Echipele de client BMW au obţinut o dublă cu BMW M4 GT3 la clasa GTD a etapei IMSA de la Mid-Ohio

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 16-05-2022

în: Auto

Echipele de client BMW, Turner Motorsport şi Paul Miller Racing, au reuşit prima dublă pentru noul BMW M4 GT3, pe circuitul din Mid-Ohio. La sosire, Bill Auberlen şi Robby Foley au terminat pe locul al doilea cu #96 BMW M4 GT3 înscris de Turner Motorsport, îmbunătăţind locul al treilea de la Laguna Seca, şi a obţinut cel mai bun rezultat al sezonului. Madison Snow şi Bryan Sellers au terminat pe poziţia a treia cu #1 BMW M4 GT3 al Paul Miller Racing, după efortul din calificări – al doilea pole position al sezonului – reuşit de Snow. În urmă cu două curse, la Long Beach, perechea a obţinut prima victorie IMSA pentru BMW M4 GT3. Cele două BMW au condus pe parcursul a 53 de tururi din totalul de 110 tururi parcurse pe circuitul cu o lungime de 3,633 kilometri, în cursa de două ore şi 40 de minute, terminând la mai puţin de o secundă în spatele #70 McLaren 720S GT3 care s-a impus în clasă.

EPILOG. La câteva ore după încheierea cursei, modelul McLaren nu a trecut inspecţia tehnică după cursă din cauza masei sub limita regulamentară, iar BMW M4 GT3 a înregistrat a doua victorie a sezonului 2022 din IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Întorsătura neaşteptată a evenimentelor înseamnă că, la cea de-a 507-a cursă cu un model BMW, Bill Auberlen adaugă o nouă victorie IMSA, ducând recordul all-time la 65 de succese.

Bill Auberlen (Turner Motorsport – locul 1): „Şi eu am pierdut o victorie ca aceasta. I-am pus să vină să ia trofeele şi i-am pus să-mi aducă trofeele pentru victorie. Am primit deja un telefon de la Bryan Sellers. Mi-a spus: «Unde este trofeul meu de locul al doilea?». Eu îi spun: «Stai puţin, am nevoie de trofeul pentru locul I!»”.

Bryan Sellers (Paul Miller Racing – locul 2): „Astăzi a fost o zi foarte consistentă pentru noi. Modelul nostru BMW a dat dovadă de un ritm foarte bune pe tot parcursul weekendului, iar relaţia dintre BMW şi Paul Miller Racing continuă să devină mai puternică. O victorie şi podiumul de astăzi în doar a patra cursă cu BMW M4 GT3 este ceva de care putem fi cu toţii foarte mândri”.

În cursa de două ore IMSA Michelin Pilot Challenge Mid-Ohio 120 de sâmbătă, Stephen Cameron Racing şi Turner Motorsport au aliniat trei maşini de curse BMW M4 GT4 sub ameninţarea de ploaie şi a unei furtuni posibile. Două perioade lungi de neutralizare au încetinit serios prima oră a cursei, prima dintre acestea limitând progresul modelului #43 BMW M4 GT4 înscris de Stephen Cameron Racing, cu echipajul format din Gregory Liefooghe şi Sean Quinlan, campionul piloţilor în BMW M Sports Trophy 2020/21. Cei doi au stat departe de probleme pentru a urca de pe locul al 19-lea la start pe al 11-lea la sosire. Piloţii Turner Motorsport – Vin Barletta şi Robby Foley – au terminat pe poziţia a opta, după ce au luat startul de pe locul al 18-lea. Coechipierii de la Turner, Bill Auberlen şi Dillon Machavern, au reuşit o cursă puternică. Strategia lor a fost la punct, deoarece Machavern era lider când a intrat la standuri pentru schimbarea pilotului după o oră de cursă. O greşeală de alimentare a întârziat ieşirea lui Auberlen şi a revenit în pluton pe locul al optulea. Veteranul a efectuat un ultim stint puternic, dar în cele din urmă a terminat pe poziţia a 21-a după ce a rămas cu prea puţin combustibil cu două tururi înainte de final.

Următoarea cursă pentru echipele IMSA WeatherTech Sports Car Championship GTD este Grand Prix-ul din Detroit, la 3-4 iunie. Echipele Michelin Pilot Challenge vor reveni în acţiune în weekendul Sahlen’s Six Hours of The Glen, la Watkins Glen International, în perioada 23-26 iunie.

 

BMW M Sports Trophy

BMW M Sports Trophy sprijină piloţii privaţi şi echipele private care reprezintă marca BMW în diverse competiţii şi la evenimente de curse renumite din întreaga lume. Fiecare rezultat din Top 10 cu o maşină de curse BMW la anumite evenimente aduce puncte pentru clasamentul general. Cei mai bine clasaţi 25 de piloţi şi cele mai bune 10 echipe primesc premii atractive în bani.

În 2020/21, Sean Quinlan a câştigat clasamentul piloţilor cu BMW M4 GT4. S-a bucurat de multe succese în GT4 America, GT America, IMSA Michelin Pilot Challenge şi Intercontinental GT Challenge. FK Performance a câştigat competiţia pe echipe cu BMW M2 CS Racing şi BMW 330i în curse de succes în DTM Trophy, NLS, BMW M2 CS Racing Cup NLS şi cursa de 24 de ore de la Nürburgring.