Stilul celor mai spectaculoși Designeri de interior din lume

Scris de Ovidiu Posirca
Publicat la data de: 13-01-2020

în: Art & Design

Designeri de interior aclamați la nivel internațional, cu abordări creative și inovatoare, au lucrat la proiecte imobiliare de lux recunoscute în toată lumea.

Jean-Louis Deniot este unul dintre cei mai talentați arhitecți și designeri de interior din lume. Stilul său spontan și magic este ușor de recunoscut prin prisma interioarelor eclectice. Deniot a studiat concepte și stiluri contemporane care i-au stimulat creativitatea și capacitatea analitică.

La vârsta de 21 de ani, designerul a început să se ocupe de diverse lucrări de renovare și restaurare de apartamente, descoperindu-și astfel dragostea pentru istoria artei și arhitectură. În anul 2000, după absolvire, și-a creat propriul studio. A dezvoltat numeroase proiecte rezidențiale și centre comerciale, ajungând să amenajeze chiar și interiorul unui avion privat. Stilul său este deopotrivă clasic și contemporan, traducându-se în interioare elegante, potrivit brabbu.com.

Liniile bespoke ale lui Deniot se regăsesc în colecțiile de mobilă și sisteme de iluminat, grație cărora a devenit cunoscut la nivel internațional.

Cu o experiență de peste 40 de ani în industria designului, britanica Kelly Hoppen este una dintre cele mai apreciate și căutate experte din domeniul designului interior. De-a lungul timpului, ea a lucrat la proiecte complexe în industria ospitalității și în segmentul rezidențial, fiind implicată și în designul de spații office. Talentul și inspirația i-au permis să-și pună amprenta și asupra unor proiecte exclusiviste de design interior pentru iahturi și avioane private.

Stilul său este caracterizat de o fuziune subtilă între Est și Vest, cu linii curate și tonuri neutre echilibrate de o opulență caldă. Hoppen a scris nouă cărți de design, având o activitate prolifică și în industria televiziunii.

Designerul american Kelly Wearstler a fondat un brand lifestyle de lux care iese în evidență prin abordarea unică și caracterul sofisticat.

„Wearstler consideră că respectarea istoriei, a locului și a arhitecturii este imperativă pentru a forța granițele și a contesta regulile”, potrivit biografiei publicate pe site-ul studioului său de design. Punctul central al abordării sale este multistratificat, urmărind să stimuleze experiența senzorială. Ea explorează în mod inovativ materialul, culorile, formele și juxtapune cu ușurință stilul contemporan și cel vintage.

Kelly Wearstler este, de fapt, una dintre forțele care au dezvoltat nișa așa-numitelor „designer hotels” la începutul anilor 2000. În prezent, aceasta lucrează la o nouă viziune în segmentul hotelier, menită să ofere o experiență superioară clienților. Wearstler a scris patru cărți de specialitate și a primit nenumărate distincții pentru contribuția sa la progresul industriei globale de design.

Studioul său execută o plajă largă de lucrări, de la proiecte în sectorul rezidențial, la design de produs și branding. Principala galerie a designerului se află în West Hollywood.Deși nu are o pregătire profesională în domeniu, Ryan Korban a devenit o senzație a industriei cu simțul său estetic unic. Stilul lui Korban are la bază un mix de classic luxury, old-world romance și urban cool.

Pe site-ul designerului se menționează că acesta „creează spații seducătoare, minunate, care transcend trendurile pentru a redefini designul tradițional pentru o nouă generație”.

Ryan Korban este foarte popular pe Instagram, unde are peste 100.000 de urmăritori, prin munca sa reușind să aducă împreună generații diferite de împătimiți ai designului. Deși nu are decât puțin peste 30 de ani, el a strâns deja un portofoliu impresionant de proiecte de case aparținând unor personalități influente din modă, film și muzică.

Semnătura sa stilistică este caracterizată de rafinamentul interioarelor din marmură, formele geometrice și paleta de culori mai degrabă discretă.

Designerul britanic John Ward Pawson este recunoscut la nivel mondial pentru proiectele sale definite de o estetică minimalistă.

