Serenity Lake Apartment, un statement al bunului-gust transformat în realitate de ISRA Design

Scris de Alexandra Popescu
Publicat la data de: 08-05-2023

în: Art & Design

ISRA Design

Minimalismul contemporan se îmbină într-un mod armonios cu elemente caracteristice stilului glamour într-un apartament luxos din București, care folosește la maxim potențialul luminii pentru un ambient cu adevărat confortabil și relaxant. Conceptul gândit și implementat de designerii studioului local ISRA Design a plecat de la nevoia proprietarilor duplexului de a se bucura de liniște, calm și bun-gust.

Proiectul Serenity Lake Apartment reflectă și crezul pe care Șerban Georgescu, designer și cofondator al ISRA Design, îl respectă la fiecare proiect: „Țin foarte mult în proiectele mele ca realitatea să arate mai bine decât în randări”.

ISRA Design

Încă din faza de concept, Șerban Georgescu a dorit să creeze un spațiu deschis, aerisit, care să se distingă de oricare alt concept prin folosirea unor elemente simple, însă așezate într-un mod ingenios.

Și în Serenity Lake Apartment observăm o interpretare a stilului industrial-luxury, care a devenit o caracteristică definitorie a proiectelor ISRA Design. Astfel, studioul îmbină cu succes materialele calde precum lemnul natural (lemn brazilian, lemn de stejar și lemn de nuc) cu piatra, marmura, betonul, pielea, cărămida și metalul.

„Fiecare zonă amenajată are elementul ei cheie, care, însă, nu este folosit în detrimentul celorlalte zone din apartament. Atât prin localizare, dar mai ales prin designul creat special, consider că apartamentul este o capodoperă”, explică cofondatorul ISRA Design.

ISRA Design

Un business de familie cu focus pe excelență în livrarea fiecărui proiect

În cadrul studioului de design, Șerban Georgescu lucrează îndeaproape cu soția sa, Raluca Georgescu, alături de care a pus bazele ISRA Design.

„Raluca, soția mea, este o persoană foarte organizată și responsabilă când vine vorba despre bugete, contracte, relația cu furnizorii și management șantiere. Eu sunt o fire creativă și sunt responsabil de ofertare, discuții cu clienții ante semnare contract, elaborarea planurilor tehnice și conceptul de creație în toate proiectele ISRA Design. De asemenea, mă ocup de prezentarea conceptelor către clienții noștri, comunicarea cu echipele de muncitori și vizitele pe șantier. Drumurile noastre se întâlnesc foarte des în toate aceste activități, iar inputul fiecăruia este extrem de important și mereu luat în considerare. Funcționăm ca un dream team”, declară Șerban Georgescu.

Când vine vorba despre operațiunile studioului, cei doi iau decizii doar în unanimitate și pe baza unor analize serioase de piață. Un plus îl reprezintă și viziunea Ralucăi Georgescu în privința abordărilor tehnice inovative, care îmbunătățesc întreaga ofertă și, în cele din urmă, calitatea ridicată la care este livrat fiecare proiect al companiei.

Un apartament ca o zi însorită de vară

În apartamentul exclusivist amenajat de către ISRA Design, încă de la intrare observăm inovațiile de design adaptate la viziunea holistică pentru întreaga locuință. Aici s-au folosit filaje de lemn sub formă de perete despărțitor pentru crearea unui efect de cub, care este augmentat prin prelungirea panoului riflat și pe tavan. În hol a fost folosită și ușă din oglindă pentru panoul electric, alături de un corp cu fronturi riflate și nișa de depozitare a cheilor. Din holul care pare mai spațios în varianta amenajată se intră direct în zona de zi a apartamentului.

În living-room întâlnim o „simfonie” vizuală, după cum punctează Șerban Georgescu. În acest spațiu regăsim o întrepătrundere a celor două stiluri de design prezente în apartament. Astfel, piesa centrală a livingului o reprezintă sistemul de relaxare Freeman Duvet de la Minotti. Canapeaua prezintă linii netede, învăluitoare și perne foarte moi, care, asemenea unei îmbrățișări calde, induc o senzație de liniște și relaxare. Contrastul de culoare este asigurat de banca Freeman Tailor, prin care se închide întreg ansamblul în jurul peretelui multimedia. Cofondatorul ISRA Design a implementat conceptul acestui perete construit prin prelungirea spațiului vitrat care desparte livingul de camera de relaxare, al cărui impact este potențat și de iluminatul ambiental.

