Laura Tatoli – Le Château – Castelul din inima Capitalei

„Fiecare eveniment este unic la Le Château – Castelul din inima Capitalei”

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 27-04-2018

în: Cover

Laura Tatoli - Le Château – Castelul din inima Capitalei

În 2015, Bucureștiul s-a îmbogățit cu un castel veritabil, care și-a deschis porțile pentru a întâmpina și oferi publicului de calitate momente remarcabile, alături de servicii la cele mai înalte standarde. Laura Tatoli este femeia de afaceri răspunzătoare de succesul Le Château și ne oferă, în cadrul unui interviu în exclusivitate, atât definiția luxului, dar și ingredientele speciale care dau valoarea Castelului din inima Capitalei.

Laura Tatoli - Le Château – Castelul din inima Capitalei

Care sunt cele mai frumoase amintiri din copilărie? Ce vă doreați să deveniți când ajungeți mare?
Părinții mei erau geologi și aceasta a fost prima meserie despre care am auzit vorbindu-se. Bineînțeles că am fost fascinată de această lume și de poveștile ei, în așa fel încât îmi amintesc că spuneam tuturor că îmi doresc să ajung și eu, la rându-mi, geolog. 

Cele mai frumoase amintiri sunt cele din familie, serile în care tata ne cânta la pian tangouri și valsuri. Acea imagine mi se transpune în minte asemenea unui tablou pe care îl vezi o singură dată, însă îți rămâne întipărit în memorie pentru totdeauna. Muzica aceea frumoasă ne conecta într-o manieră magică – cel puțin, așa simțeam eu la vremea respectivă – și deschidea un canal special de comunicare între noi. Am descoperit că astfel puteam să le împărtășesc mai ușor trăirile și gândurile mele. Starea aceasta s-a păstrat până în prezent, muzica fiind un liant între mine și fiul meu, Denis, doar că noi o completăm și prin dans.

Laura Tatoli - Le Château – Castelul din inima Capitalei

Cum s-a născut Le Château și care este povestea din spatele acestui brand?
Am activat și în trecut în piața HoReCa, înainte de a porni proiectul Le Château – Castelul din inima Capitalei. Așa că am urmărit evoluția pieței și maturizarea ei din ultimii ani. Am realizat că o investiție în segmentul evenimentelor și ceremoniilor de gală ar completa piața, o piață care se focalizase exclusiv pe conceptul de ballroom implementat în orice spațiu care putea găzdui un număr mai mare de persoane. Adevărata sală de bal înseamnă cu totul altceva, trebuie să fie o experiență desăvârșită, memorabilă, pentru oricine îi trece pragul, fie în calitate de gazdă sau de invitat.

Proiectul l-am desăvârșit cu ajutorul Mashei Verhoogt – unul dintre cei mai apreciați designeri din România
care a reușit să transpună conceptul clasic pe care îl visam într-o realitate a zilelor noastre, astfel încât mixul de materiale nobile cu tehnologie să fie exact în armonia pe care mi-o imaginasem încă de la început. 

Laura Tatoli - Le Château – Castelul din inima Capitalei

Acum un reper al evenimentelor de înaltă ținută din Capitală, Le Château a stabilit noi standarde în industria locală. Cum s-a întâmplat acest lucru?
Așa cum vă spuneam, ideea Le Château a pornit de la conceptul de a oferi momente remarcabile oricărei persoane care trece pragul Castelului. Iar această trăire se compune din două elemente principale: cea vizuală și cea a experienței contextuale. Prima este determinată de conceptul unic, clasic, opulent pe alocuri, alături de materialele nobile care întregesc acest tablou luxuriant: lemn natural, marmură, catifea, tablouri clasice și o ambianță aristocrată. Experiența fiecărui invitat pornește de la felul în care percepe valorile Castelului și modul în care interacționează cu echipa Le Château, protocolul intern care oferă siguranță oricărui eveniment și, foarte important, tehnologia înglobată, care este, probabil, unică la nivelul Bucureștiului în spațiile care pot găzdui evenimente de anvergură. Standardele la care faceți referire sunt, mai degrabă, un răspuns firesc la exigența pe care am ales să o implementăm în fiecare proiect găzduit de Le Château.

Cine este persoana din spatele brandului Le Château? Ați reușit să imprimați propriile calități acestui brand de succes?
Aș putea spune, mai degrabă, că suntem o echipă în spatele brandului Le Château, mai ales că sunt multe persoane care au lucrat încă de la început alături de noi. Dorința mea a fost ca Le Château să devină un brand puternic pe piața de profil, cu o personalitate bine conturată, astfel încât publicul să aibă siguranța că întotdeauna va avea parte de aceleași servicii de calitate și de respectul și protocolul pe care îl merită. Bineînțeles că multe dintre atributele de valoare ale Castelului sunt cele pe care eu le apreciez la oamenii cu care interacționez, alături de cele care mă ghidează pe mine în viață. Aș putea spune că am transferat toate lucrurile pozitive pe care le consider eu importante pentru acest domeniu, astfel încât Le Château să devină o afacere solidă, pe termen lung, cu obiective clar conturate și cu o imagine impecabilă. Cred că cel mai mare atu al Castelului din inima Capitalei este echipa, cea care reușește să pună în scenă cele mai complexe proiecte datorită profesionalismului de care dă dovadă în fiecare moment.

