Top 5 cele mai exclusiviste destinaţii de iarnă

Scris de Luxury
Publicat la data de: 26-01-2015

în:

Nu există un lucru mai plăcut pentru pasionaţii sporturilor de iarnă decât să se trezească în inima munţilor înconjuraţi de zăpada care cade necontenit, iar aerul rece să pătrundă timid în atmosfera camerei. O adevărată vacanţă de iarnă presupune alegerea unei staţiuni montane care să ofere condiţii optime de schi, completate de serviciile impecabile pe care o gazdă excepţională ţi le pune la dispoziţie. Ce poate fi mai frumos decât să îmbini orele petrecute activ pe pârtie cu cele relaxante în faţa unui şemineu, în compania unui vin fiert, cu miros de scorţişoară şi portocale? Fie că optaţi pentru romantismul unei cabane de 5 stele sau confortul suprem al unui resort, staţiunile montane din SUA sau Europa oferă posibilităţi nebănuite pentru o experienţă de neuitat. Iată câteva dintre ele:

 

  1. Cabana Bighorn – Revelstoke, British Columbia

Revelstoke a creat un nou concept de schi, iar în ultimele decenii a fost considerată staţiunea preferată a comunităţii elitiste amatoare de heliski. Astfel, pasionaţii sporturilor albe vor putea accesa trasee off-road de schi sau snowboard cu ajutorul unui elicopter privat, ca alternativă pentru teleschi sau lift montan. Cabana Bighorn este unică în Canada, ea oferă o combinație de lux şi aventură fără egal, creând astfel o nouă definiţie a opulenței. Pentru o experienţă cu adevărat personalizată, aceasta pune la dispoziţie un heliport chiar în faţa complexului şi servicii de excelenţă asigurate de o echipă profesionistă şi ospitalieră.

Începeţi ziua cu un mic dejun delicios, pregătit la comanda multipremiatului chef de origine europeană, apoi îndreptaţi-vă către heliport unde veţi fi aşteptați de ghidul vostru personal cu care vă veţi ridica deasupra munţilor, înspre o panoramă care vă va tăia respiraţia. Retrăiți apoi emoţiile din timpul zilei într-o cadă relaxantă în aer liber, vizionați un film sau bucuraţi-vă de un masaj la Spa înainte de cină. Luaţi masa într-o atmosferă elegantă, după care savuraţi un digestiv în faţa şemineului pentru a celebra o zi de schi cu adevărat perfectă.

28__2_ 33

 

 

  1. Complexul Whitepod – Les Cerniers, Elveţia

Ce este un „igloo”? Creat special pentru a îmbina ecologia şi luxul, acesta este un tip de cazare cu totul unic, care oferă un spaţiu de 40 metri pătrați într-un cort geodezic, adică o structură sferică compusă dintr-o reţea de triunghiuri. Deşi s-a folosit un minimum de materiale, triunghiurile creează un cadru autofixat care oferă rezistenţă structurală. Fiecare igloo promite o atmosferă deosebit de plăcută, fiind decorat cu obiecte antice din zonă, iar ferestrele largi permit pătrunderea luminii naturale în întreaga încăpere. În afară de confortul unui pat king-size şi al unei băi complet echipate, oaspeţii vor beneficia de o panoramă uluitoare asupra Alpilor.

Împătimiții sporturilor de iarnă vor fi încântaţi să descopere propria lor pârtie, lungă de 7 kilometri, unde vor putea încerca activităţi noi cu unul dintre cele șase snowcoot-uri, vehicul ce reprezintă un mix între bicicletă şi snowboard. În plus, se vor putea bucura de privelişti uimitoare fie într-o sanie trasă de câini Husky, fie într-un zbor cu parapanta alături de un pilot brevetat. Iar activităţile interesante nu se termină aici, întrucât turiștii vor avea ocazia să descopere împrejurimile într-o drumeție agreabilă în compania unui ghid montan autorizat.

