Apel către umanitate – Help Turkey

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 07-02-2023

în: News

Turcia

Două cutremure puternice au lovit Turcia și Siria în aceeași zi, ucigând peste 5.000 de oameni și rănind alte mii. Casele, afacerile și infrastructura critică au fost distruse sub straturi de moloz.

Primul cutremur – un cutremur cu magnitudinea 7,8,  cel mai puternic cutremur înregistrat vreodată în Turcia – a avut loc în apropiere de Gaziantep, în centrul de sud al Turciei, urmat de un cutremur cu magnitudinea de 7,5 în sud-estul țării câteva ore mai târziu.

Casele au fost distruse, spitalele, podurile și drumurile au fost avariate și curentul este întrerupt. Cu peste 40 de replici raportate, mii de oameni au nevoie urgentă de ajutor. Acesta este momentul în care trebuie să apelăm la umanitate, să ne mobilizăm și să îi ajutăm pe cei care au cea mai mare nevoie. Dacă fiecare dintre noi donează, vom reuși să aducem o rază de lumină în viețile a mii de oameni.

Suntem alături de toți cei afectați și lansăm un apel umanitar. Institutul de Fapte Bune organizează o strângere de fonduri, dar și de obiecte atât de necesare în astfel de cazuri. Persoanele fizice, dar și companiile care doresc să ajute pot dona bani în contul asociației – IBAN RO60RNCB0672171590940001 deschis la BCR.

Din banii strânși vor fi cumpărate produse de primă necesitate, care vor ajunge la cei aflați în nevoie pe cale aeriană, întrucât momentan accesul către zonele afectate este îngreunat.

De asemenea, pot fi donate și produse neperisabile, precum scutece pentru bebeluși, mâncare pentru bebeluși, haine, căciuli, fulare, șosete, încălțăminte, pături, șervețele umede, saci de dormit, corturi, termosuri, produse de igienă ( periuțe de dinți, absorbante, săpun, șampon), produse alimentare neperisabile, lanterne, baterii.

Acestea pot fi duse la depozitele deschise de Ambasada Turciei în România în București, Constanța și Cluj.

Depozit București:  Bulevardul 1 decembrie 1918, nr.1G. Contact :Sever Rașid – 0040755042304

Depozit Constanța: Aurel Vlaicu, nr 125. Contact: Selahattin Susli – 0040743064813

Depozit Cluj: Consulatul Turciei, str. 1 Mai, nr.8, loc. Apahida