5 trucuri pentru a crea o ambianță plăcută în bucătăria ta

Scris de Luxury
Publicat la data de: 01-04-2020

în: Art & Design

Mobila pe care o alegi pentru bucătăria ta poate fi o modalitate foarte bună de a reflecta personalitatea ta și de a-ți exprima emoțiile. O bucătărie poate fi transformată în totalitate cu ajutorul mobilierului, aceasta schimbând starea de spirit de la vibrantă și energizantă, la liniștitoare și odihnitoare.

Fiecare bucătărie începe să prindă viață printr-o piesă de mobilier, susțin designerii de interior de la SiPro. Iată cinci sfaturi de design interior care îți vor personaliza bucătăria și o vor face cu adevărat unică și primitoare.

Ține cont de psihologia culorii
Culoarea este un factor major de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi mobila de bucătărie, întrucât sunt nuanțe care declanșează diferite reacții emoționale. Culoarea este foarte importantă pentru a crea o ambianță plăcută.
Nuanțele de bleu și gri creează o stare de liniște și relaxare și sunt asociate cu cerul și marea. Galbenul este foarte energizant. S-a arătat că roșul crește nivelul de energie. Verdele este cea mai odihnitoare culoare. Este benefică pentru ochi deoarece este situată în mijlocul spectrului de culori şi scade stresul, aşa că alege-o cu încredere pentru mobila de bucătărie.

Transformă spațiul prin miros
Gândește-te la modul în care vrei să te simți într-un spațiu și folosește parfumuri pentru a crea acea stare de spirit. Dacă ai o zonă de living și de bucătărie open space, un miros de ierburi va da impresia invitaților că gătești ceva minunat.

Joacă-te cu texturile
Nu te gândi doar la aspectul mobilierului din bucătărie, ci și la modul în care te face să te simți. Textura joacă un rol important în determinarea stării de spirit și este o modalitate ușoară de a schimba ambianța unei camere. Anumite țesături se pot asocia cu anotimpurile și cu stări emoționale.

Lumina este foarte importantă
Modificarea iluminatului este o modalitate simplă și ieftină de a schimba modul în care te simți în propria bucătărie. Ar trebui să te gândești la acest aspect din trei unghiuri diferite: funcțional, ambiental și decorativ.
Designerii sugerează să luminezi obiectele din bucătăria ta pe care le iubești și vrei să le evidențiezi. Iar pentru a crea o atmosferă mai relaxantă, adu iluminatul la un nivel inferior, este mai puțin obositor pentru ochi. Lumânările te pot ajuta în două feluri – creând o atmosferă relaxantă prin adăugarea de lumină mai slabă și schimbând, de asemenea, starea de spirit prin mirosul lor.

Folosește inteligent obiectele decorative
În bucătăria ta, cu siguranță ai o mulțime de ustensile necesare care îți aglomerează spațiul. Secretul este să lași la îndemână doar obiectele de care ai nevoie cel mai des, pentru a nu încărca spațiul care te va obosi.

Specialiștii SiPro au creat o gamă variată de modele și culori de mobilă de bucătărie, care oferă un efect echilibrat între frumusețe și funcționalitate, păstrând în același timp un element de inovație în ceea ce privește utilizarea lemnului și a culorilor.

SiPro oferă o notă diferită mobilei de bucătărie, îmbinând perfect linia tradițională cu designul contemporan, stilul elegant cu cel inteligent. Pentru mai multe detalii, urmărește site-ul nostru: www.sipro.ro.

Galerie Foto