Bay Beach, cunoscută ca rezervație naturală pentru broasca țestoasă Hawksbill, specie aflată pe cale de dispariție; de asemenea, plaja este un adevărat paradis pentru iubitorii de soare care sunt în căutarea unei escapade romantice. Spre a complete atmosfera încărcată de sentimentele îndrăgostiților, în Pasture Bay Beach pot fi organizate picnicuri, gândite în cel mai mic detaliu de către personalul hotelului.

jumby5

Spațiile de cazare ale resor tului surprind prin designul aparte, fiecare având propriul stil: de la arhitectura specifică zonei Caraibilor, cu nuanțe de crem, alb și pasteluri, podele de marmură și canapele elegante, până la influențe asiatice, antichități și piese de mobilier eclectice, adunate din diferite părți ale lumii. Fiecare vilă este extrem de spațioasă, beneficiind de propria piscină și de o grădină luxuriantă. Pentru a completa experiența din cadrul resortului, turiștilor le sunt puse la dispoziție biciclete și carturi de golf.

În încheierea călătoriei noastre în insula Jumby Bay din Marea Caraibilor, vă invit să faceți încă un exercițiu de imaginație: o dimineață care începe cu razele soarelui ce luminează întreaga încăpere, oferindu-vă imaginea întinderii albastre ce se vede prin fereastra camerei. Trilurile păsărilor sălbatice vă îndeamnă către plaja cu nisip fin, iar hamacul de la umbra unui palmier vă îmbie să vă petreceți întreaga zi în liniștea mării pline de mister…

 

jumby3