Cartier Ronde Louis Cartier Filigree

Scris de Luxury
Publicat la data de: 25-02-2015

în: News & Features

Cea mai recentă creație orologeră a celebrei case franceze Cartier, Ronde Louis Cartier Filigree scoate în evidenţă arta filigranelor – desemnând un meșteșug artistic vechi de secole. Asemănătoare ca aspect cu o dantelă și realizată din fire subţiri de aur sau argint, sudate între ele, această lucrătură ţine locul unui ornament. Astfel, prin intermediul noii sale creații, Cartier îşi asumă din nou misiunea de a perpetua meserii de mult uitate, cum a fost și cazul procedeului de granulare, în 2013.

Cadranul de 42 milimetri, realizat în totalitate din aur galben, ilustrează motivul panterei, fabricată la rândul ei din aur de 22 de carate şi 950 de fire de platină. Cele două feline se privesc prin ochii de smarald, acoperind în mare parte fundalul definit de cerul înstelat, protejat cu safir de cristal rezistent la zgârieturi.

Prezentat într-o ediţie limitată, de doar 20 de piese, ceasul Ronde Louis Cartier Filigree deține o curea albastră din piele de aligator şi o încuietoare cu pliere, din aur de 18 carate, ceea ce îi conferă o clasă superioară inconfundabilă.

Preț: disponibil la cerere