Dublă pentru BMW M4 GT3 la repetiţia generală pentru cursa de 24 de ore de la Nürburgring

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 09-05-2022

în: Auto

Echipele BMW M Motorsport au folosit noul format al calificărilor pentru cursa de 24 de ore de la Nürburgring (Germania) pentru a finaliza pregătirile pentru momentul culminant al sezonului de anduranţă, care are loc în 28/29 mai. Noul BMW M4 GT3 a impresionat în cele două curse de trei ore, cu două pole positions, un record pe tur, o dublă şi încă un nou podium. Sâmbătă, BMW Junior Team a obţinut victoria înaintea #99 BMW M4 GT3 înscris de ROWE Racing. Duminică, Dan Harper (Marea Britanie), Max Hesse (Germania) şi Neil Verhagen (SUA) au terminat pe locul al doilea, în ciuda unei penalizări de timp. BMW M GmbH, care sărbătoreşte cea de-a 50-a aniversare în 2022, a anunţat câteva evenimente spectaculoase care vor fi incluse în programul complementar pentru cursa de 24 de ore; BMW M Race of Legends cu BMW M2 CS Racing şi test drive pentru reprezentanţii mass-media în actualele maşini BMW M.

Cursa 1: record pe tur şi dublă în clasament

Calificările din Top 30 de vineri seara l-au făcut pe Farfus să stabilească un nou record pe tur în antrenamente cu timpul de 8:08,421, la comenzile #99 BMW M4 GT3 al ROWE Racing. Prin aceasta, el a asigurat pole position pentru echipa sa pentru cursa de deschidere de sâmbătă. BMW Junior Hesse a plasat #72 BMW M4 GT3 pe locul secund al grilei, în faţa lui Christian Krognes (Norvegia), aflat în #101 BMW M4 GT3 înscris de Walkenhorst Motorsport.

În prima cursă, spectatorii au asistat la o luptă în partea din faţă a plutonului între #99 şi #72. După puţin peste o oră, Harper – unul dintre juniorii BMW – l-a depăşit pe Nick Yelloly (Marea Britanie), aflat în maşina ROWE Racing. Din acel moment, BMW Junior Team a fost pe drumul spre victorie şi nici măcar apariţia ploii, cu aproximativ 20 de minute până la final, nu l-a putut scoate Hesse, cel aflat în cockpit în ultimul schimb, din ritmul său. După trei ore de cursă, echipele BMW M Motorsport au obţinut o dublă, Verhagen, Harper şi Hesse reuşind victoria cu maşina #72, în faţa piloţilor ROWE Racing – Philipp Eng (Austria), Yelloly şi Augusto Farfus (Brazilia) – din maşina #99. Coechipierii acestora, Marco Wittmann (Germania), Sheldon van der Linde (Africa de Sud) şi Nick Catsburg (Olanda), au încheiat pe locul al patrulea, ratând la limită o clasare pe podium.

Cursa 2: pole position pentru Walkenhorst Motorsport

A doua sesiune de calificări pentru Top 30 a avut loc duminică dimineaţă – iar primele două locuri pe grilă au revenit BMW M4 GT3. De data aceasta, Krognes a plasat maşina #101 a Walkenhorst Motorsport în pole position. Harper a fost din nou al doilea cel mai rapid cu #72 pentru BMW Junior Team. În cursă, cele două BMW M4 GT3 s-au îndepărtat iniţial de pluton, însă #101 BMW M4 GT3, cu Sami-Matti Trogen (Norvegia) la volan, a fost forţat ulterior să se retragă în urma unui accident. BMWTeam a trecut din nou linia de sosire pe primul loc, dar a fost retrogradată pe locul secund în urma unei penalizări de timp, acordată pentru depăşirea limitei de viteză în zonele Cod 60. Cursa de duminică nu a mers conform planului pentru ROWE Racing. #98 BMW M4 GT3 a coborât mult în pluton ca urmare a unei coliziuni pe linia boxelor. Maşina #99 s-a retras din cauza unei probleme tehnice. #20 BMW M4 GT3 înscris de Schubert Motorsport, decorat în designul aniversar BMW M Motorsport, a încheiat cursa de trei ore pe locul al nouălea, după Jens Klingmann (Germania), Alexander Sims (Marea Britanie), Jesse Krohn (Finlanda) şi Niklas Krütten (Germania) terminaseră sâmbătă pe locul al 10-lea.

50 de ani de BMW M: BMW M Race of Legends la cursa de 24 de ore

Fanii sporturilor cu motor pot aştepta cu nerăbdare un moment culminant special în weekendul cursei de 24 de ore, BMW M Race of Legends, care să marcheze cea de-a 50-a aniversare a BMW M. Multe legende ale curselor se vor confrunta în modele identice BMW M2 CS Racing. Cursa va avea loc sâmbătă, chiar înainte de începerea celei de-a 50-a ediţii a cursei de 24 de ore de la Nürburgring. Oricine nu poate urmări cursa în direct la circuit poate vedea cursa BMW M Race of Legends în direct pe Nitro, dar streamul live al cursei de 24 de ore. Partenerii BMW M GmbH pentru BMW M Race of Legends sunt: Shell, Goodyear, Puma şi Nitro. Lista detaliată a legendelor din curse care vor concura în BMW M Race of Legends va fi anunţată în curând.