Panthère de Cartier – simbolul luxului feminin

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 17-06-2022

în: Fashion

Panthère de Cartier

Fie că este vorba despre bijuteriile, ceasurile sau ochelarii Cartier  , piesele casei sunt apreciate și alese de către toți iubitorii de lux, începând cu elitele societății, precum membrii ai familiilor regale, până la artiști de muzică rap sau pop. Creațiile Cartier sunt emblematice datorită designurilor unice, ușor recognoscibile, precum pantera, nodul Trinity sau șurubul Santos ce face din aceste piese unele signature statement. Astăzi te invităm să descoperi unul dintre cele mai emblematice simboluri din lumea luxului, Panthère de Cartier.

Panthère de Cartier

Nu este un secret faptul că, începând cu 1984, casa Cartier este unul dintre cele mai prestigioase nume din industria bijuteriilor, a ceasurilor, dar și a ochelarilor, datorită ramelor decorate cu cristale, finisajelor din aur și pietre pretioase. Stilul iconic, simbolurile ușor de recunoscut, eleganța și măiestria unică cu care sunt realizate piesele casei Cartier au făcut din aceasta un pionier al luxului.

Motivul panterei a apărut pentru prima data în creațiile Cartier în anul 1914, în designul unui ceas de mână, încrustat cu diamante și onyx. Acest motiv este unul dintre cele mai iconice simboluri Cartier, dedicat femeii, spiritului femin și încrederii în sine. 

Panthère de Cartier

Începând cu designul, până la alegerea pietrelor, a diamantelor și gravarea metalelor prețioase, fiecare act contribuie la același obiectiv: de a recrea spiritul liber și dinamic al unei pantere. Ideea casei nu este de a imita, ci de a aduce un omagiu naturii, totodată incluzând personalitatea Cartier în fiecare piesă creată.

În anul 1910, Louis Cartier, fondatorul casei Cartier, a întâlnit-o pe Jeanne Toussaint, pe care ulterior a denumit-o “La Panthère” (Pantera) pentru personalitatea sa puternică și îndrăzneață. Foarte curând, aceasta a devenit colaboratorul lui Cartier, dar și muza sa. În anul 1925, Jeanne a fost numită în funcția de conducere a “departamentului S”, unde erau create accesoriile și gențile. Ulterior, în 1933 aceasta a devenit directorul departamentului “High Jewellry”, unde s-a remarcat prin crearea unor piese de colecție cu designuri unice, palete de culori deosebite și volume iconice, ce creau impresia de mișcare, inspirate din dinamica unei pantere.

În anul 1989, seria Panthère de Cartier, care a avut un real succes încă de la apariția primului ceas cu acest simbol, a fost completată cu colecția de ochelari Panthère de Cartier. Un an mai târziu, ochelarii casei au devenit printre accesoriile cele mai vândute, la nivel mondial

Panthère de Cartier

Descoperă întreaga selecție de ochelari de soare și rame de vedere, disponibilă pe koptic.ro, singurul site din România dedicat 100% ochelarilor de designer.