Pentru al nouălea an consecutiv Automobili Lamborghini este Top Employer Italia 2022

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 25-01-2022

în: Auto

Contribuția la recunoașterea sa include programe inovatoare de bunăstare și diversitate și incluziuneși investiții în noi competențe și planuri de recrutare în pregătirea pentru electrificare.

Automobili Lamborghini este confirmat drept „Top Employer Italia”

Încă o dată pentru 2022,. Premiul, primit pentru al nouălea an consecutiv, recunoaște strategia de bunăstare corporativă de mare valoare a Lamborghini, care pune accent pe angajații săi.

Automobili Lamborghini este confirmat drept „Top Employer Italia”

Acordarea „Top Employer Italia” vine într-un moment de cotitură pentru companie. În urma anunțării planului Direzione Cor Tauri și a unui focus pe durabilitate, Lamborghini a planificat angajări majore și noi programe de dezvoltare a competențelor pentru următorul deceniu. De asemenea, compania va investi mult în formare, folosind noi tehnologii în medii virtuale și digitale, pentru a accelera perfecționarea lucrătorilor din linia de producție.

În ciuda pandemiei, numărul de angajați ai Automobili Lamborghini depășește tendințele actuale, datorită creșterii pe care a experimentat-o ​​chiar și în această perioadă dificilă: compania are în prezent peste 1900 de angajați, cu o creștere de 5,6% în 2021.

Automobili Lamborghini este confirmat drept „Top Employer Italia”

„Suntem pe bună dreptate mândri că primim certificarea Top Employer Italia, încă o dată în 2022”, spune Umberto Tossini, Chief Human Capital Officer al Lamborghini. „Compania noastră este un etalon solid în Italia pentru excelență în managementul oamenilor. Scopul nostru este să asigurăm un mediu de lucru atractiv pentru acei colegi care, zi de zi, se străduiesc pentru succesul companiei, aducând o contribuție practică la încredere, echitate și calitatea relațiilor”.

Pe lângă inițiativele și proiectele legate de diversitate, incluziune și egalitatea parentală și salarială, toate aspectele bine stabilite ale planului de acțiune al Automobili Lamborghini 2021 au fost caracterizate de un proiect important de bunăstare, odată cu lansarea programului Lamborghini Feelosophy (numele său combină „simțire” și „filozofie”), dezvoltat de echipa Sant’Agata cu scopul de a avea grijă de oamenii săi într-un sens holistic.

Automobili Lamborghini este confirmat drept „Top Employer Italia”

Programul Lamborghini Feelosophy se bazează pe trei piloni – corp, minte și scop – și promovează inițiative menite să cultive creșterea și bunăstarea oamenilor din perspectiva ascultării și îmbunătățirii continue. Proiectul include inițiative de lungă durată, legate de bunăstarea fizică și mentală și este acum îmbogățit cu noi propuneri dedicate, de exemplu, nutriției durabile și importanței somnului.

Un alt subiect central este cel al Diversității și Incluziunii. Lamborghini oferă angajaților săi o serie de inițiative pentru a-i sprijini în echilibrarea vieții private și a muncii. În acest scop, compania oferă cursuri de coaching pentru tată și mamă, datorită cărora mamele și tații care lucrează la Lamborghini pot discuta cu un antrenor specializat despre schimbările care vin inevitabil odată cu sosirea unui copil.

În plus, compania are un angajament puternic de a transforma toate formele de diversitate într-o valoare adăugată, abordând diversele sale aspecte în studii, discuții și podcasturi regulate, disponibile angajaților în aplicația WeLambo. Numeroase culturi diferite coexistă la Lamborghini (angajații săi provin din 35 de țări din întreaga lume), iar lucrătorii cu dizabilități și probleme de sănătate mintală sunt pe deplin integrați în mediul de lucru. În ceea ce privește diversitatea generațională, de-a lungul anilor compania a implementat inițiative de mentorat încrucișat, menite să stimuleze transferul de cunoștințe între angajații juniori și seniori, în vederea îmbunătățirii continue a competențelor acestora.