BMW Spania și Real Madrid încheie un acord pentru mobilitatea viitorului, dezvoltare durabilă și diversitate

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 20-07-2022

în: Auto

BMW Spania și Real Madrid încheie un acord pentru mobilitatea viitorului, dezvoltare durabilă și diversitate

BMW Spania și Real Madrid au semnat un acord de colaborare cu scopul de a dezvolta diferite inițiative în domeniul mobilității viitoare, al dezvoltării durabile în diferitele sale aspecte și diversității. Angajamentul evidențiază uniunea valorilor și viziunea asupra viitorului ale ambelor instituții.

Alianța s-a concretizat la sediul clubului sportiv Real Madrid și au fost prezenți Florentino Pérez, președintele Clubului de Fotbal Real Madrid, Manuel Terroba, președinte executiv al BMW Group Spania și Portugalia, precum și membri din conducerea ambelor companii.

În cadrul acestui acord, echipele de fotbal din prima divizie Real Madrid – atât cea masculină, cât și cea feminină -, echipa de baschet, precum și echipa tehnică și directorii clubului vor avea automobile BMW electrice (putând alege între oricare dintre modelele actuale BMW iX, BMW i4, BMW iX3, BMW i7 sau BMW iX1) pentru mobilitate.

În plus, BMW Spania și Real Madrid vor crea un centru de colaborare, „hub pentru dezvoltare durabilă”, în care, prin sesiuni de lucru împreună cu alți colaboratori oficiali ai clubului, vor fi împărtășite bune practici pentru a realiza o învățare comună. Acest forum va servi și ca generator de idei care vizează promovarea proiectelor inovatoare care au un impact pozitiv asupra mediului și societății.

Sub această umbrelă, printre alte acțiuni, se lucrează la inițiative specifice care contribuie la dezvoltarea durabilă a noului stadion Santiago Bernabéu. Între cele două entități va fi creat și „NEXT Sustainability Trophy”, care va premia proiecte privind inovația și dezvoltarea durabilă ale participanților pentru a da vizibilitate tuturor acelor inițiative care contribuie la protejarea mediului.

În plus, BMW Spania și Real Madrid CF vor lucra împreună pentru a crea idei și inițiative menite să promoveze diversitatea.

Manuel Terroba, președintele BMW Group Spania, a declarat: „Real Madrid reprezintă nu numai instituția sportivă de referință la nivel mondial, ci și o entitate în continuă evoluție, în căutarea continuă a excelenței în activitățile sale prin exigență, talent, calitate și leadership, precum și un angajament ferm față de dezvoltare durabilă, solidaritate, diversitate și spirit de învingător, ceea ce o face partenerul perfect pentru a face față provocărilor prezente și viitoare. Cele două instituții vor conlucra pentru aceste valori și mai ales pentru respectul pentru mediu care se traduce într-un angajament pentru mobilitatea durabilă care credem că ar trebui să se reflecte în prezent și care se traduce într-un angajament pentru mobilitatea durabilă care vine din trecut, deoarece, chiar în 2022, BMW Group sărbătorește 50 de ani de când a prezentat primul BMW electric”.

Real Madrid este clubul cu cele mai multe trofee câștigate în istoria Cupei Campionilor Europeni/Ligii Campionilor. Din 2021, BMW Italia este partener al clubului AC Milan, formaţia care deține recordul de trofee UCL pentru Italia.