Park Bosphorus Hotel Istanbul – reînvie spiritul și tradiția Imperiului Otoman

Scris de Luxury
Publicat la data de: 14-01-2015

în:

Într-un cadru încărcat de istorie, o clădire veche de peste 120 de ani, Park Bosphorus Hotel te întâmpină cu servicii de lux și o priveliște extraordinară a Strâmtorii Bosfor, pe care o poți admira de pe cea mai mare terasă din Europa.

Park Bosphorus Hotel - Istanbul

Park Bosphorus Hotel Istanbul, a cărui clădire a găzduit inițial Palatul Afacerilor Externe, reprezintă astăzi un spațiu care îmbină ospitalitatea și bunul-gust, fiind situat în districtul Taksim Gümüşsuyu, din inima Istanbulului. Hotelul a fost deschis de grupul de investiții CVK, unul dintre cele mai mari din Turcia, readucând la viață opulența și plăcerile grandiosului Imperiu Otoman. Complexul se mândrește cu cea mai mare suită prezidențială din Turcia, fiind încadrat în categoria de lux și oferind servicii hoteliere de cea mai înaltă calitate. Printre facilitățile hotelului se numără restaurante cu preparate delicioase, săli de conferințe și zonă pentru evenimente creativ amenajată, dar și o terasă de 4.500 metri pătrați cu vedere spre Bosfor – cea mai mare de acest fel din Istanbul. Totodată, hotelul dispune de o zonă dedicată sportului și sănătății, de 8.500 metri pătrați – CVK Safira Spa & Fitness & Wellness Center.

Cel mai mare centru de wellness și fitness din Europa, CVK Safira Spa Park Bosphorus, a creat conceptul de „VIP Spa”, pentru prima dată în Turcia, oferind servicii de îngrijire la cele mai înalte standarde în cadrul zonelor special amenajate. Camere dedicate masajului, o piscină interioară cu încălzire, precum și studiouri private ce includ zone Spa personalizate, zone de fitness, fie unisex, fie exclusiv pentru femei, băi sau jacuzzi-uri, toate acestea se regăsesc pe generoasa suprafață de 8.500 metri pătrați. Baia turcească din incinta centrului Spa a fost concepută în conformitate cu tradițiile și ritualurile otomane, evidențiindu-se prin detaliile din marmură care se îmbină cu arhitectura deosebită și serviciile impecabile. Çeşm-i Hayat Vitamin Bar vine în întâmpinarea celor care vor să se relaxeze după activitățile sportive intense, punându-le la dispoziție sucuri proaspete de fructe, băuturi detoxifiante și gustări sănătoase.

Lobby

Cultura culinară a Istanbulului se transformă într-o experiență inedită prin intermediul Gümüşsuyu Restaurant, Hezarfen Teras, Park Patisserie & Lounge, Cafe Jardin și Çeşm-i Hayat. Astfel, restaurantul Gümüşsuyu oferă o gamă largă de preparate din bucătăria internațională, care se întrepătrund cu aromele picante din Maroc sau cu specialități orientale rafinate, pentru a ajunge apoi la gustul tainic și plin de savoare al Imperiului Otoman, atât de puternic odată.

Terasa Hezarfen este locul ideal în care poți petrece clipe de relaxare, admirând atmosfera încărcată de istorie a orașului Istanbul și priveliștea spre Strâmtoarea Bosfor. Meniul propus include o varietate de preparate dedicate celor care vor să se bucure de un moment de liniște, departe de agitația cotidiană.

Park Patisserie & Lounge oferă o ambianță deosebit de plăcută, prin acompaniamentul live la pian și servirea tradiționalului ceai de la ora 5. Este un spațiu ideal pentru o gustare dulce, fie că este vorba de produse de patiserie sau prăjituri, trufe, praline, ciocolată ori înghețată preparată din cele mai proaspete ingrediente. Cafe Jardin, pe de altă parte, reprezintă destinația unei gustări rapide, cu un meniu alcătuit din sandvișuri, salate sau brânzeturi asortate.Presidential Suite (yatak odas-¦)

Cea mai mare terasă din Europa va fi inaugurată în cadrul Park Bosphorus Istanbul, oferind un spațiu de nu mai puțin de 4.500 metri pătrați tuturor oaspeților care doresc să se bucure de o priveliște panoramică absolut inedită.

Park Bosphorus Hotel se încadrează în standardele unui „Green Hotel”, fiind un exemplu al sustenabilității și respectând cu strictețe criteriile eco-friendly. Au fost depuse toate eforturile necesare în vederea protejării mediului, atât în ceea ce privește designul, cât și sub aspectul funcționalității, prin folosirea cumpătată a apei și a energiei electrice, dar și prin reducerea utilizării substanțelor ce afectează mediul înconjurător.

Text: Ingrid Ispas

Galerie Foto