Robert Mondavi Winery și Bernardaud lansează o colecție de vinuri în ediție limitată

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 08-12-2021

în: News

Robert Mondavi Winery

Robert Mondavi Winery datează de mai bine de o jumătate de secol, dar, cu toate astea,  este conectată la spiritul modern. Pilonul Napa Valley tocmai a dezvăluit o colecție de vinuri în ediție limitată, care poate fi accesată exclusiv cu jetoane nefungibile (NFT).

Noua serie „MCMLXVI” a fost dezvoltată în parteneriat cu casa franceză de porțelan de lux Bernardaud. Pentru a celebra anul în care a fost înființată crama, oferta cuprinde 1.966 de sticle magnum din porțelan rafinat care vor fi disponibile pentru 3.500 de dolari, începând cu 15 decembrie.

Robert Mondavi Winery

Artistul Clay Heaton va produce o lucrare de artă digitală NFT unică și de colecție în momentul achiziției. Acest simbol acționează ca un fel de „cheie” care oferă acces la sticla de vin din viața reală, precum și la experiențe exclusive la cramă și la oferte viitoare.

Colecționarilor li se va oferi, de asemenea, o înregistrare digitală a tranzacțiilor pentru achiziția NFT, care acționează ca dovadă a autenticității și va dăinui pentru totdeauna pe blockchain. Acest tip de tehnologie de autentificare este utilizat din ce în ce mai mult în industria vinului (și nu numai) într-un efort de a combate produsele contrafăcute.

Robert Mondavi Winery

În timp ce aspectul digital este impresionant, este greu de învins cel tangibil. Magnum-urile reprezintă de fapt primele sticle de vin pe care Bernardaud le-a produs în istoria sa de 150 de ani. Cu un design elegant și minimalist, fiecare sticlă de 1,5 litri necesită două săptămâni pentru a fi creată de 50 de meșteri pricepuți.

Robert Mondavi Winery

Colecția include trei amestecuri separate: unul vine într-o sticlă de culoare negru mat, iar celelalte două vin în sticle de culoare burgundy. Acestea au fost create de vinificatorii Geneviève Janssens, Andy Erickson și Thomas Rivers Brown. Fabricat din recolta 2019 din podgoria cramei To Kalon, fiecare picătură este destinată să îmbătrânească timp de 30 de ani sau mai mult. Creația lui Brown este 100% Cabernet Sauvignon, iar cea a Erickson este 89% Cabernet Sauvignon, cu o notă de Cabernet Franc. Vinul creat de Janssens este aproape o combinație de Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc, împreună cu puțin Petit Verdot.

Robert Mondavi Winery

„Vinurile MCMLXVI onorează podgoria To Kalon Vineyard și reflectă dedicarea noastră de a produce vinuri de clasă mondială. Această colaborare este o întruchipare a spiritului inovator al fondatorului nostru, Robert Mondavi, și o dovadă a moștenirii pe care continuăm să o construim”, a declarat vinificatorul șef al Robert Mondavi Winery, Geneviève Janssens.