Laura Tatoli - Le Château – Castelul din inima Capitalei

Ca femeie de afaceri, care a fost cea mai importantă decizie de business pe care ați luat-o? Totodată, ce ne puteți spune despre eticheta de business pe care o adoptați?
Piața de evenimente din România este una foarte activă și efervescentă, după cum bine se poate observa. Cred că decizia de a investi, alături de asociatul meu, o sumă considerabilă în acest domeniu arată cât de multă încredere avem în reușita Le Château. După aproape trei ani de la inaugurare, Le Château este deja un reper important în piață, iar cifrele și feedback-ul partenerilor și clienților noștri confirmă acest lucru.

Cât privește eticheta de business, principiile mele sunt destul de clare și gravitează în jurul a trei elemente principale: autenticitate, integritate și respect. Toate sunt strâns legate de echipa Le Château, cea care interacționează, zi de zi, cu potențialii clienți sau parteneri, pentru că ei sunt cea mai bună carte de vizită a Castelului.

Ne puteți spune care este secretul succesului Le Château? Ce tipologie de business adoptați?
În domeniul în care activăm noi, succesul se măsoară în evenimentele pe care reușești să le atragi din piață și în percepția pe care oaspeții noștri o au după ce ne trec pragul. Pentru a ne asigura acest succes, e nevoie de multă muncă, curaj, dedicare și, foarte important, continuă perfecționare. Evident că totul a pornit de la o viziune, dar flacăra aceea a pasiunii, cea care a fost la început, trebuie să fie menținută permanent. Iar aici intră în scenă capacitatea noastră, a mea și a echipei mele, de a gestiona fiecare eveniment ca fiind unic, pentru că, în realitate, fiecare eveniment are amprenta sa incomparabilă. Atât asupra noastră, cât și asupra clienților noștri.

Ne-ar plăcea să ne împărtășiți câteva cuvinte despre pasiunile dumneavoastră și despre persoana privată Laura Tatoli. Ce înseamnă să fii mamă în ziua de azi?
Pasiunile mele s-au conturat, de-a lungul timpului, în jurul celor care îmi oferă emoție și care îmi hrănesc dorința de învățare. Fotografia este mai mult decât un hobby pentru mine, este o formă de a-mi exprima emoțiile și trăirile, în fiecare moment al existenței. Călătoriile ocupă un loc important în viața mea, pentru că sunt o metodă de a te conecta cu ceea ce e important și de a-ți regăsi energia atunci când îți lipsește. De asemenea, dezvoltarea personală este un subiect de continuă aprofundare, un domeniu ce mă ajută să descopăr noi aspecte interesante și utile în viața de zi cu zi.

A fi mamă în ziua de astăzi este, în primul rând, o responsabilitate foarte mare. Mă aflu în postura de părinte de șapte ani și acest lucru mă motivează extrem de mult – vreau să fiu un model pentru fiul meu, Denis, în special în felul său de a interacționa cu cei din jur și de a rezolva situațiile care apar în viață. Am decis să îl las pe Denis să își construiască singur personalitatea, să afle lucrurile care îl atrag și, invariabil, cele care nu sunt pe placul firii sale. Rolul meu este de a-l sprijini și de a-i oferi încredere în forțele proprii. Îl las pe el să descopere lumea, așa cum este ea, cu bune și cu rele.

Care este definiția dumneavoastră pentru lux?
Luxul se definește prin două elemente distincte: calitate fără compromis și exclusivitatea unui produs care nu este disponibil la scară largă. Cred că este o diferență destul de clară între lux și premium, însă acest lucru devine din ce în ce mai puțin evident într-o piață consumatoristă care ne îndeamnă să considerăm bunurile de larg consum într-o altă categorie decât cea reală, doar prin prisma prețului. Luxul autentic se definește foarte aproape de artizanat, de manufactură, un lucru care este din ce în ce mai rar în zilele noastre.

Peste 450 de evenimente de succes, organizate sub cupola Castelului
Le Château – Castelul din inima Capitalei a fost deschis în primăvara anului 2015, după o investiție de anvergură ce a constat în amenajarea unei singure săli de evenimente, pentru confortul și intimitatea invitaților, precum și a unei zone de primire și a unui apartament de lux pus la dispoziția organizatorilor. Situat în centrul Bucureștiului, aproape de zona turistică a orașului, Le Château dispune de parcare proprie cu peste 60 de locuri, de bucătărie complet utilată coordonată de o echipă cu experiență internațională, dar și de facilități tehnologice neîntâlnite la acest gen de spații: sonorizare profesională integrată, sistem inteligent de lumini sau posibilități de proiecție complexe, atât în interiorul clădirii, cât și la exterior, precum și o scenă de mari dimensiuni și backstage, pretabile oricărui tip de evenimente. Le Château – Castelul din inima Capitalei a găzduit, până în prezent, peste 450 de evenimente de succes, din sfera privată sau din cele destinate companiilor, alături de evenimente dedicate publicului: concerte, piese de teatru sau alte manifestări.

Interviu realizat de: Andrei Dimulescu
Foto: Aurel Șerban
Styling: Rosalie Kanda
Make-up artist: Ana-Maria Barbu
Hairstylist: Diana Marus, Geta Voinea Hair & Beauty Salon
Locație: Le Château

Ținută copertă: Rochie Dolce & Gabbana,
Accesoriu de păr Dolce & Gabbana​