500 – moment aniversar pentru BMW Motorsport în SUA

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 11-03-2022

în: Auto

De aproximativ 25 de ani, între pilotul Bill Auberlen și victorie și BMW se poate pune un semn de egalitate. A fost un câștigător IMSA înainte de a se înscrie cu The Ultimate Driving Machine în 1996 și a continuat să fie un câștigător în fiecare mașină de curse BMW pe care a condus-o în ultimul sfert de secol. Californianul în vârstă de 53 de ani se află în fruntea listei all-time a IMSA privind pole position (45) și victorii (64), iar pe 19 martie va lua cel de-al 500-lea start cu o mașină de curse BMW, la cea de-a 70-a ediție a cursei de 12 ore de la Sebring. Este mai mult decât a reușit orice alt pilot BMW de pe planetă.

Doborârea recordurilor este un semn distinctiv al Auberlen și recent a fost anunțat că va fi onorat cu introducerea sa în Motorsports Walk of Fame la 7 aprilie, cu o zi înainte de începerea antrenamentelor pentru weekendul Grand Prix-ului de la Long Beach.

„Când mă uit înapoi la cele 500 de curse cu BMW, sunt onorat și mândru”, a spus Auberlen. „Când mă uit la ce ar putea aduce sezoanele următoare, spun să aduceți cursa numărul 600! Mi se pare potrivit ca a 500-a participare pentru BMW să vină la Sebring, deoarece cursa de 12 ore este una specială pentru mine. În 1985, am fost șoferul de camion și parte din echipa tehnică la victoria tatălui meu acolo. Zece ani mai târziu, am obținut prima mea victorie în 12 Hours of Sebring. Introducerea mea în Motorsports Walk of Fame la Long Beach pare aproape inimaginabil. Este un fel de «copilul casei a făcut bine» și sunt cu adevărat onorat”.

Auberlen, născut în California, a crescut în Redondo Beach, la nord de Long Beach. A fost câștigător al clasei GT în 2013 și 2015 și are un total de nouă clasări în Top 5 din 14 starturi, începând din 1990. De două ori a fost câștigător de clasă în cursa de 24 de ore de la Daytona și de tot atâtea ori a terminat în Top 5 la cursa de 24 de ore de la Le Mans. De șase ori campion PRO în curse auto, Auberlen pilotează în prezent #96 BMW M4 GT3 înscris de Turner Motorsport în WeatherTech SportsCar Championship.

Acțiunea pe pistă la Sebring International Raceway se desfășoară în perioada 16-19 martie, punctul culminant fiind „Twelve Hours of Sebring”, care începe sâmbătă, 19 martie, la ora locală 10.10 (ora 17.10, ora României). IMSA Radio oferă transmisiune integrală a întrecerii.

Cea de-a 16-a ceremonie anuală Motorsports Walk of Fame, deschisă publicului, va avea loc pe South Pine Avenue (ora locală 11.00 / ora 21.00 ora României), în fața Centrului de Convenții și Divertisment din Long Beach, ca parte a festivităților din jurul Acura Grand Prix 2022 din Long Beach.