Iehana Cosmetics, o afacere de familie cu produse naturale pentru frumusețea și îngrijirea pielii

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 25-06-2021

în: Beauty

Iehana Cosmetics

Într-o piaţă dinamică şi concurenţială precum cea a industriei de cosmetice, există producători români care au curajul să lanseze noi formule de îngrijire şi înfrumuseţare a pielii. Este şi povestea Iehana Cosmetics, o companie prin care o mamă și fiica sa au decis să schimbe lumea.

IEHANA este o afacere de familie pornită în anul 2015 de către Iulia Iancu, mama, și Medeea, fiica sa, ce îmbină plante rare aclimatizate local cu beneficiile de restructurare ale apei Kangen. Semințele au fost sădite însă cu mulți ani în urmă. Totul a început într-o zi de vară, în urmă cu peste 40 de ani, pe când Iulia, cofondatoare a brandului, își petrecea vacanța de vară la casa de la țară a bunicilor.

Ea își amintește că obișnuia să planteze semințe împreună cu bunica sa: „Mi-a insuflat dragostea pentru natură, pentru a-ți crește propriile plante, fructe și legume. Plantele creșteau libere sub razele soarelui fără a avea nevoie de substanțe chimice sau fertilizatori. Îmi amintesc cum îmbinam recoltele din grădina noastră, dar și plantele care creșteau sălbatic, în împrejurimi, cu miere, uleiuri și săruri locale. Produse pe care le testam ulterior cu bunica mea, oferindu-ne câteva clipe de răsfăț”.

De-a lungul anilor, Iulia povestește că a început să se documenteze despre plante și beneficiile acestora. A pornit prin a cultiva și aclimatiza flori rare precum floarea-de-colț, schisandra și goji. Cunoștințele, experiența și pasiunea ei au evoluat mai târziu în crearea unor poțiuni din plante medicinale adresate diverselor probleme ale pielii, cu formule naturale și eficiente. Iulia mărturisește că este recunoscătoare în fiecare zi pentru toate resursele pe care planeta ni le oferă.

Medeea, fiica Iuliei, spune că pe când era copil culegea plante împreună cu mama sa, iar ulterior preparau tot soiul de poțiuni: „Îmi amintesc de primul experiment, un șampon realizat cu plante de urzică. Am cules frunzele de urzică din grădină, le-am infuzat, amestecându-le apoi cu fulgi de săpun de casă, miere și ulei de măsline”.

Ani mai târziu, recunoaște că a început să fie din ce în ce mai atentă la produsele pe care le aplică pe piele. Produsele cosmetice naturale lipsite de substanțe toxice erau greu de găsit pe atunci în România. Astfel, descoperind apa Kangen și beneficiile acesteia, în urma unui târg local, cele două antreprenoare s-au gândit cum ar fi dacă ar integra-o în viitoarele lor produse cosmetice, aducând totodată și o inovație în această industrie. 

„Eu sunt responsabilă de partea de promovare a brandului, de labeling, de storytelling, e-mail-uri și contracte. Ne-am axat foarte mult pe recipiente sustenabile, din sticlă, și un design minimalist. M-am ocupat personal de coletare în primii trei ani ai afacerii. Scriam bilețele personalizate, parfumam fiecare colet”, rememorează Medeea. Mai târziu, pasiunea a purtat-o în a studia la o școală specializată de parfumerie, la Paris. Lucru care a dat naștere și primului lor parfum, Blooming Sensuality. Un parfum semnătură care are la bază vanilie, patchouli, ambră, liliac, lăcrămioare și mandarine, și pe care cele două îl folosesc în coletare de câțiva ani.

Toată magia se petrece la locația lor din Breaza, Prahova. Un mic oraș de munte, unde este localizată sera, dar și laboratorul lor. Iulia și Medeea pun preț pe formule complexe și pe ingrediente naturale. Folosesc retinoizi, peptide din floare-de-colț și Centella Asiatica (cultură proprie), celule stem vegetale, dar și uleiuri și unturi certificate organic.

De-a lungul anilor s-au focusat în mare parte pe produse menite să atenueze ridurile, dar și să curețe și să hrănească intens pielea. Printre produsele cele mai apreciate din gama Iehana se numără: masca de față antirid și minimizare pori Purple Mud, cu argile, aur și platină, cremele antirid din gama PROlift cu retinol 0,5 și floare-de-colț, crema contur de ochi cu peptide 1% și elastină 1%, dar și produsele pentru corp – uleiul de plajă Golden Elixir cu particule aurii și SPF 30 și crema bronzantă Narumi cu ciocolată și pepene.

În momentul actual, Iehana Cosmetics deține o gamă variată de produse pentru ten, corp și păr. Meniuri complete de înfrumusețare pentru diverse nevoi ale pielii: combaterea ridurilor, piele sensibilă și rozacee, piele uscată, pori dilatați. Printre produsele lansate recent se numără uleiul de corp relaxant cu CBD, caramel și ciocolată, dar și gama pentru păr – șampon și mască, cu plante ayurvedice.

Misiunea Iehana este să ofere mai departe energia pe care natura și plantele ne-o dăruiesc. Vegane, eficiente și fresh, formulate cu ajutorul științei și cu respect față de natură, produsele Iehana reprezintă echilibrul perfect de care ai nevoie.

Mai multe informații despre produsele Iehana pot fi găsite pe site-ul www.iehana.com, dar și pe pagina de Instagram: IehanaCosmetics.