Kim Jones colaborează cu Hennessy pentru o colecție în ediție limitată

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 16-03-2023

în: News & Features

Kim Jones

Producătorul de coniac de lux Hennessy a intrat pe tărâmul modei printr-o colaborare cu designerul britanic Kim Jones sub forma unei perechi de adidași. Proiectul reprezintă uniunea dintre moștenirea de 150 de ani a lui Hennessy X.O și viziunea creativă a designerului de modă. Pe lângă prima pereche de adidași a producătorului de băuturi, colecția conține și un decantor X.O Masterpiece și o sticlă în ediție limitată.

Perechea de adidași HNY Low a fost realizată în fabrica de pantofi LVMH din Italia, iar Jones a fost inspirat de încălțămintea de baschet timpurie. Pentru a face referire la nuanța semnătură a lui X.O, pantofii sunt realizați într-o nuanță similarădin piele nubuc, un material care capătă o patină pe măsură ce îmbătrânește și face referire la prețioasele eaux-de-vie. Jones descrie încălțămintea drept „un pahar de coniac sub formă de adidași”. Pe partea inferioară a tălpii sale de cauciuc, poate fi văzută și o amprentă de viță de vie de coniac și siglele Hennessy X.O x Kim Jones. În timp ce pe tocul adidașilor se regăsesc inițialele lui Jones „KJ” și emblema Hennessey.

Carafa sculpturală Hennessy X.O Masterpiece în ediție limitată este un alt rezultat al parteneriatului. Folosind tehnologia de imprimare 3D și finisate manual, au fost create doar 200 de decantoare. Designerul descrie sculptura ca fiind „o piesă de couture personalizată”, arătând cum oamenii și tehnologia se pot uni pentru a crea ceva special. Versiunea „ready-to-wear” Hennessy X.O Limited Edition a decantorului pe care Jones l-a creat este a treia componentă a cooperării. Sticla Hennessy X.O este acoperită cu aluminiu al cărui design evidențiază forma distinctivă a sticlei, amintind în același timp de o siluetă haute couture. Sticla cu ediție limitată este ultimul element al colaborării Hennessy X.O x Kim Jones și întruchipează cu adevărat fuziunea modei și culturii cu calitatea și moștenirea companiei de băuturi.

Kim Jones este a patra celebritate care lucrează cu casa Hennessy, după Frank Gehry, Cai Guo-Qiang și Ridley Scott. „Sunt fascinat de bogata moștenire a Hennessy, un nume cunoscut în spatele căruia artizanii au petrecut sute de ani creând acest coniac special. Povestea este foarte importantă pentru mine. Indiferent de ceea ce proiectez sau cu cine colaborez – vreau ca desenele mele să educe și să inspire oamenii prin poveștile pe care le spun”, a declarat designerul.