Pods_Clouds MG_506311

 

 

  1. Hotel Jerome – Aspen, Colorado

Stațiunea montană Aspen este gazda celebrităţilor şi a milionarilor de 40 de ani încoace, însă rămâne fidelă originilor sale, localnicilor şi, mai ales, codului arhitectural al unui oraş minier. Amplasat chiar la poalele munţilor, la doar câţiva paşi de centrul localității, hotelul Jerome este pregătit să vă ofere un cadru ideal pentru o escapadă de weekend, mai ales pentru sezonul de iarnă. Îmbinând armonios luxul contemporan cu patrimoniul istoric, cochetul hotel pune la dispoziție facilităţi extraordinare, ospitalitate autentică şi servicii impecabile pentru un sejur de vis.

Dacă vreți să practicați schi, snowboarding, ciclism montan, rafting montan sau multe alte activităţi, puteţi alege oricare dintre staţiunile învecinate: Snowmass Mountains, Roaring Fork River sau Maroon Bells, care vă vor îndeplini orice dorinţă ascunsă. Iar seara, înainte de cină, puteţi beneficia de unul din tratamentele de relaxare cu uleiuri esenţiale naturale de la Spa-ul hotelului: „Sanctuary of the Mountains”, masaj de recuperare „High Altitude Sports”, lifting facial „High Alpine Oxygen” şi multe altele. Pentru o experienţă completă, restaurantele J-Bar şi Prospect din cadrul hotelului vă vor răsfăța cu un meniu savuros, pe care va trebui însă să-l împărţiți cu celebrităţile de la masa alăturată…

hotel-jerome-aspen-lounge-conde-nast-traveller-10march14-pr jerome_spa1_45027.crop

 

 

  1. Kempinski Grand Hotel des Bains – St. Moritz, Elveţia

Dacă ar fi să întrebăm care este cea mai exclusivistă staţiune de schi din lume, cu siguranţă cele mai multe persoane ar răspunde că luxul suprem se găseşte în St. Moritz. Glamouros, elegant şi foarte scump, St. Moritz s-a consacrat drept un refugiu extravagant mai ales pentru cei bogaţi şi celebri. În această zonă rurală încântătoare, denumită Engadine, clădirea Kempinski Grand Hotel des Bains se înalță precum un castel din poveşti. Situat chiar în inima oraşului, hotelul pune la dispoziţia vizitatorilor camere şi apartamente de lux, restaurante premiate cu stele Michelin şi un extraordinar centru Spa. Ieşiţi în aerul proaspăt de munte, aventurați-vă cu bicicleta pe diferite trasee, plimbaţi-vă în jurul lacurilor sau asumaţi-vă provocarea de a escalada vârfuri de munte. O activitate o urmează pe alta, însă toate se petrec într-o atmosferă relaxantă şi primitoare.

kempinski-grand-hotel-des-bains-st-moritz Print_Kempinski-Grand-Hotel-St-Moritz-05

 

 

  1. Cabanele K2 – Courchevel 1850, Franţa

Cabanele K2 definesc o locaţie excepţională, o atmosferă magică şi unică în prestigioasa staţiune Courchevel 1850. Complexul, complet securizat, are o vedere magnifică. Localizat la marginea pădurilor de pin, însă la doar 5 minute de mers pe jos față de centrul oraşului, acesta oferă acces direct către pârtiile de schi de 600 kilometri, ce alcătuiesc cea mai mare zonă de schi din lume. Complexul de lux, care se integrează perfect în peisajul mirific, adăpostește o clădire centrală cu 29 de camere şi apartamente şi alte 7 cabane elegante, conectate prin coridoare subterane. Oaspeţii au acces la toate serviciile de înaltă calitate, incluzând piscină, baie cu aburi şi jacuzzi, cameră de schi încălzită cu acces direct către pârtie, salon cu videoproiector, cinema, club de noapte, serviciu de concierge non-stop şi multe alte facilităţi care să le transforme vacanţa într-o experiență memorabilă.

chalet-k2-baltoro-bedroom chalet-k2-baltoro-salon