„Este o simplitate arhitecturală sofisticată”, spune arhitectul referindu-se la proiectele sale. „Nu este ceva monahal și nu e nivelul maxim de simplitate pe care îl poți atinge. Poți merge mult mai departe de atât”, spunea el recent pentru Wall Street Journal.

De-a lungul unei cariere de peste 30 de ani, Pawson a muncit la proiecte impresionante în sectorul rezidențial, dar a realizat cu succes și lucrări de design în materie de iahturi. Și nu s-a oprit aici, implicându-se inclusiv în designul de produs. Recent, a finalizat proiectul unei case rurale tipic englezești pentru cel mai pretențios client – el însuși.

Filosofia atemporală de design a lui Timothy Corrigan combină eleganța europeană cu confortul californian. În munca sa, designerul de interior încorporează aspecte ale lumii contemporane care influențează însuși modul în care cineva trăiește și interacționează într-un mediu, fie el casă, birou sau hotel, potrivit descrierii de pe site-ul studioului său de design.

Cu filiale în Los Angeles și Paris, Corrigan și echipa sa lucrează pentru proiecte din toate colțurile lumii. Printre cele mai spectaculoase lucrări de design se numără renovarea unui castel de pe Valea Loarei. Designerul a mai fost implicat și în proiecte de amenajare interioară a unor locuințe de lux din Europa, SUA și Orientul Mijlociu.

Înainte de a-și înființa propriul studio de design în anul 1998, Timothy Corrigan a lucrat ca executiv în industria de publicitate.

Sig Bergamin este o adevărată legendă a industriei de design din Brazilia, iar valoarea proiectelor sale este recunoscută la nivel internațional. Fiecare proiect semnat de Bergamin este unul exuberant și plin de viață, definit de culori vii și piese de mobilier provenite de pe tot cuprinsul globului. „Măiestria acestui mix emană un aer tropical și denotă un echilibru între Lumea Veche și modernismul Braziliei”, notează essentialhome.eu.

Designerul se descrie drept un „maximalist”, scriind chiar o carte pe această temă. El combină cu ușurință elemente franțuzești și italiene de secol XVIII-XIX cu piese moderne din cele două Americi. Meticulozitatea și atenția la detalii pe care le investește în amenajarea locuințelor clienților le reflectă pe cele din propria casă, unde designerul schimbă elemente precum abajururile în funcție de sezon.

Mark Cunningham a lucrat vreme de 15 ani cu Ralph Lauren înainte să-și deschidă propria firmă de design în 2005. Timpul petrecut în preajma legendarului creator de modă american și-a pus amprenta asupra lui Cunningham.

Interioarele semnate de acesta vor fi mereu masculine, bine proporționate și atemporale. Deși preferă o paletă cromatică neutră, designerul nu se ferește nici de nuanțe precum mov regal sau bleu, de exemplu. Pe lângă proiectele sale din segmentul rezidențial și cel hotelier, Mark Cunningham oferă, de asemenea, servicii de consultanță arhitecturală.

În această primăvară, designerul a lansat un nou brand, Marked – o colecție rafinată de piese de mobilier, țesături și obiecte vintage –, împreună cu showroom-ul aferent, situat chiar în incinta studioului său de design din Manhattan, New York.

Robert Couturier a făcut istorie în lumea designului în 1987, când a fost ales de miliardarul Sir James Goldsmith pentru un proiect masiv. La doar 32 de ani, Couturier s-a ocupat de renovarea unei impresionante proprietăți de 8.000 de hectare, deținută de Goldsmith pe Coasta Pacificului, în Mexic. Ulterior, acesta a implementat o nouă soluție de design interior pentru un Boeing 757 al miliardarului. Alte proiecte au inclus un castel istoric din Franța și case luxoase din Manhattan.

Au urmat proiecte de design ambițioase în SUA, Europa, America de Sud și Rusia. Couturier consideră că așa-numitul „décor” trebuie să se preteze arhitecturii, clientului și cadrului. El percepe interioarele nu ca pe niște platouri scenice, ci ca pe niște spații în care oamenii să se poată mișca și funcționa în voie.

Sursă: essentialhome.eu