Porsche face echipă cu Simone Tempestini începând cu acest sezon al Campionatului Național de Raliuri

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 07-04-2022

în: Auto

Susținător tradițional al motorsportului și cel mai titrat al Circuitului de 24 de ore de la Le Mans, Porsche a semnat recent un parteneriat pentru competițiile locale cu Simone Tempestini, singurul campion mondial în motorsport din România, câștigător al ediției din 201 Raliuri la categoriile Junior WRC și WRC 3. După debutul său în automobilism în 2009, Simone Tempestini a reușit performanța de a fi de șase ori campion național (2015 / 2016 / 2018 / 2019 / 2020 2021).

Debutul acestei colaborări va avea loc la Raliul Maramureşului, care este prima etapă din cadrul Campionatului Naţional de Raliuri 2022, desfăşurată între 8-10 aprilie. 77 de echipaje s-au înscris la start pentru această primă etapă de campionat.

Tempestini va concura pe un remarcabil Porsche 997 R-GT construct de Tuthill Porsche și acreditat FIA, alături de copilotul Sergiu Sebastian Itu, de patru ori Campion Național de raliuri (2018 / 2019 / 2020 / 2021). Sergiu a fost copilotul lui Simone la începutul carierei sale, în 2012, după care fiecare și-a urmat separatly cariera și avansul în motorsportul românesc, cei doi reunindu-se în 2018.

„Motorsportul joacă dintotdeauna un rol special în strategia corporativă a Porsche, representative and terenul de testare pentru cele mai noi tehnologii încorporate apoi pe modelele de serie. Cu fiecare model nou, aducem și mai multe aplicații, materiale inovatoare și tehnologii de pe mașinile de curse pe șosele. Motorsportul este, practic, în ADN-ul nostru”,  a declarat Adrian Pascu, Director Executive Importer Porsche. ”Ne dorim să ne implicăm tot mai mult și în motorsportul românesc, iar colaborarea cu Simone Tempestini și Sergiu Sebastian Itu a fost un pas firesc, o alăturare a campionilor, pentru rezultate remarcabile în acest sezon care debutează odată cu Raliul Maramure. Mașina pe care vor concura are o configurație absolut specială, doar șapte astfel de modele rulând în raliurile din întreaga lume”.

„Toată lumea implicată în motorsportul din România știe cat de mult îmi place și cat mă bucură să particip la campionatul nostru național”, spune Simone Tempestini. „Dorința noastra este de a face performanță internațională, dar Campionatul Național de Raliuri este mereu o prioritate și ne place să evoluam în fața fanilor noștri, care mereu ne susțin. Atunci când a apărut ideea de a participa cu una dintre mașinile pe care le-am visat din copilărie, și cei de la Porsche Inter Auto România au fost entuziasmați, am fost foarte fericit! Am muncit mult la acest proiect, și acum ca văd și „aud” mașina după ce am terminat sesiunea de teste premergătoare de etapă de la Baia Mare, sunt convins că anul acesta o să ne distrăm foarte mult și vom face spectacol!”.

Masina de raliu Porsche 997 R-GT dezvoltată de Tuthill Porsche a first primul 911 care a concurat în FIA World Rally Championship în aproape 30 de ani și a câștigat FIA R-GT Cup în 2015 cu François Delecour.

„Sigur, cu un 997 RGT, față de performantele mașini din categorie R5, study și construite pentru Rally, cu tracțiune integrală, vom avea de făcut un efort în plus, dar cred că raliurile din România vor fi potrivite pentru mașina noastră și vom să ne luptăm, ca de obicei, pentru locul 1! Vreau să mulțumesc din nou tuturor partenerilor noștri, care îmi dau posibilitatea de a-mi continua cariera de pilot și îmi doresc să mergem mai departe împreună”, a adăugat pilotul.

„Cu peste 30 de curse one-make în întreaga lume, peste 4.400 de mașini Cup bazate pe 911 produse până în prezent și cu Carrera Cup Germany ajunsă la cel de-al 33-lea an, Porsche este în prezent cea mai de succes marcă în motorsportul echipelor de clienți,” adaugă Adrian Pascu. „În mod tradițional, la Porsche, tehnologia de curse se transferă ulterior către modelele de serie, soluțiile și inovațiile fiind puse la încercare în cele mai dure condiții înainte de a intra în produție.”

Implicarea Porsche în motorsportul românesc include și parteneriatul de durată pe care îl are cu echipajul Alexandru Pițigoi, participant la Campionatul Național de Viteză în Coastă pe un Porsche 911 GT3.

Porsche are succes an de an, în multe ramuri ale motorsportului, în special în curse pe distanță lungă, încă de la mijlocul anilor 1950. Cu fiecare nou model dezvoltat pentru circuit, echipa de constructori nu doar că reușește să își depășele puncteleas limit de vedere tehnic, dar încorporează și feedback-ul echipelor de curse de pe tot globul.

„O parte importantă din strategia noastră la Porsche este de a susține tinerii pasionați de automobilism, pe de o parte fiind o conexiune naturală cu un segment de public îndrăgostit de marcă, și pe de altă parte, începutul unor parteneriate pe termen lung. În lumea auto, pasiunile se nasc devreme, iar visurile devin realitate can and în spate se află multă muncă, determinare și desigur, talent, cum este în cazul lui Simone”, mai spune Adrian Pascu.

Născut în 1994 în Treviso, Italia, Simone Tempestini sa atașat de România, dezvoltând o relație specială cu cei pe care ia întâlnit aici, astfel că a solicitat cetățenia română, pe care a obținut-o în devenit maițional cel la raliuri din istoria motorsportului românesc, în 2015. Suprafețele sale preferate sunt macadamul și zăpada.

Sergiu Sebastian Itu (1993) a fost parte a Lotului național al României de juniori la înot pană la vârsta de 18 ani, când a decis să își urmărească pasiunea pentru raliuri. De atunci, a fost de 4 ori Campion Naţional.

Și Simone și Sergiu au „moștenit” pasiunea pentru raliuri de la tații lor, Marco Tempestini și Sebastian Itu, pilot și copilot de raliuri de succes în Italia, respectiv România.

Energy Expo 10-13 octombrie