Designers’ restaurants

Scris de Luxury
Publicat la data de: 12-05-2015

în:

Odată ce știi să apreciezi cu adevărat calitatea și ești un cunoscător al bunului-gust, nimic nu te poate opri din a profita de plăcerile vieții într-o lume în care fiecare obiect sau local își are propria identitate. Vă invităm într-un periplu culinar pe la cele mai sofisticate restaurante în care designerii și-au pus amprenta și semnătura la fel ca asupra unor piese vestimentare, iar chef-ii nu sunt doar simpli bucătari, ci adevărați „couturieri” ai gastronomiei. În orice colț al lumii v-ați afla, vă puteți asorta cu ușurință numele ținutei de lux cu cel al restaurantului în care urmează să experimentați o călătorie aromată de neuitat alături de designerul preferat.

Armani Ristorante

Filosofia și designul sunt cele ale lui Giorgio Armani, un om profund inspirat de etosul ospitalității non-formale, iar abordarea restaurantelor sale este bazată pe bucătăria italiană fondată pe calitate, excelență în selectarea materiilor prime și simplitate. Toate localurile prezintă o ofertă gastronomică extrem de variată, derivată din meniurile italiene autentice, însă reinterpretată folosind ingrediente locale în funcție de diversitatea și calitatea acestora. Ceea ce distinge restaurantele Armani față de alte localuri de profil este faptul că designerul a creat un concept unic pentru cei care caută să combine deliciile unei atmosfere elegante cu servicii impecabile și, desigur, excelență în bucătărie.

Răspândite pe trei continente, America, Asia și Europa, experiențele culinare marca Armani cuprind: Emporio Armani/Caffè – cu atmosfera sa modernă și relaxată, Armani/Ristorante – pentru ocazii speciale și, nu în cele din urmă, Armani/Nobu Milano – o fuziune originală de preparate din bucătăria japoneză cu influențe din America de Sud și Peru, bazate pe ingrediente rare de înaltă calitate și savoare tipic italienească. Totodată, parteneriatul dintre Nobuyuki Matsuhisa – considerat unul dintre cei mai mari bucătari din lume – și Giorgio Armani face din bucătăria Armani/Nobu Milano o sursă constantă de încântare și surprize.

12_13623515492488

Bvlgari Ristorante

Pe o stradă privată, situată în centrul cultural și comercial al unui oraș care în spatele fațadei sale austere ascunde curți încântătoare și spații verzi, se află un palat milanez din secolul al XVIII-lea, care găzduiește hotelul Bvlgari Milano de astăzi. Pe lângă juxtapunerea texturală unică și armoniile cromatice într-un echilibru subtil de rigoare spațială și sugestie atmosferică, oaspeții se pot bucura de spațiul simplu, dar luxos al restaurantului Bvlgari. Acesta este cadrul ideal pentru o călătorie gastronomică voluptuoasă în universul aromelor special create de bucătarul-șef Andrea Ferrero, care dă o reinterpretare creativă tradiției italiene, caracterizată prin armonii și contraste de culori, gust și design. Iar pentru a transforma experiența într-un eveniment de neuitat, întreaga ofertă culinară vine acompaniată de o selecție de peste 500 de vinuri de cea mai bună calitate, precum și de o colecție rafinată și atent selecționată de șampanie și vinuri spumante.

Bulgari_London

Gold by Dolce & Gabbana

După cum îi sugerează și numele, restaurantul Gold are un design primitor, auriu și cald, care dezvăluie o inimă siciliană chiar în mijlocul orașului Milano. Gold este un refugiu elegant din cotidianul urban, care oferă oaspeților ocazia de a savura preparate italienești cu nuanțe internaționale, pentru prânz, cină, mic dejun sau doar un aperitiv cu prietenii. O varietate de specialități din bucătăria tradițională, recomandate cu căldură de renumitul chef Claudio Arciglione, sunt servite într-o atmosferă cu totul deosebită, ce amintește de „La dolce vita”. Restaurantul Gold reprezintă, pe lângă un mix extrem de reușit între tradiție și creativitate, un concept exclusivist, îmbrăcat în elemente renascentiste și detalii de terracotta și lemn, unde vedete de talie internațională au sărbătorit cele mai importante evenimente din viața lor.

draft-bf5af2bc-69d8-43d0-ba79-20b24220101c

Just Cavalli Club, Restaurant & Lounge

Fie că te afli în Milano, Ibiza, Miami sau Dubai, Just Cavalli Club, Restaurant & Lounge este un punct de referință pentru evenimente de elită, petreceri corporate, o cină gourmet, un aperitiv savuros sau o noapte de neegalat în club. Un concept răspândit în întreaga lume, stilatele localuri ale celebrului designer Roberto Cavalli sunt deja cunoscute pentru găzduirea celor mai reușite momente, în care combinația dintre relaxare și distracție este la ea acasă.

Just Cavalli Club, Restaurant & Lounge este locul unde luxul și inovația fuzionează perfect, reflectând pe deplin semnătura Cavalli – un design complet personalizat, combinând imprimeuri specifice casei, florale și animaliere. Iubitorii de bucătărie fină și calitate desăvârșită se pot bucura de un meniu à la carte tradițional italienesc și de preparate inovatoare create special de bucătarul-șef, căruia i se potrivește perfect titulatura de „couturier” al gastronomiei.

Cavalli-Miami-Restaurant

Ralph Lauren Restaurant

Amplasat într-un fost hotel de pe bulevardul Saint Germain, restaurantul Ralph’s combină caracterul tipic american cu spiritul parizian Rive Gauche. Aflat chiar în incinta magazinului cu același nume, localul oferă vizitatorilor prilejul perfect de a se răsfăța cu un prânz sau o cină delicioasă după o sesiune de shopping obositoare, dar satisfăcătoare.

Restaurantul dispune nu numai de o locație superb amenajată în stil american, ci și de o grădină încântătoare chiar în mijlocul tumultului parizian, care invită oaspeții să guste din îmbietoarele delicii oferite. Meniul reprezintă o mărturie a varietății gastronomice americane, fiind compus din homar din Maine, crab din Maryland, carne de vită Black Angus adusă de la ferma deținută de Ralph Lauren în Colorado și destinată exclusiv pentru restaurantul din Paris, toate meticulos alese pentru a stimula papilele gustative și a oferi o veritabilă aventură culinară. Puse laolaltă, toate aceste aspecte creează o atmosferă în care se poate regăsi orice american venit la Paris sau, de ce nu, orice european care dorește să viziteze măcar pentru câteva ceasuri tărâmul american.

Mariages, weddings photography

Galerie Foto