Porsche și Pixar o vor transforma pe Sally Carrera într-un 911 adevărat

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 16-03-2022

în: Auto

Porsche

La douăzeci de ani după ce Sally Carrera a apărut în filmul Cars, creatorii de la Pixars fac echipă cu designerii de la Porsche pentru a recrea personajul îndrăgit cu o notă modernă. Anunțat la festivalul South by Southwest (SXSW) din Austin, Texas, noul Sally va fi un 911 legal care va fi scos la licitație în scopuri caritabile.

„Spiritul lui Sally este dăruirea altora. Scopul nostru este să strângem cât mai mulți bani pentru scopuri caritabile”, a declarat Jay Ward, director de creație al francizei la Pixar Animation Studios.

Porsche

Bazat pe o schiță pe care am văzut-o la designerul Porsche, Grant Larson, nu este nimic ciudat la această mașină vedetă care va fi adusă la viață, cu vopsea personalizată „Sally Blue” și roți inspirate din designul Turbo, dar „mai cool”. Pe lângă mașină, echipa Pixar lucrează cu Porsche Design la un ceas unic care se asortează cu personajul celebru. Încasările din licitație vor sprijini Girls Inc., un grup de advocacy pentru tinerele femei, precum UNHCR (Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați), pentru a oferi ajutor copiilor și familiilor acestora afectate de conflictul din Ucraina.

Noul model 911 va reprezenta Porsche la prima apariție de la SXSW, evenimentul din Austin care reunește industriile de film, muzică, artă și tehnologie. Alături de Sally originală, de dimensiune completă, pe care Pixar a creat-o pentru premiera filmului și ulterior donată Muzeului Porsche din Germania, producătorul auto prezintă o serie de mașini conceptuale la standul personalizat de pe Congress Avenue, parte din campania „Unseen” campanie pentru a face cunoscute modele care nu au fost produse niciodată, dar poate că ar fi trebuit.

Porsche

Numit „A Creator’s Mind”, spațiul arată ca un film Pixar, plin cu versiuni gigantice ale instrumentelor designerilor, cum ar fi pixuri, creioane și bandă adezivă, împreună cu scaune gigantice, în formă de prăjitură. De asemenea, este expus și modelul real al primei mașini virtuale Porsche, Vision GT, care a debutat săptămâna trecută în jocul video Gran Turismo 7.

Ward și designerul de producție Pixar, Bob Pauley, explică că prima Sally din viața reală a fost creată prin tăierea la jumătate a unui 911 din generația 996. „Prima tăietură a fost cea mai grea”, glumește Ward.

Porsche

Echipa de fabricație, cu sediul în El Segundo, California, a scurtat ampatamentul, a împins stâlpul A, a schimbat roțile și aripile față și, bineînțeles, a formulat vopseaua clasică albastru deschis care a ajuns să definească interesul amoros al lui Lightning McQueen. „Albastrul a fost alegerea perfectă pentru că arată grozav lângă roșu [a lui McQueen] și, de asemenea, se potrivește tonurilor calde ale deșertului”, spune Pauley.

De data aceasta, designerii nu vor tăia niciun metal pentru a crea noua Sally, dar promit că va fi ceva special. „Este un lucru complicat; nu putem să luăm o mașină modernă și să punem ochi și o gură pe ea”, spune Ward. Și Pauley adaugă: „Vrem să transformăm spiritul lui Sally”.

Noua Sally este încă în lucru, dar designerii sugerează că ar putea fi scoasă la licitație în următorul an. Cea mai bună presupunere a noastră? Un eveniment precum Monterey Car Week sau licitațiile Scottsdale ar fi locul perfect pentru un Porsche unic, personalizat, cu accent filantropic.

Energy Expo 10-13 octombrie