Conrad Maldives Rangali Island

Scris de Luxury
Publicat la data de: 03-02-2014

în:

Conrad-Rangai-22-0Amplasat într-un colț pitoresc al arhipelagului Maldive, în insulele Rangali, resortul Conrad Maldives Rangali își întinde vraja peste două insulițe private, împreunate peste laguna albastră de un pod ce face, parcă, legătura între vis și realitate. Plajele se laudă cu kilometri de nisip alb, mărginit de albastrul turcoaz al apei oceanului, pictat din loc în loc cu reliefări ale recifului de corali.

Luxul pur întâlnește stilul simplu, nepretențios, al insulei de „șase stele”. Resortul a primit laurii pentru „The Best Water Villas in the World”, „The Best Suites in the World” și „Best SPA Resort in the Maldives”, iar pentru a-și asigura aprecierea pe toată paleta de criterii, acesta oferă trei experiențe diferite, în decorul mirific a două insule fermecătoare. Astfel, oaspeții se pot bucura de refugiul intim al insulei Rangalifinolhu, având în același timp acces la facilitățile grandiosului nod central de pe Rangali Island, acces înlesnit printr-o punte pietonală, ridicată, parcă, deasupra valurilor calme pentru a-și „rânji” măiastră toate secretele marine, secrete pe care le cunoaște și care plutesc misterios pe luciul apei. O a treia desfătare se găsește la Spa Retreat, o așezare construită deasupra apei oceanului, ce vine ca un „resort în resort”, independent de serviciile complete de răsfăț și tratament ale unui Spa standard adiacent.

beachdinner4

Cazarea include 50 de vile romantice pe insula Rangalifinolhu, 79 de vile pe plajă și pe uscatul tropical al insulei Rangali, iar alte 21 de vile ridicate deasupra apei, în cadrul elegantului Spa Retreat. Vilele sunt proiectate genial pentru un confort absolut; ele abundă de spațiu și intimitate, în timp ce vă oferă o vedere vastă asupra atmosferei tropicale, încercând, în cazul câtorva dintre ele, chiar o priveliște periferică, la 360 de grade, și permițând accesul luminii atât prin tavan, cât și prin podeaua de sticlă ce vă divulgă tainele apei sărate. Unele vile sunt așezate în minunate grădini tropicale, cu băi în aer liber pentru o răsfățare a simțurilor sau direct în albastrul oceanului pentru o experiență deplin maldiviană, stimulată de jacuzzi-ul exterior, de puntea privată sau de romanticul „pat plutitor”. Nici nu are rost să enumerăm toate facilitățile de care dispuneți în interiorul vilei; vă spunem doar că dotările depășesc cu mult cerințele standard. Într-o singură frază: găsiți tot confortul de care aveți nevoie sub un singur acoperiș.

În timpul liber rămas după admirarea insulei și a stilului impus de arhitectura locului, puteți încerca Dive Center-ul, puteți face plimbări prin peisajul tropical sau snorkeling în preajma balenelor ori a rechinilor, însoțiți și supravegheați de personal profesionist. Puteți opta, de asemenea, pentru plimbări cu vaporul, excursii de pescuit sau chiar scufundări la bordul submarinului Nemo, care vă oferă o priveliște de 360 de grade asupra recifului de corali de pe fundul oceanului.

conrad5

Oriunde ați fi cazat în cadrul resortului Conrad Rangali, vă puteți bucura de fiecare dintre cele 11 restaurante și baruri, de cele trei Spa-uri sau cele două piscine imense. Conrad Maldives Rangali este renumit pentru bucătăria sa excepțională, dar și pentru selecția de vinuri servite în oricare dintre restaurante, în camere sau în restaurantul subacvatic. Punctul de temelie al resortului, din perspectivă gastronomică și ambientală, îl constituie restaurantul Ithaa Undersea, coborât la 5 metri sub nivelul mării. Este singurul restaurant din lume cu o priveliște marină de 180 de grade din mijlocul oceanului, fiind realizat complet din sticlă securizată. Pentru a „gusta” altfel din spiritul oceanului și pentru a cina alături de Poseidon, vă sfătuim să încercați și restaurantul Mandhoo Spa, construit la 100 de metri de țărm, deasupra minunatului Ocean Indian. Totodată, puteți savura o cină cu specialități inspirate din opt bucătării internaționale, ceva mai interactivă, la Atoll Market, înconjurați fiind de o priveliște mirobolantă asupra lagunei albastre, iar dacă alegeți Koko Grill Restaurant, bazat pe secretele bucătăriei japoneze, vă veți vedea puși într-un cadru pe cât de romantic, pe atât de aparte. Vă puteți delecta cu băuturi fine în cadrul barurilor din Rangali, iar pentru împătimiții vinului, resortul organizează degustări în Wine Cellar, o pivniță situată la 2 metri sub nivelul mării, înțesată cu peste 20.000 de sticle de vin din toate colțurile lumii. Sau, pentru cei ce preferă arta combinării vinului cu brânzeturi, The Cheese and Wine Bar vă stă gazdă în asocierea vinurilor alese cu peste 100 de tipuri de brânzeturi, care mai de care mai speciale.

new-wine-cellar04

Trebuie specificat că pentru ceremonii, nunți sau chiar și pentru pretenția unei nopți de cazaremai deosebite, restaurantul Ithaa Undersea poate fi scos temporar din uz și poate fi remodelat după bunul dumneavoastră plac, atât pentru zeci de invitați, cu ornamente de nuntă, de exemplu, cât și pentru un singur cuplu, cu un pat matrimonial și confortul unui dormitor dintre cele mai speciale de pe suprafața Terrei… sau de sub suprafața Terrei.

Galerie Foto