Previziuni astrologice pentru anul 2024 by Sanda Ionescu

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 08-01-2024

în: News

Previziuni astrologice

2024 este anul ce vine cu noi începuturi, anul care va dărâma vechile paradigme. Timp de 20 ani vom avea parte de foarte multe schimbări, lumea se schimba ușor, sigur și pe termen lung. Schimbările vor fi masive atât la nivel personal, cât și la nivel planetar.

Prima zi a anului vine deja cu o lecție, prin retrogradarea lui Mercur în semnul Săgetătorului, care ne îndeamnă încă de la început către discernământ, explorare, căutarea idealului. Și dacă vorbim de Mercur Retrograd, așa cum ne-am obișnuit, el va retrograda și în acest an de 3 ori. Prima retrogradare va fi pe 2 aprilie sub semnul Berbecului, urmată de retrogradarea sa în semnul Leului pe 5 august, iar ultima va fi pe 26 noiembrie. E important ca atunci când Mercur retrogradează să profităm de toate oportunitățile cu care vine, chiar dacă ne scoate din starea de confort. Să fim conștienți de oamenii care pleacă de lângă noi și să lăsăm loc altora care ne sunt benefici în această călătorie, să fim atenți la evenimentele din viața noastră și să învățăm sau să profităm de lecțiile cu care ele vin.

Și dacă tot suntem la Retrogradările planetare, mai există o altă planetă care retrogradează anul acesta. Este vorba de Marte, planeta acțiunii, a curajului și a inițiativei, care pe 7 decembrie o să retrogradeze sub semnul Săgetatorului. Aceasta ne îndeamnă să fim mai concilianți, să o luăm mai ușor cu pasiunile nocive, cu scena care nu ni se potrivește de fiecare dată. E indicat ca sub Marte Retrograd să fim mai relaxați, să ne facem planuri, să fim creativi și să manifestăm toată această liniște, să acționăm clar și concret. Lecțiile pe care trebuie să le învățăm sunt diverse, să avem încredere în noi, dar fără aroganță sau egocentrism și manipulare, să acționăm mai nobil și elevat, să fim mai generoși și mai respectuoși.

Așa cum am menționat mai sus, anul 2024 este anul marilor schimbări. După 242 de ani Pluton intră în Vărsător. O energie cu care nu suntem obisnuiți, iar noi cei care studiem astrologia suntem prima generație care cercetăm acest aspect, ținând cont că Pluton a fost descoperit în 1930.

Din 21 ianuarie 2024 și până pe 19 ianuarie 2044, regulile „jocului” se vor schimba, iar tot ce va urma fiind în semn fix și va dura mii de ani. Astfel, se pare că noi, timp de 20 ani, avem datoria să creem o lume mai bună pentru moștenitorii noștri. Schimbările vor avea loc în sistemul economico-financiar, sistemul de conducere , drepturi umane, explorarea aerului, descoperiri științifice și tehnologie avansată.

Pentru a-l înțelege pe Pluton în Vărsător o să mergem puțin în istorie. Ultima oară a fost sub acest aspect în 1789 atunci când a avut loc Revoluția franceză. Mai precis, pe 26 mai 1789 a avut loc la Versaille promulgarea „Drepturile omului și ale cetățeanului”, document ce a influențat Convenția Europeana din 1950.  În 1783 s-a încheiat Războiul de independență al Statelor Unite ale Americii ce a adus o nouă reformă economică, socială și politică. În 1314, Ordinul Templier a fost suprimat sub comanda Regelui Filip cel Frumos, iar o mare parte din cavalerii templieri împreună cu Marele Maestru al Ordinului, Jaques de Molay, au arși pe rug.

În anul 1215 s-au pus în discuție pentru prima dată drepturile omului prin promulgarea „Magna Carta”, la care au luat parte nobili Templieri, iar pe baza ei Napoleon a construit documentul amintit mai sus. În 1054  a avut loc Marea Schismă între creștinismul apusean și cel bizantin, iar creștinismul s-a împărțit în două -ortodoxie și catolicism. În concluzie, acest aspect va aduce schimbări ce vor influența sute de generații de acum înainte.

Primele trei luni ale anului vor fi ceva mai dificile pentru ca e perioada de adaptare, iar prin cuadratura lui Pluton cu Jupiter suntem forțați să ne transformăm, să ne adaptăm și să fim în simbioză cu transformările planetare. Acest aspect nu ne mai permite să avem dogmatisme și fanatisme religioase sau spirituale, să mai judecăm după aceste criterii, ci mai degrabă să ne conștientizăm ca parte din tot.

Din 26 mai Jupiter, Marele Benefic, își mută și el semnul în Gemeni. Acest aspect va amplifica sfera informațională, tipologii noi de științe, deschidere către cunoaștere și învățături spirituale. Curiozitatea va fi mai mare, iar fluctuațiile mentale mai controlate. Odată cu intrarea lui Jupiter în Gemeni, Pluton va primi un frumos trigon de la el. Cu acest aspect cei care au făcut ceea ce era necesar, adica au fost corecți, au respectat noua regulă a jocului, vor fi răsplătiți. Este un aspect ce va aduce abundență informațională, tehnologică, libertate de exprimare și noi descoperiri. Probabil vom afla chiar că nu suntem „buricul” Universului. De asemenea, crește empatia, intuiția, magnetismul și eletro-magnetismul.

Lilth sau partea nevăzută a Lunii se mută sub semnul Balanței de pe 29 iulie. Acesta este un aspect puternic ce va impacta zona relațională. Dacă ne găsește vulnerabili sau în stare de compromis e posibil să fim afectați, iar Lilith poate să-și pună sămânța acolo unde găsește teren fertil.

Nunta Cosmică are loc în zilele de 9,10 și 11 aprilie și este indicat să profităm de aceste 3 zile magice pentru că se crează o energie de Exaltare ce reprezintă energia primordială a creației: IUBIREA elevată.

Ca în fiecare an și în 2024 avem Eclipse, cinci la număr, care vor avea loc pe 25 martie, 8 aprilie, 18 septembrie, 2 octombrie și 17 octombrie. Atunci când acestea au loc este indicat să profităm de noile energii astrale pe care planeta noastră le primește. Putem beneficia de noi inițieri și cunoașteri elevate.

În concluzie, anul 2024 este anul în care conștientizarea echilibrului este foarte importantă, este anul în care vom începe să construim o Nouă Lume. Este anul în care sufletele care și-au promis iubirea se vor întâlni pentru a merge împreună pe Calea Inimii.