Puloverul „Black Sheep” purtat de Prințesa Diana a fost vândut la licitație pentru o sumă record

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 18-09-2023

în: News

Prințesa Diana

O mulțime de licitatori avizi au ridicat prețul puloverului emblematic „Black Sheep” purtat de Prințesa Diana la un nivel record, la Sotheby’s. Această bluză purtată de Lady Di la un meci de polo în anii 1980 a depășit cu desăvârșire estimările de dinaintea licitației, ajungând la 1,1 milioane de dolari la o licitație din New York.

Acesta este în prezent cel mai valoros pulover vândut vreodată la licitație, eclipsând cu ușurință un cardigan al lui Kurt Cobain, care a obținut 334.000 de dolari în 2019. De asemenea, a stabilit un record de licitație pentru orice piesă vestimentară deținută de Prințesa Diana, depășind rochia de seară a acesteia, semnată Victor Edelstein, care s-a vândut cu 604.800 de dolari la începutul acestui an.

Prințesa Diana

Puloverul, care a fost redescoperit recent de creatoarele sale Joanna Osborne și Sally Muir, a atras un total de 44 de oferte la prima sa apariție pe piață. Vânzarea a culminat cu o bătălie acerbă de 15 minute, care a dus prețul de la 190.000 de dolari până la 1,1 milioane de dolari. Suma finală a fost de 14 ori mai mare decât estimarea inițială de 80.000 de dolari.

Tricotul a fost una dintre primele piese pe care Osborne și Muir le-au creat pentru Warm & Wonderful și a contribuit la promovarea mărcii britanice în spațiul public. Modelul original a dispărut timp de zeci de ani, dar cei doi l-au găsit la începutul acestui an, în timp ce căutau un model vechi într-un pod.

Prințesa Diana

„De când am dat peste acest pulover, în luna martie a acestui an, am retrăit amintirile plăcute ale Prințesei Diana care apărea pe primele pagini ale tuturor ziarelor din 1981, purtând creația noastră. În timp ce îi suntem veșnic îndatorați pentru impactul pe care acest lucru l-a avut asupra afacerii noastre, cea mai profundă apreciere a noastră constă în faptul că știm că ea a împărtășit o legătură unică cu designul oii negre”, au declarat designerii într-un comunicat.

Warm & Wonderful a încetat să mai producă puloverul în 1994, dar a readus la viață designul în 2020 împreună cu Jack Carlson de la Rowing Blazers. Iterația contemporană poate fi achiziționată prin intermediul Warm & Wonderful sau Rowing Blazers la prețul de 248 de dolari.