Pictură live pe MIMI EVO la Creative Sustainability Week

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 19-05-2022

în: Auto

Galeria Galateca şi Asociaţia Culturală Neo Art România au lansat, în perioada 12–21 mai 2022, ediţia-pilot a proiectului CSWeek – SĂPTĂMÂNA CREATIVITĂŢII SUSTENABILE ce îşi propune să aducă împreună comunităţi diferite, artişti, industrii creative, mediul corporate, activişti şi ONG-uri, publicul larg, pentru a prezenta iniţiative sustenabile pozitive, creatori, expoziţii, soluţii, reunite pe o platformă a sustenabilităţii creative. Evenimentul include, alături de expoziţia principală, şi prezentări de lucrări în 12 spaţii partenere, tururi de artă cu modele BMW electrificate, dar şi o componentă online importantă: https://csweek.ro.

 

Artă şi motorsport. Sustenabile.

O prezenţă specială la Creative Sustainability Week a fost MIMI EVO. Primul MINI Electric de curse din lume redevine suport pentru lucrările de artă. De această dată, Bogdan Cazacincu a pictat live acoperişul modelului timp de două zile, în faţa Galeriei Galateca, ca parte a evenimentului. MIMI EVO nu este doar un automobil cu emisii locale zero, dar certificarea ISO realizată de TUVRehinland demonstrează o reducere a emisiilor de CO2 semnificativă faţă un model MINI Cooper pe tot ciclul de viaţă. (Aproximativ o treime dacă este alimentat cu energie convenţională şi două treimi dacă este alimentat numai cu energie verde).

Lucrarea „Quiet” (Linişte) este, în contrast cu numele, plină de energie şi culoare. În prim-plan se distinge o frunză verde stilizată, ca o evocare a unei jungle plină de viaţă. Un fulger albastru traversează lucrarea. Acesta este un element distinctiv al artei lui Bogdan, care se regăseşte tatuat şi pe mâna lui dreaptă. „De fapt, natura devine sinonimă cu liniştea. Dar este şi o putere de neoprit. Puterea sa este de fapt nelimitată: este capabilă să creeze cele mai minunate lucruri, în acelaşi timp este capabilă să le ia pentru totdeauna. Văd natura ca o sursă primară  de inspiraţie pentru mine, dar şi pentru omenire”.

Mai departe, MIMI EVO va fi prezentat, vineri, 20 mai, în deschiderea Poli Auto Fest, urmând apoi să fie transportat la Trofeul Măghirani, pentru o nouă participare în Campionatul de Viteză în Coastă. Aventura MIMI ca „cea mai rapidă galerie de artă din lume” va merge mai departe alături de Galeria Galateca şi îşi propune să devină o platformă care să promoveze tineri artişti români către noi audienţe.

Bogdan Cazacincu, un tânăr artist, absolvent UNARTE, Facultate de Artă Murală, are deja în portofoliu expoziţii personale sau prezenţe în diferite manifestări de anvergură precum Expoziţie Personală „Artmalgam” (Urban Collectors), „Unde eşti, copilărie…” (The art of living gall, Festivalul Stradă de c’arte Galateca), „14+11″ (Muzeul de artă din Constanţa), „STARt” (Go art projects), Fusion Arts, Art Factory (Uzinele Faur), DIPLOMĂ (Palatul Ştirbei), MKP / Art On Site şi Art Safari. Exprimarea artistică pe care o caută, presupune o căutare interioară, unde haosul are tărâmul lui. Prin această căutare, încearcă să-l aducă la suprafaţă sub diferite forme abstractizate, prin efecte de clarobscur şi diversitate cromatică.

https://www.instagram.com/cazacincubogdan

https://www.facebook.com/cazacincu.bogdan

 

CSWeek, pusă în mişcare de modele BMW electrificate

CSWeek – SĂPTĂMÂNA CREATIVITĂŢII SUSTENABILE are două componente, una offline – harta CSWeek cuprinde 12 spaţii partenere, în care se regăsesc instalaţii de artă sustenabilă, un tur în Bucureşti, având punct de pornire expoziţia centrală, cu cele 7 vitrine şi camera neagră de la Galeria Galateca – şi platforma online de conectare a celor interesaţi în sustenabilitate creativă, care colectează informaţii şi resurse legate de sustenabilitate generând un pilot pentru Reţeaua Română de Sustenabilitate Creativă (Romanian Network for Creative Sustainability).

Eroii turului au fost modele BMW Group electrificate – de la deja clasicul BMW i3 la avangardistul BMW iX sau versatilul BMW X3 plug-in hybrid. Flota de modele BMW Group electrificate asigură nu doar deplasarea electrică, cu emisii zero în oraşe, dar au şi certificare ISO de către TUVRehinland cu privire la reducerea amprentei de CO2 pe tot ciclul de viaţă.

Expo – tour CSWeek continuă şi va prezenta, până la 19 iunie, 12 lucrări de artă amplasate în locuri-cheie precum Calea Victoriei – Străzi Deschise, Biblioteca Centrală Universitară Carol I, Hotel Novotel, Ordinul Arhitecţilor din România (OAR) – Filiala Bucureşti, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Arcub, Creart, Ordinul Arhitecţilor din România, Muzeul Ţăranului Român, EFden, Combinatul Fondului Plastic, Roaba de Cultură, Celula de artă.