Virgil Abloh, design sustenabil pentru noua sticlă Evian

Scris de Luxury
Publicat la data de: 02-03-2021

în: News

Faimosul designer american Virgil Abloh a lucrat cu Evian la realizarea unui nou model de flacon din materiale sustenabile.

Fabricat integral din materiale reciclate, produsul respectă principiile protejării mediului înconjurător. „Acum este mai important ca niciodată să practicăm sustenabilitatea. Cred că toți avem puterea de a contesta statu-quo-ul
și de a ne schimba viitorul în bine”, a spus designerul de modă.

Abloh a explicat că provocarea a fost să creeze o formă iconică pentru brand, dar care să evoce și ideea că produsul a fost reinventat pe baza unor sticle reciclate.

Noua sticlă Evian va fi lansată în ediție limitată în luna martie. Aceasta va fi disponibilă în locații selecte din Statele Unite ale Americii.

În 2018, Evian l-a numit pe Abloh consultant creativ pentru design sustenabil inovator. Designerul a creat în 2020 o sticlă exclusivistă pentru brand, dar și o linie de accesorii pentru hidratare.

Vara trecută, Evian a lansat primul flacon de 400 de mililitri realizat din plastic reciclat (rPET) ca parte din strategia de a deveni un brand circular până în 2025. Modelul are un logo embosat în locul clasicei etichete. Compania are în plan să folosească doar plastic reciclat pentru toate tipurile de flacoane până la mijlocul deceniului. În acest sens, procesele sale de producție au fost adaptate pentru a limita impactul asupra mediului înconjurător.