Pentru spațiul de luat masa aflat lângă living, Șerban Georgescu a folosit elemente care evocă atmosfera de simplitate cu efect. Aici găsim un perete iluminat ambiental, placat cu piele Alphenberg în două nuanțe de culoare, iar vizibilitatea sporită a zonei este asigurată de corpul de iluminat Madison. Spațiul este desăvârșit de o masă specială cu picior central șerpuit și riflat, la care se adaugă șase scaune albastre cu elemente aurii.

ISRA Design

Intrând în bucătărie, reîntâlnim elemente de design cu care ne-am familiarizat deja în spațiile descrise până acum. Bucătăria este încastrată într-o nișă special construită din gips-carton care îi conferă un aspect de infinity wall placat cu lemn. Grație sistemelor „pocket doors”, aceasta se deschide la nevoie, devenind în restul timpului parte integrantă a camerei de zi. Elementul principal al bucătăriei este insula placată cu marmură și prevăzută cu un blat din lemn de stejar masiv. Acesta este locul ideal pentru brunch, atmosfera caldă fiind completată în mod discret de corpurile de iluminat, care asigură, printre altele, și o coerență de design cu elementele din living-room.

Camera de relaxare a apartamentului este „cameleonică”, potrivit lui Șerban Georgescu. Găsim trei pereți de sticlă care ajută la transformarea camerei în sală de sport, loc de meditație, spațiu pentru sesiuni de gaming sau chiar birou smart.

Intersecția dintre Pământ și spațiu este prezentată vizual în Eric’s Space Room. Aici a fost reprodus sistemul solar sub formă de elemente decorative, inclusiv terenul lunar. Universul spațial este regăsit și la nivelul patului și scaunului lounge sub formă de sferă. Nu au fost ignorate nici elementele funcționale precum biroul și spațiile de depozitare.

Atmosfera cu elemente celeste se regăsește și în Erin’s Sky Room, în această cameră fiind reliefate zonele de somn și de depozitare. Baia este dispusă în oglindă față de cea a lui Eric și folosește aceleași plăci ceramice dispuse similar. Particularitățile sunt reprezentate de dulapul roz sub formă de arc și corpul de iluminat Karman.

Casa scării din apartament are ca notă de plecare contrastul dintre trepte și pereți, cu un „efect de plutire” datorită benzilor LED. Un corp de iluminat Madison oferă căldură estetică spațiului, fără a deranja la urcarea sau coborârea scărilor. În această zonă regăsim pereți placați ca în zona de parter și profile metalice care continuă conceptul de design descoperit deja.

În dormitorul matrimonial au fost folosite în mod inovator conceptele de design regăsite și în celelalte încăperi, însă aici primează nevoia asigurării unui somn odihnitor. Astfel, pentru placarea pereților și mobilier s-a folosit o nuanță mai închisă de lemn de stejar – Kendal Cognac. Regăsim riflaje la capul patului, iar în fața acestei piese de mobilier avem un perete în care cornișele de culoare verde sunt alăturate click wall-ului de culoarea stejarului. Totodată, spațiul de make-up se integrează eficient în continuarea dressingului.

Pentru dressing, Șerban Georgescu a gândit un concept funcțional cu spații generoase de depozitare, însă atrag în special ușile din sticlă transparentă care evocă vitrina unui magazin exclusivist de fashion.

ISRA Design

În baia poziționată lângă dormitorul matrimonial, atmosfera de calm este redată prin combinația fericită de culori. Astfel, nuanța de stejar, alb și verde în combinație cu iluminatul ambiental transformă această baie spațioasă într-un loc de relaxare și meditație. Încăperea este inundată de lumină, pornind de la benzile LED ascunse în spatele oglinzilor, trecând prin cele încastrate în mobilier și ajungând la corpul Madison concentrat pe cada freestanding, poziționată pe un piedestal realizat din gresie tip marmură.

ISRA Design

Aportul de design a fost asigurat prin debitarea la 45 de grade a polițelor ce constituie corpul de mobilier alăturat zonei de cadă.