Maison Gevrin – Tabloul grandorii unei clipe

Scris de Luxury
Publicat la data de: 07-04-2015

în: Fashion

Dincolo de expresia sacralității unei iubiri, magia unei nunți vibrează din spectacolul transpunerii scenelor de poveste în realitate, o reprezentare captată cu sensibilitate și distincție de Maison Gevrin.

SEB_3082ax

Înclinându-se cu devotament în fața rigorilor de creație care au onorat moda ca artă, colecțiile Gevrin celebrează repere eterne ce dezvăluie în fiecare tușă bogăția estetică sub care se descoperă eleganța.

Sublimul feminin este cântat în rafinamentul feeric al rochiilor de prințesă, atât în interpretări contemporane, dar și în somptuozitatea modelelor de la curțile imperiale, cum ar fi cazul crinolinei victoriene sau al liniilor strânse pe siluetă, estetică propusă de Eugénie a Franței. Într-o direcție stilistică opusă întâlnim senzualitatea simplității magistrale a siluetelor statuară, elenistică sau sirenă.

Dantelele de Chantilly și Alençon, precum și lucrătura cu acul în care firul de mătase este sculptat prin tehnici macrame devin planșe pentru motive florale născute din aplicații de cristale Swarovski, Preciosa, sticlă de Boemia sau perle. Grația dantelelor se cufundă subtil în noi duete cu somptuozitatea mătăsii Solstiss sau Sophie Hallette, cu spectacolul iridescenței țesăturii de organza și suavitatea bumbacului egiptean.

SEB_3149ax

Sub canoanele înaintea cărora atelierele Haute Couture și-au supus măiestria încă de la întemeierea acestei arte în urmă cu mai bine de un secol și jumătate, casa Gevrin elogiază celebrarea iubirii printr-o colecție limitată anual la doar 22 de modele, atestarea acestui angajament venind printr-un certificat de autenticitate ce indică proveniența țesăturilor și tehnicile artizanale utilizate în creație. Încununând nu mai puțin de 300 de ore de creație, fiecare rochie Gevrin reprezintă o reverență adusă unicității frumuseții, valorificând-o sub o impecabilă acuratețe în conturarea armoniei siluetei.

Complementar colecțiilor bridal, Maison Gevrin dedică sub aceleași norme Haute Couture creații de gală, seară sau cocktail ce ascund noi ode în decor prin interpretarea contemporană a tuturor stilurilor care au desăvârșit eleganța de-a lungul epocilor.

SEB_3056ax

SEB_2992ax