Bovey Castle, lăsat mărturie pentru escapade nobile

Scris de Luxury
Publicat la data de: 30-01-2014

în:

26068794-H1-Aerial Shot Resized
Castelul Bovey oferă cu mult mai mult decât cota sa de o splendoare baronială și reprezintă mai mult decât o fațadă impunătoare așezată într-un peisaj mirobolant. Este un loc în care îți poți trăi visele, un loc care răpește cu ușurință privirea prin uimitoarele sale grădini, prin fascinantele terenuri mlăștinoase din preajma cursului șerpuit al râului vecin și prin esența de tradițional capturată într-o escapadă rustică și luxuriantă.

Edward Coke spunea odată: „Casa mea e castelul meu”, dar dacă cei patru pereți ai camerei în care vă aflați nu v-au inspirat către o declarație atât de grandioasă, hotelul Bovey Castle vă poate îndeplini această dorință prin tot ceea ce se desfășoară între zidurile sale, ridicate în stil iacobin, sau în afara lor. Pentru ca totul să fie posibil nu este nevoie de nimic altceva decât de simpla dumneavoastră prezență. Nu angajații, nu serviciile ireproșabile sau confortul debordant, ci, îndrăznesc să spun, atmosfera castelului este suficientă pentru a vă răspunde cerințelor regale.

26068786-H1-Castle HDR Processed

Castelul Bovey emană eleganță și emoția anilor 1900, consolidate prin niveluri excepționale de confort și servicii ce promovează și mai mult o asemenea experiență în ținutul Devon. The Old Course, în traducere Traseul Vechi, este un superb teren de golf și, totodată, o provocare pentru pasionați, proiectat în anul 1926 de către J.F. Abercomby, unul dintre cei mai buni designeri de astfel de terenuri din Epoca de Aur.

Conacul a fost construit în 1907 pentru Vicontele Hambleden, fiul magnatului W.H. Smith, iar în zilele sale de glorie s-a clasat ca una dintre cele mai importante case din Anglia. În anii 1930 a fost preluat de compania căilor ferate britanice și transformat în hotel, iar apoi și-a început  gradual declinul. În anul 2004 a fost restructurat și reamenajat de către Peter de Savary, proprietar al unei serii exclusiviste de hoteluri luxoase. Odată cu reamenajarea sa, a fost construită și o nouă aripă pentru centrul Spa.

26068802-H1-Reception HDR Finished

Basmul începe odată cu primii pași făcuți pe poarta castelului. O șosea lungă, „țesută” cu grijă printre cele 18 trasee de golf de pe dealurile parcului național Dartmoor (sud-vestul Angliei), introduce vizitatorii în atmosfera timpurie a secolului XX, întinzând asfaltul primitor până în ușile castelului și continuând până la râul Bovey printre grădini edenic amenajate și aglomerări forestiere de mici suprafețe, menite, parcă, să dea impresia de ținut vast, feeric. Castelul oferă oaspeților un paradis privat și o stare de liniște și relaxare complimentată de stil, lux și ambianță, adesea țintite, dar arareori punctate cu atâta desăvârșire.

26068862-H1-18d HDR Finished

Hotelul poate găzdui toate tipurile de vizitatori în cele 63 de dormitoare ale sale și cele 22 de vile separate. Apartamentele, camerele de ceremonie și dormitoarele bucură ochii oaspeților cu peisaje fascinante, orientate de jur împrejurul castelului. Ambianța de odinioară, combinată cu servicii meticuloase și produse proaspete devoniene, promite o experiență gastronomică de neuitat. Restaurantul Edwardian Grill, elegant conceput cu pereți pictați manual, podele mochetate și mese mari, rotunde, face decorul unui meniu memorabil. Aerul revigorant al Marii Britanii poate fi inspirat de pe scaunele terasei The Grand în sezoanele în care temperatura o permite.

26068886-H1-Lodge Kitchen

Departe de a fi doar un hotel, Bovey are câte un as în mânecă în foarte multe domenii, oferind activități complementare de tipul înotului în bazin, crochet și golf, tir cu arcul sau o vizită în hambarele de producție a cidrului de mere și a celebrului gin britanic. Plimbările pe aleile moșiei sunt foarte practicate, iar dacă drumul de întoarcere la castel devine anevoios, cu un simplu telefon un Land Rover va fi trimis pentru a vă readuce la hotel. Dimineața, în timp ce vă veți delecta cu un mic dejun de tip bufet suedez, veți putea vedea spectacolul șoimilor și ultimele picături de brumă întârziate pe firele de iarbă.

26068978-H1-Pool landscape

 

 

 

 

 

 

 

www.boveycastle.com

 

Galerie Foto