Prada va crea costumele spațiale pentru o misiune NASA pe Lună

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 12-10-2023

în: News & Features

Prada

Axiom Space se asociază cu Prada pentru a crea costume spațiale pentru misiunea Artemis III, au anunțat miercuri cele două companii. Planificată pentru anul 2025, prima aselenizare cu echipaj de la Apollo 17 încoace va fi, de asemenea, primul parteneriat între o casă de lux italiană și o companie spațială comercială.

Pe parcursul procesului de proiectare, inginerii Prada vor colabora cu echipa de sisteme Axiom Space pentru a perfecționa materialele și caracteristicile potrivite pentru explorarea spațială. Costumul spațial Axiom Extravehicular Mobility Unit (AxEMU) va include capabilități avansate care vor permite astronauților să trăiască și să lucreze pe și în jurul Lunii: Aceasta înseamnă o flexibilitate sporită, o protecție mai bună împotriva mediului și instrumente specializate pentru efectuarea de cercetări.

„Ethosul mereu orientat spre viitorul umanității al companiei Prada s-a extins la dorința sa de aventură și la noi orizonturi curajoase: spațiul. Suntem onorați să facem parte din această misiune istorică alături de Axiom Space”, a declarat Lorenzo Bertelli, directorul de marketing al grupului Prada, într-un comunicat.

Prada

În ceea ce o privește, Prada – pe care mulți nu o asociază cu spațiul – se simte pregătită pentru această provocare. Și, de fapt, incursiunea sa în lumea hainelor avansate din punct de vedere tehnologic datează de mai mulți ani.

„Deceniile noastre de experimente, tehnologie de ultimă oră și know-how în materie de design – care au început în anii ’90 cu Luna Rossa, reprezentând o provocare pentru America’s Cup – vor fi acum aplicate la proiectarea unui costum spațial pentru era Artemis. Este o adevărată sărbătoare a puterii creativității umane și a inovației pentru progresul civilizației”, a declarat Bertelli.

Axiom Space, de asemenea, are ani de experiență în acest domeniu. Aceasta efectuează misiuni către Stația Spațială Internațională și gestionează, de asemenea, prima stație spațială comercială din lume pe orbita joasă a Pământului. Deși nu se cunoaște încă designul final al noilor costume spațiale, este posibil ca această colaborare a companiei cu Prada să o catapulteze și în lumea modei.