Casa de licitații Phillips anunță licitația tematică pentru cea de-a 50-a aniversare a Royal Oak

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 16-03-2022

în: Watches

Casa de licitații Phillips, specializată în ceasuri, a anunțat un adevărat spectacol cu vânzare dedicat sărbătoririi a 50 de ani de la Audemars Piguet Royal Oak.

Programată pentru 6 mai 2022, la Hôtel La Réserve din Geneva, licitația „The Royal Oak 50th” a lui Phillips va cuprinde un total de 88 de ceasuri de mână Royal Oak rare și de colecție. Phillips tachinează o serie de loturi marcante înainte de a dezvălui întregul catalog mai târziu în această primăvară.

Cel mai important ceas din punct de vedere istoric va fi Royal Oak A2, despre care se știe că este al doilea Royal Oak produs vreodată și este cel mai vechi număr de referință 5402 care a apărut vreodată la licitație. Ceea ce face ca acest ceas să fie foarte cool este faptul că a fost unul dintre cele patru modele originale Royal Oak care au fost prezentate în 1972 la târgul anual de ceasuri de la Basel.

Din perspectiva culturii pop, lotul principal este un Royal Oak 5402 acoperit cu PVD negru despre care se crede că a fost deținut de Karl Lagerfeld.

Pentru cei care urmăresc fenimenul, anunțul Phillips de astăzi se alătură seriei de vânzări digitale „Gérald Genta: Icon of Time” în curs de desfășurare deținute de Sotheby’s, care se va încheia pe 10 mai la Geneva, când ceasul personal al lui Gérald Genta Royal Oak va fi scos la licitație.