Colecția Chanel Eyewear 2024 ne face cu ochiul

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 04-06-2024

în: Fashion

Chanel Eyewear

Gabrielle Chanel a făcut în așa fel încât lookurile formate din două culori să devină o parte emblematică a imaginii sale. În 2024, conceptul de „two-tone” stă la baza celei mai noi colecții de eyewear a brandului francez. Noua colecție Chanel Eyewear se bazează pe mixuri de câte două culori, fie complet diferite, fie ton pe ton. Colecția vine cu patru noi modele de ochelari de soare: o ramă pătrată cu lentile mari, o ramă stil butterfly, cu lentile ce amintesc de forma unor aripi de fluture, un cat eye reinventat și un model shield cu aer sofisticat.

Una dintre cele mai importante reguli de design ale fondatoarei casei de modă Chanel era ca orice creație a ei să fie la fel de frumoasă și de interesantă la interior, pe cât de mult este și la exterior. Ca un omagiu adus acestei reguli, ramele negre au o bordură asortată culorii de pe interior, dar și logoului dublu C din lateral, ce se așază elegant pe tâmple. Conceptul de „two-tone” se regăsește de altfel în toată colecția, atât în cazul ochelarilor de soare, cât și al ramelor optice. Mixurile fresh de culori animă modele cu rame mai groase, în timp ce pe ramele subțiri, precum în cazul ochelarilor butterfly, avem de-a face cu nuanțe ton pe ton sau similare – de exemplu, rame aurii plus lentile cu tint galben, sau rame negre cu lentile dark.

Chanel Eyewear

Colecția include și ochelari cu lentile Blue Light, care protejează de lumina albastră emisă de device-uri precum telefoane sau laptopuri. Ramele ochelarilor butterfly sunt realizate din fibră de nailon, sunt extra-ușoare și vin cu lentile minerale, care garantează o acuitate vizuală mai mare decât lentilele tradiționale. Pe laterale, la nivelul tâmplelor, stă marca brandului, nu sub forma logoului, ci scrisă cu litere individuale, colorate diferit, pentru a se încadra în tematica colecției.

În cazul modelelor de ochelari de soare din noua colecție care au lentile deschise la culoare, este important de notat că acestea sunt lentile fotocromice – mai exact, se adaptează nivelului de lumină. Astfel, atunci când lentilele sunt expuse la raze UV, tintul galben, crem sau roz se transformă instantaneu în mov sau gri, iar tintul maro deschis sau bej se transformă instantaneu în maro foarte închis. La fel de rapid își revin lentilele la culoarea inițială odată ce nu mai sunt expuse la raze UV.

Colecția e completată de un model deja existent în selecția de eyewear Chanel, dar care, de data aceasta, vine într-o formă ultra-luxe. Este vorba despre un model clasic stil aviator, care devine acum prețios, la propriu și la figurat, datorită faptului că 72 de diamante din zirconiu cubic au fost montate pentru a forma literele Chanel, pe exteriorul fiecărui braț. Cu ajutorul cunoștințelor artizanilor care se ocupă de divizia de bijuterii a brandului Chanel, această ediție specială de ochelari stil aviator a fost finisată manual, fiecare piatră fiind montată individual pe rame.

Noua colecție Chanel Eyewear 2024 a devenit disponibilă pentru achiziționare începând cu luna martie.