Karpatia Horse Show 2016

Scris de Luxury
Publicat la data de: 23-09-2016

în: Lifestyle

_mg_2534

Performanță, spectacol ecvestru, atracție turistică, cultură și divertisment

Considerată ca fiind sportul minții și al sufletului, echitația este una dintre cele mai nobile practici sportive, oferind experiențe inedite și greu de egalat. Sentimentul de libertate, de conexiune cu natura, legătura ce se stabilește între călăreț și făptura care îl poartă „pe aripile vântului”, intensitatea trăirilor născute din aceste momente, toate acestea pot fi imaginate, dar înțelese cu adevărat doar acolo, în inima naturii, în centrul acțiunii.

Pentru cei ce își doresc să trăiască această experiență și să se lase cuprinși de frumusețea acestui sport, oportunitatea ideală se apropie cu pași repezi. Cea de-a III-a ediție a celui mai exclusivist eveniment hipic din România, Karpatia Horse Show, se va desfășura în perioada 30 septembrie – 2 octombrie, pe Domeniul Cantacuzino din Florești, Prahova, şi se adresează atât iubitorilor de cai şi pasionaţilor de echitaţie, cât și celor care apreciază farmecul domeniilor nobiliare.

_mg_1346

Organizat de Fundaţia Cantacuzino Floreşti  şi Asociaţia Ecvestră Hipohouse, cu susţinerea Federaţiei Ecvestre din România şi a Federaţiei Ecvestre Internaţionale, Karpatia Horse Show cuprinde Concursul Complet Internaţional, una, două şi trei stele, concomitent cu desfăşurarea Concursului Complet Național, precum şi a unor clase destinate debutanţilor, Campionatul Național de Atelaj cu doi cai, disciplina conuri, și nu în ultimul rând, show-uri şi demonstraţii ecvestre. 

Desfăşurat pe un domeniu vast, de 130 hectare, administrat de Fundaţia Cantacuzino Floreşti, evenimentul beneficiază anul acesta de o regândire a spaţiului competiţional, datorită aportului designerului irlandez Peter Fell. Dublarea numărului de treceri ale călăreţilor prin dreptul fiecărui punct de vizionare de pe traseu va adăuga competiției hipice o notă suplimentară de spectaculozitate.

Anul trecut, Karpatia Horse Show a fost singurul concurs de trei stele din România organizat în ultimii 12 ani şi a avut cel mai înalt grad de dificultate din ţară, la Probă Completă. Concursul desfășurat anul trecut pe Domeniul Cantacuzino de la Florești a reprezentat o etapă calificativă pentru Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. Astfel, spectatorii Karpatia au putut admira călăreţi de top precum Karin Donckers din Belgia sau Albert Hermoso Farras din Spania, ce au concurat de curând la Rio.

_mg_2185

Pentru ediţia 2016, sportivi din numeroase țări și-au anunțat prezenţa. Pentru turiștii români, călătoria este însă foarte simplă, Domeniul Cantacuzino Florești fiind situat în apropierea stațiunilor turistice din Prahova, la doar o oră distanță de București sau Brașov.

Organizatorii promit noi experiențe și senzații intense și la această ediție. Spectatorii vor avea posibilitatea să se iniţieze în arta călăriei şi să petreacă, împreună cu prietenii sau cu familia, un weekend într-un cadru natural, destins, cu zone de relaxare și divertisment special amenajate. De altfel, începând de anul acesta, Karpatia Horse Trials a devenit Karpatia Horse Show tocmai pentru a evidenţia îmbinarea între competiţia sportivă şi spectacolul ecvestru, la care se adaugă evenimente culturale, sociale şi momente artistice.

Copiii se vor bucura și ei de jocuri, ateliere creative și premii surpriză. Printre multe alte activități destinate lor, dar și adulților, vor avea loc prezentări de ogari, parade de maşini de epocă și trăsuri cu patru cai, sesiuni foto, workshop-uri, expoziții și discuţii interactive pe teme legate de tradiţia echitaţiei în România sau influența domeniului în arhitectură.

În ce privește locul care va găzdui competiția, aflat la 80 de kilometri distanță de București, Domeniul Cantacuzino din Floreşti stă mărturie pentru una dintre cele mai frumoase epoci ale istoriei României.

Bilete se pot achiziționa de pe www.bilete.ro
www.karpatiahorse.ro
facebook.com/karpatiahorse

Galerie Foto