Cea mai mare stațiune de schi indoor din lume

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 07-05-2019

în: Travel

China își depășește propriul record pentru cea mai mare stațiune de schi indoor din lume

Încă de când s-a anunțat că Beijingul va găzdui Jocurile Olimpice de Iarnă din 2022, interesul pentru sporturile de iarnă în China a explodat, marcat de deschiderea a zeci de stațiuni noi de schi, precum și de finanțarea de către guvern a unor proiecte uriașe, menite să atragă populația chineză înspre schi și snowboarding.

În prezent, China deține recordul pentru cea mai mare stațiune de schi interior din lume, Harbin Wanda Indoor Ski and Winter Sports Resort. Aceasta este dotată cu șase pârtii de schi, de diverse înălțimi, cea mai lungă având 500 de metri lungime și o înălțime de 80 de metri. În curând, însă, China își va doborî propriul record, prin construirea unei stațiuni de schi indoor și mai mari, în Shanghai, în asociere cu renumitul dezvoltator imobiliar KOP Limited, cu sediul în Singapore. Complexul va beneficia de un teren de schi ce se va întinde pe o suprafață de peste 90.000 de metri pătrați.

Stațiunea Wintastar Shanghai va include hoteluri, magazine, restaurante, zone de joacă, precum și un Spa, un parc acvatic și o sală de evenimente ce va găzdui spectacole și expoziții. Cu toate acestea, principalul punct de atracție va fi, cu siguranță, spectaculosul Ski & Snow Park, de 90.000 de metri pătrați, cu trei pârtii de schi indoor, inclusiv una la standarde olimpice, destinată antrenamentelor profesioniste. Noua construcție a fost proiectată de arhitectul italian Massimo Mercurio, de la Mercurio Design Lab. Compania din spatele ambițiosului proiect, Majid Al Futtaim, a construit în 2005 prima pârtie de schi acoperită din lume, în Dubai. Dincolo de fațada noii clădiri, al cărei aspect pare a fi desprins dintr-o eră spațială, se va ascunde un interior inspirat de stațiunile europene de schi, de aisberguri și farmecul Alpilor.

Guvernul chinez își încurajează în mod activ cetățenii să practice sporturi de iarnă, în contextul în care China se pregătește să găzduiască Jocurile Olimpice din 2022. În 2016, Beijingul a lansat o inițiativă prin care și-a propus să construiască nu mai puțin de 240 de pârtii de schi și 600 de patinoare, obiectivul fiind ca 300 de milioane de chinezi să ajungă să practice astfel de activități sportive până în anul 2025.

Galerie Foto