Corpul uman – cea mai scumpă lucrare de artă

Scris de Luxury
Publicat la data de: 10-03-2017

în: Beauty

Se spune că în viaţă suntem norocoşi cei care avem şansa de a ne alege drumul, mânaţi de propriile sentimente şi dorinţe. Adevărul este că cei care ajung la potenţial maxim sunt acei a căror viaţă le rezervă un plan bine stabilit, mai greu decât o cursă cu obstacole. Gelu Cosma este dovada vie că oamenii sunt aleşi să facă anumite meserii în viaţă şi că performanţa în carieră poate merge în paralel cu o viaţă fericită, dedicată familiei.

Despre începuturi…
Povestea de succes a lui Gelu Cosma începe în sălile de curs ale Postlicealei Sanitare din Galaţi, când, mânat de setea de cunoaştere a meseriei, a decis să lucreze în paralel ca asistent medical în UPU (Serviciul de Urgenţă). Contactul zilnic cu pacienţii, poveştile lor de viaţă, grijile lor, afecţiunile lor, pe cât de grave, pe atât de diferite între ele, stau la baza experienţei kinetoterapeutului.

În 2002, proaspăt absolvent al Facultății de Kinetoterapie şi Master în Kinetoterapie şi Biomecanică din cadrul Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport, și angajat al Federaţiei Române de Tenis, Gelu Cosma face paşi importanţi atât pentru viaţa sa profesională, cât şi în ceea ce priveşte viaţa sa personală.

Cupa Davis şi turneul de tenis ATP de la Bucureşti au fost primele evenimente sportive la care Gelu Cosma a luat parte în calitate de fizioterapeut. În scurt timp, reuşeşte să se afirme şi să se perfecţioneze, urmând cursuri de medicină sportivă şi terapie manuală. Câteva dintre ele sunt: Yumeiho (tehnici japoneze), Bollettieri Sports Medicine US Florida, Fisioterapia Deportiva de Elite – Madrid, terapie manuală Maitland’s – Melbourne Australia, Dry Needling – Cincinnati SUA şi terapie manuală Mulligan – Melbourne Australia. Acela a fost momentul-cheie care l-a propulsat în topul celor mai solicitaţi kinetoterapeuți.

Un vis, perseverenţă şi ambiţie
Dacă totul a început cu un singur cabinet de tratament în cadrul FRT, astăzi vorbim despre un business de succes, cu peste 6.000 de pacienţi organici. Având la bază atât pregătirea pe plan internațional, cât şi practica în clinici de top, principalul obiectiv al lui Gelu Cosma devine revoluţionarea sistemului medical românesc în ceea ce priveşte recuperarea. Lucru care i-a şi reuşit, clinica pe care o conduce fiind una dintre cele mai bine cotate de pe piaţă. Conceptul Kinetic Sport & Medicine este bazat pe o combinaţie de tratamente personalizate în funcţie de afecţiunile suferite de fiecare pacient, aceste tratamente fiind stabilite pe baza unei evaluări musculo-scheletale de specialitate. Tot parte din concept este și designul clinicii, pus la punct de o echipă de arhitecţi cu viziuni moderne, atmosfera fiind un contrast între tehnologia de ultimă generaţie şi exigenţa în prestarea de servicii medicale vs. echilibrul şi armonia naturii care se regăsesc în materialele folosite la crearea ambientului unic.

De ce Kinetic Sport & Medicine?
„Am realizat că am nevoie de oameni în jurul meu cărora să le împărtăşesc ceea ce am învăţat şi am creat un spaţiu adecvat pentru a putea trata în mod corespunzător afecţiunile ce ţin de domeniul meu, dar nu numai. La noi vin pacienţi care ne-au devenit prieteni. Filosofia noastră este să prevenim afecţiunile, nu doar să le tratăm!”, explică Gelu Cosma, care îşi dedică întreaga activitate pacienţilor şi alege să investească în oamenii săi îndemnându-i să studieze fără încetare. La fel de hotărât continuă să investească în ideea de extindere la nivel naţional, şi nu numai.

Kinetic Sport & Medicine este un brand românesc ridicat la standard internaţional atât prin viziune, cât şi prin calitatea serviciilor prestate. Ca o noutate pentru piaţa românească, o parte din concept este profilaxia, educarea pacienţilor prin articole şi conţinut media. Kinetic Sport & Medicine este rezultatul muncii susţinute, al echilibrului dintre pasiune şi studiu, dintre dedicare şi grijă pentru oameni.

Gelu Cosma
Gelu Cosma